premiumpremium 04.09.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Kurcze ja też najwięcej narzekam na pogodę Wczoraj burza, dzisiaj wieje. Jadę na działkę, może zrobię zdjęcie to wam pokażę co się tam dzieje po ulewach. Wyjrzałam przez okno, znowu pada U nas dziś w nocy lało, jak się przebudziłam, to aż się wkurzyłam, ze nie będą budować. Na szczęście nie padało w dzień. Ale pogoda pomieszała nam w sierpniu szyki doszczętnie. Murarze codziennie zaczynali budować piętro od wygarnięcia wody ze stropu, a czasem przyjeżdżali o 7, a odjeżdżali po 3 godzinach, bo było oberwanie chmury Na szczęście kończymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 04.09.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Obiecane zdjęcia: Moje pierwsze nadproża <a href=http://images1.fotosik.pl/161/2449ecaa96aa395fm.jpg' alt='2449ecaa96aa395fm.jpg'> Początki komina <a href=http://images2.fotosik.pl/152/05b4b16be89c0a88m.jpg' alt='05b4b16be89c0a88m.jpg'> Widok ogólny , a bo mokro <a href=http://images3.fotosik.pl/151/0382b3eceb0bd20fm.jpg' alt='0382b3eceb0bd20fm.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 05.09.2006 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 e.kala fajnie, że Twoja budowa idzie do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 05.09.2006 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 A ja mam już pieterko wykończone I fundamenty pod taras Teraz muruja ścianki działowe na parterze-do kibelka i kotłowni A jutro przyjeżdża więźba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 05.09.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 A ja mam już pieterko wykończone I fundamenty pod taras Teraz muruja ścianki działowe na parterze-do kibelka i kotłowni A jutro przyjeżdża więźba To wrzuć jakieś zdjęcia, będziemy cieszyć oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 05.09.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 A mi dzis leją beton na strop, zalewają dziurę w stropie na schody i takie tam ubytki. A ja musze być w pracy i tego nie zobaczę ,http://images2.fotosik.pl/152/5681c07a0e8f787bm.jpghttp://images1.fotosik.pl/161/482ddebb7210ba39m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 05.09.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 To wrzuć jakieś zdjęcia, będziemy cieszyć oczy Do mnie mówisz i masz http://preview.ppremiumpremium.photosite.com/~photos/tn/4047156_348.ts1157445009100.jpg FRONT DOMU, MURARZE I SĄSIAD http://preview.ppremiumpremium.photosite.com/~photos/tn/4047161_348.ts1157445025653.jpg PIĘTERKO-NA LEWO SYPIALNIA, PROSTO-GABINET, NA PRAWO-ŁAZIENKA http://preview.ppremiumpremium.photosite.com/~photos/tn/4047165_348.ts1157445034475.jpg PROSTO-ŁAZIENKA (Z INNEJ PERSPEKTYWY), NA PRAWO-DWA POKOJE DLA DZIECI (JAK BĘDĄ) http://preview.ppremiumpremium.photosite.com/~photos/tn/4047168_348.ts1157445042352.jpg TARASOWE FUNDAMENTY (TARAS OK 30M2) http://preview.ppremiumpremium.photosite.com/~photos/tn/4047173_348.ts1157445052101.jpg TYŁ DOMU, WYJŚCIE Z SALONU NA TARAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 05.09.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Ojej, ale ślicznie Wasze domki rosna Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 05.09.2006 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 premiumpremium super, u ciebie wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 05.09.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 O! jak cudownie oglada się Wasze zdjęcia dziewczyny. Ja też już chcę! Pani architekt mnie wczoraj "troszkę" zdenerwowała, bo chce ze mnie ściągnąć kasę Telefonicznie zapewniała, że zmiany polegające na zmianie użytkowania pomieszczeń, zmianie kształtu i wielkości 2 okien i przełożenie komina odwrotnie, ale w tym samym miejscu ( tj obrócenie o 180 stopni) będą kosztować ok 300 zł, a może nic bo to zapisem do dziennika ewentualnie można zmienić. Usłyszała jednak ode mnie, że na dole chcę gabinet z osobnym wejsciem do prowadzenia działalności gospodarczej i tu sprawa się zmieniła - 1500 zł. Domiedziałam się o jakiś uzgodnieniach, wymiarach, podjazdach... Nawet to wszystko jest łatwe do zrobienia, bo na wszystko jest miejsce, nawet na łazienkę dla niepełnosprawnych ruchowo.Wystarczy tylko przesunąć ściankę działową. Myślę, że ten gabinet spowodował wywindowanie ceny. Kojarzy sie z krociami zarobionych pieniędzy Nie mam jeszcze uprawnień do takiego gabinetu, a te uprawnienia to też kosztują bardzo słono, ale ona o tym nie wie. I tak daję jej zarobić, bo załatwia za mnie wszystkie uzgodnienia i pozwolenie na budowę 500 zł Też wydaje mi się troche dużo, bo to niewielkie miasteczko i wszystko ma pod nosem. A ja jestem zmuszona do takiego rozwiązania, bo mieszkam 250 km od miejsca budowy. Pomyślicie pewnie ale odważna, albo wariatka! Ja też tak o sobie myślę Dziewczyny, a może to są dobre ceny? Może to tyle kosztuje? Już nie wiem. Fakt, że miałabym już wszystko gotowe z błogosławieństwem sanepidu włącznie. Pomóżcie podjąć decyzję, bo ja jestem gotowa zrezygnować z wprowadzania zmian przez nią i zrobić tylko to co się da podczas budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 05.09.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Renatka nie wiem jak tam u was ceny za takie usługi, ale u mnie byłyby do przyjęcia. A 500 za załatwienie pozwolenia i 300 za zmiany to tanio. Cena 2000 za załatwienie formalności i zmiany w projekcie to już taka cena normalna wg mnie. Jak zaczniesz budować to zobaczysz jakie kwoty bedziesz płacić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 05.09.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Premiumpremium, ale masz super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 05.09.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 A mi dzis leją beton na strop, zalewają dziurę w stropie na schody i takie tam ubytki. A ja musze być w pracy i tego nie zobaczę , Pojedziesz na budowę po pracy i zobaczysz już efekt pracy panów budowlańców A co, też fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 05.09.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 A ja dzisiaj miałam spotkanie z nową ekipą budowlańców. Jednak dopiero wieczorem bedę wiedziała, czy się dogadaliśmy co do ceny Boże, mam nadzieję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 05.09.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Beti trzymam kciuki !!! Fajnie macie, tyle się u Was dzieje... a ja musze czekać na papierki, nudne to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 05.09.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Beti trzymam kciuki !!! Fajnie macie, tyle się u Was dzieje... a ja musze czekać na papierki, nudne to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 05.09.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 O rany jak fajnie patrzeć na te wasze rosnące domki. Ja niestety wciąż nie wiem kiedy działka ,która właśnie jest w trakcie podziału będzie moja. Ta papierologia może człowieka doprowadzić do szału a to dopiero początek. Codziennie czekam na telefon, że juz mogę się zbierać i iść do notariusza. Koszmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 05.09.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Beti życze, żeby pogoda dopisała to robota bedzie szła do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 05.09.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Cześć, no to i ja zrelacjonuję swoje osiągi , juz jestem po tych wszystkich, no może prawie wszystkich papierach, o których pisałam kilka mc temu. Domeczek mam juz wytyczony i od przyszłego tygodnia wkracza kopara i panowie murarze.... Cieszę się jak małe dziecko i była to dla mnie historyczna chwila.... Całą operację wytyczania budynku moja córeczka przespała w samochodzie, a potem pokazywałam jej gdzie co bedzie i o ile czterolatek może coś z tego pojąć, to widząc moją radość tez się cieszy, że bedziemy miały domek i każda swój pokoik i będzie z nami babcia, 2koty i pies, a może i dwa..... acha, domek bedzie montowany dopiero w listopadzie i modlę się o piekną, długą, słoneczna jesień i żeby mi dali w banku mały kredyt na wykończenie Pozdrawiam Dziewczęta!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 05.09.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 premiumpremium super, u ciebie wyżej Premiumpremium, ale masz super Dziękuję dziewczyny Jest mi bardzo miło O! jak cudownie oglada się Wasze zdjęcia dziewczyny. Ja też już chcę! Zupełnie jak ja niedawno tak chciałam patrząc na zdjęcia domów forumowiczów Chłopaki juz sprzątają na budowie, wszystko zrobione. Moze stemple jeszcze zdejmą. Jutro będzie więźba, a Głównodowodzący murarz powiedział, ze w tym roku moze zrobić suche wylewki. Wiecie co, aż się popłakałam, ja weszłam do mojego "domu bez dachu" michall.m - trzymam kciuki za Wasz dom!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts