Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB BUDUJĄCYCH KOBIET

EFKAkonewka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U Was też taki deszczowy wtorek?

W pracy jak na razie spoko, trochę nowości się pojawiło i... czekamy na wrzesień :roll:

U nas pięknie i słonecznie :D - mazowsze 8)

Pozazdrościć :wink:

mikopiko, co słychać? Mieszkasz już w nowym domku? Bo ja nie w temacie :oops:

jest nawet za gorąco :roll: słońce dalej świeci.

W domu jeszcze nie mieszkam :-?

mam pytanie do dziewczyn które są na urlopie wychowawczym albo mają rozeznanie w tym temacie , mam jeszcze prawie rok wychowawczego ale chciałam we wrześniu wrócić do pracy wię zapisałam córę do przedszkola , ale okazało się że w tej chwili nie ma dla mnie miejsca w firmie więc jeśli wrócę to za miesiąc mnie zwolnią , dopiero za pół roku będzie moje miejsce wolne , no i teraz nie wiem czy mogę małą dać do przedszkola od września jak jestem jeszcze na wychowawczym czy muszę poczekać aż mnie przyjmą do pracy i wtedy dopiero mała może iść , wolała bym żeby poszł już teraz ale nie wiem czy nie będę miała z tego powodu problemów (czy są jakieś przepisy które to normują )

mam pytanie do dziewczyn które są na urlopie wychowawczym albo mają rozeznanie w tym temacie , mam jeszcze prawie rok wychowawczego ale chciałam we wrześniu wrócić do pracy wię zapisałam córę do przedszkola , ale okazało się że w tej chwili nie ma dla mnie miejsca w firmie więc jeśli wrócę to za miesiąc mnie zwolnią , dopiero za pół roku będzie moje miejsce wolne , no i teraz nie wiem czy mogę małą dać do przedszkola od września jak jestem jeszcze na wychowawczym czy muszę poczekać aż mnie przyjmą do pracy i wtedy dopiero mała może iść , wolała bym żeby poszł już teraz ale nie wiem czy nie będę miała z tego powodu problemów (czy są jakieś przepisy które to normują )

Jeżeli już ją przyjeli to się ciesz :D

U nas zawsze przy przyjęciu jest ważny stempelek z zakładu pracy przy składaniu podania o przedszkole . Jak przyjeli tzn , że wszystko ok. A Ty się nie musiusz przyznawać , że jeszcze pół roku jesteś w domu :D choć to nie karalne jest :wink:

u nas na sczescie nie ma takich wymogow

zapisujesz dziecko i idzie, nawet jak nie pracujesz :)

w małych miastach , gdzie mamy tylko 4 przedszkola jest walka o miejsca niestety :roll: więc muszą jakoś wyeliminować najmniej potrzebujących :roll:

Pierwszeństwo mają matki samotnie wychowujące dzieci, dziedzi, których rodzice oboje pracują, są nauczycielami ...a potem to już loteria na 30 miejsc często ponad 20 dzieci jest odrzucona ..i radź sobie jak chcesz człowieku :roll:

W Warszawie jest już inaczej choć też nie we wszystkich przedszkolach :roll: