acca5 05.09.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Byłam zobaczyłam jak leje się beton z pompy, wlazłam nawet na strop. Cymesik tak pochodzić po własnej chacie, teraz gładzą jak masełko beton- wlazło jeszcze 10 kubików.Znowu kasa. Oczywiście zapłaciłam ekipie murarzy za strop i ściany. Znowu kasa!! W pyszszłym tygodniu ruszam z więźbą. Dzis w nocy ukradli murarzom -odcieli przy wtyczce- kabel od betoniarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 05.09.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Byłam zobaczyłam jak leje się beton z pompy, wlazłam nawet na strop. Cymesik tak pochodzić po własnej chacie, teraz gładzą jak masełko beton- wlazło jeszcze 10 kubików.Znowu kasa. Oczywiście zapłaciłam ekipie murarzy za strop i ściany. Znowu kasa!! W pyszszłym tygodniu ruszam z więźbą. Dzis w nocy ukradli murarzom -odcieli przy wtyczce- kabel od betoniarki. Kasa, kasa, kasa... "..Bo kiedy w kasie forsa, to sukces pierwsza klasa.." O żeby im ten kabel ktoś inny ukradł!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 05.09.2006 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 premiumpremium!Ale ogromniasty Twój dom!!!!brawo!!!I dzięki za kciuki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 05.09.2006 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Całą operację wytyczania budynku moja córeczka przespała w samochodzie, a potem pokazywałam jej gdzie co bedzie i o ile czterolatek może coś z tego pojąć, to widząc moją radość tez się cieszy, że bedziemy miały domek i każda swój pokoik i będzie z nami babcia, 2koty i pies, a może i dwa..... Z doświadczenia wiem, ze dzieci wiele pojmują Mam 3 letnią córeczkę, która doskonale wie co gdzie będzie w naszym domu, a niewiele tam jeszcze widać Potrafi każdego oprowadzić "po domu" i pokazać gdzie będzie czyj pokój, gdzie kuchnia, salon itd. I nie myli się przy tym Wie nawet gdzie będzie np. wanna To jest super B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 05.09.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Identycznie moj synek Kubuś 3 letni, pokazuje i oprowadza po domu tlumacząc gdzie jego pokój, mój i łazienka. wszystko opowiada rozbrajajacym dzieciecym glosikiem pełen powagi. jest Boski przy tym.http://images2.fotosik.pl/138/18aec197df727a15m.jpg, kubus kocha budowe i nowy domek, uwielbia jak wszystkie dzieci koparki, ciężarówki, budowa to dla niego raj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 05.09.2006 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Moje dzieci troche wieksze, ale czekaja na strop i górę,bo tam będą ich pokoje. Ja dzisiaj myślę nad dachówką. Dostałam ofertę na super dachówkę (cena katologowa 100 zł) za 50%. Przy tej cenie i tak drożej od średniej klasy dachówki ale jak ją zobaczyłam .................http://gify.mjw.pl/gify/smiech/00000011.gif Noc na rozmyślania. Zaraz lecę z projektem, aby wycenili cały dach. Co robić? Ta dachówka ma jeszcze tą zaletę, że jest na miejscu (cały pic polega na tym, że ktoś zrezygnował z niej z powodu ceny i chcą się jej pozbyć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 05.09.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Co to za dachówka?? Ja juz wybrałam ale z chęcia popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 05.09.2006 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 premiumpremium! Ale ogromniasty Twój dom!!!! brawo!!! I dzięki za kciuki!!! Ogromniasty? On sprawia wrażenie ogromniastego Tzn. dla mnie jest wielki-ma 150m2, ale generalnie to chyba średnia wielkość domu Później wrzuce 2-3 fotki z domurowanego i "odlesionego" parteru Rozbawili mnie murarze, bo stwierdzili, ze do odszalowania to inną ekipę trzeba. Hahahaha! Interweniował przechodzący tata. Odszalowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 05.09.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Co to za dachówka?? Ja juz wybrałam ale z chęcia popatrzę. Creaton Sinfonie. Teraz patrze w internecie, że ceny są różne w zależności od koloru, ale droga. Jest piękna, glazurowana. Zastanawiam się, czy warto za nią zapłacić, czy nie. Tak w sumie to nie jesteśmy zwolennikami świecących, połyskliwych dachów. Kurcze trudne są to decyzje zwłaszcza jak pieniądze się ma, ale z banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 05.09.2006 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 No mówi sie,że creaton to mercedes wśród dachówek. jak super cena to bierz, czy ona lezy na składzie czy u goscia który zrezygnował? Jesli teren biednawy to nikt jej nie kupi mozna powalczyć o mniejsza cene. popytaj na forum jakie mieli upusty od cennika zakupując ją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 05.09.2006 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Mi osobiscie podoba sie taka blyszcząca, zadne mchy i inne badziewie nie będzie sie jej trzymało bardzo dlugo. Naprawde warto jak dobra cena a dachh jaki szlachetny!! cymesik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 05.09.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 To jeszcze dziś się pochwalę moim domem A później, to nie wiem kiedy, pewnie jak będę miała dach I starczy tego dobrego na ten rok... http://preview.ppremiumpremium.photosite.com/~photos/tn/4058739_348.ts1157479900657.jpg TYŁ DOMU, WIDOK Z OGRODU http://preview.ppremiumpremium.photosite.com/~photos/tn/4058734_348.ts1157479891017.jpg WIDOK ZE SCHODÓW-NA LEWO WEJSCIE DO SALONU, PROSTO-DO DOMU, PO PRAWEJ KIBELEK http://preview.ppremiumpremium.photosite.com/~photos/tn/4058713_348.ts1157479861650.jpg WYKUSZ W SALONIE http://preview.ppremiumpremium.photosite.com/~photos/tn/4058721_348.ts1157479872190.jpg WEJSCIE DO KUCHNI PRZY WYKUSZU http://preview.ppremiumpremium.photosite.com/~photos/tn/4058728_348.ts1157479882046.jpg NAPRZECIWKO WYKUSZU WEJSCIE Z HOLU DO SALONU, SCIANA Z KOMINKIEM http://preview.ppremiumpremium.photosite.com/~photos/tn/4058748_348.ts1157479910252.jpg ULUBIONE ZAJECIE MOICH PSÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 05.09.2006 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 No mówi sie,że creaton to mercedes wśród dachówek. jak super cena to bierz, czy ona lezy na składzie czy u goscia który zrezygnował? Jesli teren biednawy to nikt jej nie kupi mozna powalczyć o mniejsza cene. popytaj na forum jakie mieli upusty od cennika zakupując ją. Dachówka leży na składzie. Teren niezbyt biednawy to Trójmiasto Zachęciłaś mnie do tej dachówki premiumpremium przodujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 05.09.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 premiumpremium przodujesz Zupełnie jak KOBIETY NA TRAKTORY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 06.09.2006 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Wczoraj dogadałam sie z nową ekipą. Mają wejść dzisiaj ok. 11-stej. Jednak nie uwierze dopóki nie zobacze I musze podpisac z nimi umowę, już teraz to koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 06.09.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 premiumpremium ale masz ładny domek i pieski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 06.09.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 premiumpremium ale masz ładny domek i pieski Dziękuję Psiaki też dziękują Jest wreszcie więźba-2 dni się spóźniła. Ale jest! Chłopaki już walczą z dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 06.09.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Wczoraj dogadałam sie z nową ekipą. Mają wejść dzisiaj ok. 11-stej. Jednak nie uwierze dopóki nie zobacze I musze podpisac z nimi umowę, już teraz to koniecznie. I nie przyjechali Podobno kompletują sprzęt i maja byc jutro o 10.00 Ale juz mnie wkurzyli, bo padła wyższa cena niz wczoraj uzgadnialismy A umowa ma byc podpisana jutro... Coś nie mam szczescia do budowlańców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 06.09.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Wczoraj dogadałam sie z nową ekipą. Mają wejść dzisiaj ok. 11-stej. Jednak nie uwierze dopóki nie zobacze I musze podpisac z nimi umowę, już teraz to koniecznie. I nie przyjechali Podobno kompletują sprzęt i maja byc jutro o 10.00 Ale juz mnie wkurzyli, bo padła wyższa cena niz wczoraj uzgadnialismy A umowa ma byc podpisana jutro... Coś nie mam szczescia do budowlańców Mam wrazenie, ze oni mają muchy w nosie. Połowa fachowców zarabia za granicą, a Ci co zostali fosznikują się jakby byli nie-wiadomo-kim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 06.09.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Ja dostałam wycenę dachu i jestem troche w szoku. Po dodaniu ceny materiałów, więźby i robocizny wychodzi suma, która może przyprawić o zawrót głowy. Wycena jest na kilka dachówek i każda cena mnie przeraża, tym bardziej, że naszym celem było wybudowanie domu średniego (170 m2 użytk.) z pomieszczeniami nie małymi, a z prostym dachem, żeby nie wyszło tak drogo. Okazało się, że cena za ten prosty dach też jest przytłaczająca. Do tego nie wiem jaką dachówkę wybrać Nie będę pisac dokładnej sumy, bo jej dokładnie jeszcze nie zliczyłam. Głowa też mnie boli od słuchania wypowiedzi panów od dachu o teoriach na temat deskowania, papy czy foli itp. Zaczynam rozumiec tych co twierdzą, że stan surowy to najmniejsze zmartwienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts