beti555 31.08.2006 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Beti, współczuję Ci, mam nadzieję, że już przeszłaś przez te wszystkie problemy Czasem ręce opadają z powodu fachowców, urzędników itd ale trzeba dotrwać do końca Nie bardzo, problemy wciąż trwają , ale dziękuje za wsparcie Jak zwykle mam do Was pytanie macie namiary na dobre i niedrogie okna, drzwi wejściowe i garażowe? Jest tego tyle, że ciężko się połapać dajcie namiary na firmy, podpowiedzcie coś Ja jak zwykle bede robiła wszystko na ostatnią chwile A o bramy garażowe, akurat Hormanna, dowiadywałam się w Straszynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 31.08.2006 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Jak zwykle mam do Was pytanie macie namiary na dobre i niedrogie okna, drzwi wejściowe i garażowe? Jest tego tyle, że ciężko się połapać dajcie namiary na firmy, podpowiedzcie coś No proszę, nie tylko ja mam taki mętlik w głowie Byłyby jedne okna, to byłby spokój... ale nie... Jest ich całe mnóstwo i nie mozna się na nic zdecydować Masz rację z tym wyborem Najgorsze/najlepsze jest to, ze nasza decyzja będzie miała swój skutek raczej na długo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 31.08.2006 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Przeczytalam wszystko to teraz moge pisac Witam wszystkie kobiety budujace! Mam nadzieje w przyszlosci sie do Was przylaczyc. W tej chwili jestem na etapie zalatwiania papierow do pozwolenia na budowe. W tym sezonie juz nie zaczne, pawdopodobnie na wiosne mam wiec cala dluga zime na nauke, bo na dzien dzisiejszy duza wiekszosc tego o czym piszecie jest dla mnie czarna magia Ale mam nadzieje, ze to sie zmieni, ze wyzwanie mnie nie przerosnie i spelni sie moje najwieksze marzenie - stanie moj wysniony domek Pozdrawiam i trzymam kciuki za Wasze domki Swietnie Wam idzie, milo patrzec na postepy na waszych budowach Wasze doswiadczenia sa dla mnie bezcenne, strach sie bac co by bylo, gdybym nie trafila na to forum Witaj Penny Szybko dołączaj, bo całkiem miło jest w tym klubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 31.08.2006 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Witajcie kolejna " szczęśliwa "kobieta budujaca pozwolicie ze dołacze Jasne, jasne Im nas wiecej, tym lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 31.08.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Witajcie dziewczyny fajnie, że jest nas coraz więcej Wciąga to forum jak narkotyk:), tylko na razie mało czasu żeby dłużej posiedzieć, ale może teraz będę częściej:) Teraz będę się chwalić dostaliśmy kredyt w takiej kwocie w jakiej chcieliśmy:) już jest uruchomiona transza:) załatwione papierki typu księga wieczysta itd:) podpisana umowa z kierownikiem budowy:) odebrane badania gruntu:) no i wczaoraj po wielu bojach podpisana została w późnych godzinach wieczornych umowa z firmą Dzisiaj będziemy ganiać geodetę, żeby stawiał paliki i zacznie się Oby pogoda była taka jak dzisiaj Wiem, że to dopiero początek, ale taka jestem szczęśliwa, że brak słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 31.08.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Witajcie dziewczyny fajnie, że jest nas coraz więcej Wciąga to forum jak narkotyk:), tylko na razie mało czasu żeby dłużej posiedzieć, ale może teraz będę częściej:) Teraz będę się chwalić dostaliśmy kredyt w takiej kwocie w jakiej chcieliśmy:) już jest uruchomiona transza:) załatwione papierki typu księga wieczysta itd:) podpisana umowa z kierownikiem budowy:) odebrane badania gruntu:) no i wczaoraj po wielu bojach podpisana została w późnych godzinach wieczornych umowa z firmą Dzisiaj będziemy ganiać geodetę, żeby stawiał paliki i zacznie się Oby pogoda była taka jak dzisiaj Wiem, że to dopiero początek, ale taka jestem szczęśliwa, że brak słów Gratulacje, na początku budowy to człowiek czuje się jak na jakimś "dopalaczu". Ja teraz trochę już ochłonęłam, ale nadal jest to temat o którym myślę nieustannie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziag78 31.08.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 e.kala, były momenty że mieliśmy dość, załatwialiśmy papierki od grudnia 2005, poszło kupę kasy, ciągle coś załatwialiśmy, a nic nie było widać i to było dołujące, potem problem ze znalezieniem firmy, no ale wreszcie się udało Zdaję sobie sprawę, że przygody dopiero przed nami ale już mi było niedobrze od tych papierów, banków i urzędów Następna nowina, dziś wbijamy paliki, hurrrrrraaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 31.08.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Ja papierki zaczęłam załątwiać jakoś w maju, w dość spacerowym tempie bo budowę chcę zacząć w następnym sezonie. Mój domek mam na razie na papierze, pani architekt nanosi tam pare zmian no i robi plan zagospodarowania działki. I czekam sobie na warunki przyłączenia wody - gmina wysłała mi to na adres zameldowania, pod którym nie mam jak odebrać listu - mimo, że podałąm adres do korespondencji. No cóż, trochę się przeciągnęło. A mój domek będzie wyglądał tak: http://www.dobredomy.pl/?id_project=21 Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 31.08.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 A ja mam takiego doła, ze.... Po pierwsze, usłyszalam, ze dopoki nie będzie nowego pozwolenia na budowe, raczej nie dostaniemy kolejnej transzy (65dni...) Po drugie, "MÓJ ULUBIONY ARCHITEKT" nie odda mi projektu zamiennego do złożenia w Starostwie dopóki nie zapłace mu 800 zł... Już Wam pisałam, że za adaptacje juz płaciłam... a tu za jego błedy mam jeszcze dopłacić 8 stówek Normalnie tragedia Po trzecie... szkoda mi juz pisać, taka jestem wykończona psychicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 01.09.2006 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 A ja sie pochwalę moim stropem, http://images3.fotosik.pl/146/31c492bbae80028cm.jpg wczoraj szukałam cegły klinkierowej do wykończenia komina, zdecydowałam o CRH-klinkier- bursztyn-pełna i połówkowa. http://www.crh-klinkier.pl/gfx/oferta/lato/bursztyn.jpg w rzeczywistości jest ona bardziej blada, idealnie pasuje do miedzianej dachówki- RobenaZdecydowałam czym obłoże kolumny- a mam trzy-jedna przy wejściu , dwie na tarasiehttp://www.cms.izoflex.pl/oferty_foto/staracegla105kl.jpg płytki z włókna szklanego twardniejące pod wpływem czasu, przyklejane na specjalny klej http://www.izoflex.pl Nie chce kolumn białych czy w kolorze elewacji- mam małe dzieci, ktore tylko będa sie obkrecać wokół kolumn a tynk mozaikowy- zawsze jest ryzyko,żę się wykruszy . Kolumna wyglada jak z klinkieru- super. Widziałam i dotykałam na własne oczy. Betti nie martw sie- wszystko sie wyprostuje, szkoda twoich nerwów. Poszukaj innego architekta- może nawet tańszego bo temu nieuczciwemu bym nie zapłaciła, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 01.09.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 acca5 super pomysł z tym obłożeniem kolumn. Ja mam jedną ale już teraz wiem jak ją można pokryć U mnie jest problem. Znaleźliśmy błąd w projekcie. Początkowo myślałam, że moja super ekipa zawiodła i tylko tłumaczą się błędem, ale chyba to jednak architekt. Jeszcze dzisiaj kierownik będzie wszystko mierzył i się okaże. Wskutek tego błędu na zewnątrz wykusz będzie idealnie symetryczny i równiutki a wewnątrz jedna ścianka trochę krótsza i robi się problem z oknami w wykuszu. Trzeba by je po bokach zmiejszyć W poniedziałek architekt i kierownik w jednej osobie zdecyduje, czy można to naprawić. Zastanawiam się , że jeżeli się okaże, że błąd był w projekcie Atrium, to co mogę zrobić? A jeżeli jest to pomyłka budowlańców???????? Tak czy siak mój piękny wykusz w kuchni jest "zagrożony" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 01.09.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Betti nie martw sie- wszystko sie wyprostuje, szkoda twoich nerwów. Poszukaj innego architekta- może nawet tańszego bo temu nieuczciwemu bym nie zapłaciła, Rzecz w tym, ze nie oddalby mi dokumentow, gdybym mu nie zaplacila Byliśmy wczoraj z mezem i zszedł do 600złotych. I nie chcę juz widziec na oczy pana Wójcika Mam nadzieję, ze z projektem bedzie juz dobrze Dzisiaj złożyłam dokumenty w Starostwie o zmianę pozwolenia na budowe. Oby obyło się bez problemów Ach, jak ja chciałabym mieć już strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 01.09.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Betti będzie dobrze, trzymam kciuki!!! A ja bym chciała mieć chociaż fundamenty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 01.09.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Betti będzie dobrze, trzymam kciuki!!! A ja bym chciała mieć chociaż fundamenty... Dzięki za wsparcie, jednak wszystko idzie nam strasznie pod górke Ja mam fundamenty i jeszcze jakis 2 tygodnie musze czekac na ekipe aż łaskawie wróci na moją budowę , bo niestety z inna nie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 01.09.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Jak sa takie problemy na początku to potem będzie już tylko lepiej, zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 01.09.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 betti będzie dobrze przypomnij sobei jakie hocki miałam na poczatku a teraz: sama zobacz w dzieniku reszte też zapraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 01.09.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 hej, co prawda nikt nie przejął się moim wykuszem , ale informuję, że on taki asymetryczny miał być i oznacza to, że ekipa nie nawaliła Dzisiaj przyjechały kominy i dałam okna do wyceny 2 firmom: wycena okien z sosny, meranti i PCV. Ciekawa jestem tych różnic w cenach. Ciągnie do drewna, ale rozum mówi, nie szalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 01.09.2006 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Cześć kobitki! U nas na piętrze zarysowują sie już pokoje Cudowne uczucie! Muszę teraz zastanowić się nad kolorem komina, bo od poniedziałku zaczynamy tworzyć dach. No i okno dachowe do łazienki muszę wynaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 01.09.2006 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 sylvia1 jaką masz szerokość schodów i czy już sprawdziłaś czy wygodne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 01.09.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 właśnie wróciłam z działki gdize pierwszy raz weszłam po moich wylanych schodach i stwierdziłam do razu, że są super wygodne :D e.kala a szerokośc calej klatki schodowej to 198 cm czyli wychodzi po ok. 90-95 cm na jeden bieg w poniedziałek dokładnie zmierze i ci podam dobrze? jest po 8 stopni przed i po spoczniku wysokość stopnia 17 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts