SZANTI. 01.08.2008 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 jesteśmy "już" po tynkach i wylewkach , zaczynamy się wykańczać , i tu cały problem bo się na forum naoglądałam tylu ładnych rzeczy że już sama niewiem co chcę , musiała bym mieć z 10 łazienek i pewnie tyle samo kuchni żeby zrealizować wszystkie fajne pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 01.08.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Szanti - to zawsze problem - albo ma się za dużo pomysłów i nie wiadomo co wybrać i co ze sobą połączyć. A dla odmiany dla jakiś pomieszczeń w ogóle nie ma się pomysłów... Nie jest prosto i wchodzisz w etap, gdzie codziennie trzeba podejmować jakieś decyzje. Czasem bardzo szybko, często nie mając pewności czy dobrze się wybrało i z reguły ze świadomością, że za dużo tych wyborów i nie ma się czasu dobrze nad czymś zastanowić. No, ale każdy wybór przybliża do wyczekiwanego finału (ja przynajmniej pod koniec zakładałam, że nie ważne czy dobrze czy źle, ale kolejny problem z głowy ). A wg jakiego projektu budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 01.08.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Dziewczyny z Pomorza macie namiar na dobrych tynkarzy od tynków cementowo-wapiennych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SZANTI. 01.08.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 izi7 projekt nazywa się Omega L , raczej mało popularny , teraz już wiem nawet dleczego : trudny w budowie i drogi , teraz wybrałabym dach dwuspadowy taki jak Twój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 01.08.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 nam tynki robił Kazimierz Wicki, ale nie polecam, miejscami bardzo grubo nałożony. Na oko równe i ładne, ale jak się pomierzyło, to były brzuchy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 01.08.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Hmm dzięki Izi, wstępnie jesteśmy właśnie z nim umówieni. Kiedyś był bardzo chwalony.... trochę mnie zmartwiła Twoja opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 01.08.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Szanti - bardzo oryginalny projekt, wydaje się, że będziecie mieli naprawdę dużo przestrzeni Łazienka na górze trochę mała, ale tak poza tym bardzo ciekawie. Planujesz nowoczesny styl? Na pierwszy rzut oka wydaje się, że taki by tu najbardziej pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 01.08.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Hmm dzięki Izi, wstępnie jesteśmy właśnie z nim umówieni. Kiedyś był bardzo chwalony.... trochę mnie zmartwiła Twoja opinia dlatego że był chwalony to go wybraliśmy, ale niestety nie jest jakiś super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 01.08.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Hmm dzięki Izi, wstępnie jesteśmy właśnie z nim umówieni. Kiedyś był bardzo chwalony.... trochę mnie zmartwiła Twoja opinia dlatego że był chwalony to go wybraliśmy, ale niestety nie jest jakiś super Ja do ocieplen wzielam bardzo polecanego majstra. Na razie nakleil styropian - naliczylam co najmniej 3 kardynalne bledy wykonawcze, przpraszam - jak dobrze policzyc to 5 bledow. Wlasnie sie zastanawiam czy kontynuowac wspolprace... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 01.08.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Hmm dzięki Izi, wstępnie jesteśmy właśnie z nim umówieni. Kiedyś był bardzo chwalony.... trochę mnie zmartwiła Twoja opinia dlatego że był chwalony to go wybraliśmy, ale niestety nie jest jakiś super Ja do ocieplen wzielam bardzo polecanego majstra. Na razie nakleil styropian - naliczylam co najmniej 3 kardynalne bledy wykonawcze, przpraszam - jak dobrze policzyc to 5 bledow. Wlasnie sie zastanawiam czy kontynuowac wspolprace... no właśnie, jakby się człowiek w ogóle nie znał, to by nie wiedział i miałby spokojniejszy sen... A tak, to zagwozdka - wywalić kolesia i mieć kolejny problem z szukaniem fachowca (a wiadomo, że szybko czas będą mieć z reguły partacze, więc istnieje ryzyko zmiany typu: z deszczu pod rynne) czy próbować dojść do porozumienia z obecnym wykonawcą na spokojnie (co nie zawsze jest realne) czy opieprzyć dziada od razu. Ot i dylematy inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 01.08.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Hmm dzięki Izi, wstępnie jesteśmy właśnie z nim umówieni. Kiedyś był bardzo chwalony.... trochę mnie zmartwiła Twoja opinia dlatego że był chwalony to go wybraliśmy, ale niestety nie jest jakiś super Ja do ocieplen wzielam bardzo polecanego majstra. Na razie nakleil styropian - naliczylam co najmniej 3 kardynalne bledy wykonawcze, przpraszam - jak dobrze policzyc to 5 bledow. Wlasnie sie zastanawiam czy kontynuowac wspolprace... no właśnie, jakby się człowiek w ogóle nie znał, to by nie wiedział i miałby spokojniejszy sen... A tak, to zagwozdka - wywalić kolesia i mieć kolejny problem z szukaniem fachowca (a wiadomo, że szybko czas będą mieć z reguły partacze, więc istnieje ryzyko zmiany typu: z deszczu pod rynne) czy próbować dojść do porozumienia z obecnym wykonawcą na spokojnie (co nie zawsze jest realne) czy opieprzyć dziada od razu. Ot i dylematy inwestora Oj macie rację dziewczyny. Nie dalej jak wczoraj mieliśmy podobny problem. Wybraliśmy ekipę do wykończeniówki: ocieplenie poddasza, zewnętrzny tynk, kafle itd. Ponieważ inna ekipa kładzie nam dachówkę, a nie chciała zrobić ocieplenia ścian lukarny i domu nad garażem (bo w umowie nie ma ...) co konieczne jest do dalszych prac dekarskich, stanęliśmy przed faktem, iż musi to zrobić inna ekipa. No i skoro z początkiem września miały ruszyć prace związane z ociepleniem zewnętrznym budynku wykonałam szybki telefon do Pana, którego wybraliśmy z prośbą o pomoc i wykonanie w trybie ekspresowym tych dwóch kawałków ścian. No i panowie przyjechali ocieplili zaciągnęli siatkę klejem, mąż wieczorkiem bierze poziomicę a tam różnica 2 cm na jednym metrze. Pierwszy odruch - nie ma mowy dalej oni nic robić nie będą. Ale dzisiaj na spokojnie porozmawiał z szefem ekipy. Obiecali poprawić. Więc sądzę, że już takiego błędu nie popełnią, bo wiedzą że inwestorzy sprawdzać będą A ekipa polecana i poprzednim inwestorom wierzę, że zrobili wszystko dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 02.08.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Dziewczyny dzięki jeszcze raz izi, wertkulator oprócz tego, że rozcina kępy trawy to jeszcze powoduje, że spod spodu wydostaje się na zewnątrz taka sucha trawa, której na pierwszy rzut oka nie widać, a która blokuje dostawanie się do korzeni 'dobrej' trawy składników odżywczych, nawozu, i innych potrzebnych rzeczy... tak przynajmniej mówiła Maja w programie "Maja w ogrodzie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 02.08.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 A ekipa polecana i poprzednim inwestorom wierzę, że zrobili wszystko dobrze . Zrobili Jedno moge napisać, ze nawet jak będzie coś źle zrobione to poprawią, a poza tym wszystko załatwia się spokojnie, bez żadnych kłótni itp. Mam nadzieję, że współpraca będzie układać się dobrze. Szef ekipy to naprawdę porządny człowiek, czasami trochę zabiegany i z tego co wiem teraz ma dużo pracy i czasami trzeba mu o czymś przypomnieć. Jak juz bedą u Ciebie cały czas to myślę, że będzie duzo lepiej. Oczywiście moze tak być, że Wam się nie spodoba jego praca. Zawsze możecie ją zakończyc po jakimś etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 02.08.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 A ekipa polecana i poprzednim inwestorom wierzę, że zrobili wszystko dobrze . Zrobili Jedno moge napisać, ze nawet jak będzie coś źle zrobione to poprawią, a poza tym wszystko załatwia się spokojnie, bez żadnych kłótni itp. Mam nadzieję, że współpraca będzie układać się dobrze. Szef ekipy to naprawdę porządny człowiek, czasami trochę zabiegany i z tego co wiem teraz ma dużo pracy i czasami trzeba mu o czymś przypomnieć. Jak juz bedą u Ciebie cały czas to myślę, że będzie duzo lepiej. Oczywiście moze tak być, że Wam się nie spodoba jego praca. Zawsze możecie ją zakończyc po jakimś etapie. Wierzę, że współpraca będzie się układać pomyślnie. Z tego co zdążyłam się zorientować szef to naprawdę porządny i spokojny człowiek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 04.08.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Dziewczyny dzięki jeszcze raz izi, wertkulator oprócz tego, że rozcina kępy trawy to jeszcze powoduje, że spod spodu wydostaje się na zewnątrz taka sucha trawa, której na pierwszy rzut oka nie widać, a która blokuje dostawanie się do korzeni 'dobrej' trawy składników odżywczych, nawozu, i innych potrzebnych rzeczy... tak przynajmniej mówiła Maja w programie "Maja w ogrodzie" I ja też często oglądałam jej programy na TVN Style i na TVN Meteo tu są w weekendy- są super ale od kwietnia coś pozmieniali z częstotliwościami i nie odbieram moich ulubionych programów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 05.08.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 ja oglądam jak akurat na to trafię, czasami pokazują piękne ogrody a i sporo ciekawych informacji można usłyszeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 06.08.2008 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 a ja jakoś nie trafiam na ten program w ogóle. TVN Meteo rzadko oglądam, bo mam ten kanał pod nr 130 i prawie nigdy tak daleko nie przerzucam A na TVN Style nigdy nie trafiam - też tam leci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 06.08.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Kup piątkową "wyborczą"- jest tu najwięcej programów i na TVN Styl znajdziesz " Maja w ogrodzie". Niestety dają to najczęściej w godzinach gdy ludzie pracują na ten swój ogród a na TVN Meteo / nie znajdziesz w żadnej gazecie/ dawali przed wakacjami w weekendy ok. pełnej godziny nieparzystej 9-tej, 11-tej itp. jak jest teraz- nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 06.08.2008 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 jak nadają coś w godzinach pracy, to rzeczywiście marne szanse, żebym to obejrzała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 06.08.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Oj dziewczynki, dziewczynki... od czego macie internet: „Maja w ogrodzie” to program poradnikowy dotyczący pielęgnacji roślin i projektowania ogrodów.. Sympatyczna Maja Popielarska podpowiada, co należy robić w ogrodzie o danej porze roku, przedstawia ciekawe odmiany roślin i nowinki techniczne w sprzęcie ogrodowym. Widzowie programu dowiadują się, jak w prosty sposób pięknie zaaranżować przestrzeń, upiększyć ogród, balkon, parapet. Ponieważ nie wszyscy mogą cieszyć się własnym ogródkiem, autorzy pokazują, jak za pomocą roślin doniczkowych, ziół, kwiatów ciętych stworzyć oazę zieleni w mieszkaniu. Program prowadzi: Maja Popielarska. Czas trwania: ok. 25 min. Emisja: premiera: piątek 20.05 Powtórki: sobota, niedziela, poniedziałek: 6.05, 11.05, 15.05, 17.05, 20.05, 23.05 wtorek: 6.05, 13.05, 15.05, 17.05, 19.05, 23.05 http://www.majawogrodzie.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts