sylaS 23.09.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Dzieki za wszystkie rady co do odbioru domu coś nie moge sie połapac w tych wszystkich papierach:( Ale widze,że na was można polegać prosze o jeszcze raz o pomoc . Jestem na etapie wybory tynków zewnętrznych oczywiście czekam na ekipe która miała być już w sierpniu i jakoś nie może dojechać Poradzcie jaki wybrac tynk silikonowy czy silikatowy i z jakiej firmy oraz jak to wyglada cenowo. Czy jest prawdą ze tynku silikonowego nie powinno sie kłaśc na steropian bo tez takie informacje wyczytałam ze własnie steropian powinno sie silikatowy tynk. Prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 24.09.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Dziewczyny mam nareszcie drzwi wewnętrzne : http://img87.imageshack.us/img87/2634/budowa117034wg9.jpg http://img87.imageshack.us/img87/682/budowa117014rt7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 25.09.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2008 Witam i tutaj Pozdrawiam wszytskie Boby Budownicze. Pozwólcie że zasilę to Wasze zacne grono. Na wiosne ruszamy z budową na maxa. Kto pyta i czyta nie błądzi ...... hmmmm ........ dużo mam do poczytania Pozdrawiam serdecznie Ryska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 26.09.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Qrcze czyżby mije drzwi Was tak wystraszyły, że nikogo tu nie ma???? Kobitki wątek nam umrze..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.09.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Poradzcie jaki wybrac tynk silikonowy czy silikatowy i z jakiej firmy oraz jak to wyglada cenowo. Czy jest prawdą ze tynku silikonowego nie powinno sie kłaśc na steropian bo tez takie informacje wyczytałam ze własnie steropian powinno sie silikatowy tynk. Prosze o odpowiedz Nie słyszałam o jakiś przeciwwskazaniach. Przecież na styropian idzie klej na siatce. Co do silikon/silikat - silikonowy ma więcej kolorów, jest zmywalny i drożej kosztuje. Różnicy w cenie nie znam. Ja poszłam dalej - w ogóle nie położyłam tynku tylko wyrównali mi klej, zatarli i pomalowali farbą silikonową Caparola. Tynk mam jako bonie wokół okien. Bardzo ładnie i znacznie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 26.09.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Dziewczyny, czy ktos z Was ma schody bukowe? Nasz gosc od schodow twierdzi ze mamy za wilgotno w domu na montaz schodow, czy faktycznie buk tak sie doksztalca w wilgotnym pomieszczeniu? Czy zrobilismy blad zamawiajac bukowe schody? Boje sie ze to przyhamuje zbytnio czas naszej przeprowadzki. Nie wiem, czy buk się dokształca bardziej niż inne drzewo Ale mi powiedziano " schody to ostatni mebel wnoszony do domu" Jak na inne meble nie jest za wilgotno, to i na schody nie powinno. A póki co zostaje drabina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 26.09.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2008 Qrcze czyżby mije drzwi Was tak wystraszyły, że nikogo tu nie ma???? Kobitki wątek nam umrze..... Edytko drzwi nie straszą wręcz przeciwnie! dużo Ci jeszcze zostało do zrobienia? Witam wszystkie nowe kobiety budujące! Dziewczyny, wiem, że co region to inne ceny, ale zdradźcie ile Was kosztowało przejście ze stanu surowego zamknętego do developerskiego? Czyli chodzi mi o instalacje i o tynki. Tak orientacyjnie, żebym wiedziała, ile trzeba na to przygotować kasy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 29.09.2008 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 dużo Ci jeszcze zostało do zrobienia? W domu.... drzwi na górze, ostatni pokój na górze i finisz;-) Poza domem.... podjazd, front ogrodzenia, kafle na tarasach i bedzie git. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izi7 29.09.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 Dziewczyny, czy ktos z Was ma schody bukowe? Nasz gosc od schodow twierdzi ze mamy za wilgotno w domu na montaz schodow, czy faktycznie buk tak sie doksztalca w wilgotnym pomieszczeniu? Czy zrobilismy blad zamawiajac bukowe schody? Boje sie ze to przyhamuje zbytnio czas naszej przeprowadzki. Nie wiem, czy buk się dokształca bardziej niż inne drzewo Ale mi powiedziano " schody to ostatni mebel wnoszony do domu" Jak na inne meble nie jest za wilgotno, to i na schody nie powinno. A póki co zostaje drabina ja nie pamiętam z jakiego drewna mam schody Ale zgadzam się z tym, że schody trzeba robić najpóźniej jak się da. U nas po zrobieniu schodów były jeszcze jakieś w sumie drobne prace, poprawki itp., ale nie sposób było upilnować i robole latali wkółko po schodach w zabłoconych, zapiaszczonych butach. Efekt taki, że schody są już porysowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mooon123 30.09.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 dużo Ci jeszcze zostało do zrobienia? W domu.... drzwi na górze, ostatni pokój na górze i finisz;-) Poza domem.... podjazd, front ogrodzenia, kafle na tarasach i bedzie git. Pozdrawiam A to już z górki, chciałabym być na tym etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 02.10.2008 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 dużo Ci jeszcze zostało do zrobienia? W domu.... drzwi na górze, ostatni pokój na górze i finisz;-) Poza domem.... podjazd, front ogrodzenia, kafle na tarasach i bedzie git. Pozdrawiam A to już z górki, chciałabym być na tym etapie Coś czuję że będziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 02.10.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Qrcze czyżby mije drzwi Was tak wystraszyły, że nikogo tu nie ma???? Kobitki wątek nam umrze..... Drzwi masz super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 02.10.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Dziewczyny, czy ktos z Was ma schody bukowe? Nasz gosc od schodow twierdzi ze mamy za wilgotno w domu na montaz schodow, czy faktycznie buk tak sie doksztalca w wilgotnym pomieszczeniu? Czy zrobilismy blad zamawiajac bukowe schody? Boje sie ze to przyhamuje zbytnio czas naszej przeprowadzki. Dorbie a nie możecie trochę ogrzać domu? Z drugiej strony może gościu jeszcze nie ma zrobionych schodów i to taka wymówka? Wyszlo na to ze gosc przyjechal i stwierdzil ze dom jest juz dobrze ogrzany i suchy, bo w koncu chodzi wentyl. mech i pompa ciepla i jeszcze koza. A montaz schodow bedzie 14.10, czyli wniosek ze jeszcze nie mial gotowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 02.10.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 I wczoraj sie wprowadzilismy! Jeszcze troche rzeczy jest do zrobienia ale juz pomieszkujemy tzn nocujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 02.10.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 dorbie - moje gratulacje. Coś Ci się sniło pierwszej nocy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 02.10.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Kurcze, nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 02.10.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Wita kolejna zagubiona dusza Znajdzie się tu miejsce i dla mnie? U mnie jeszcze się dobrze budowanie nie zaczęło (na razie jest płyta fundamentowa), a już decyzje ważne trza podejmować i człowiek spać po nocach nie może :/ Dobrze, że jest budujący Babski Klan i można tu znaleźć wiele fajnych porad, bo Osobisty puka się w głowę, gdy zaczynam się zastanawiać nad różnymi rzeczami zawczasu... Ot faceci... Pozdrawiam gorąco:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMaL 02.10.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 AniaS79 masz płytę fundamentową ?! Czy masz na mysli ławy fundamentowe???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 02.10.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 Oczywiście mam na myśli ławy fundamentowe, ale ponieważ ostatecznie całość wyglada jak płyta, to płytą dla mnie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMaL 02.10.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2008 ehh a juz myslalam .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts