premiumpremium 07.09.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Mój dach ma 200m2 + daszek nad tarasem jakieś 50m2. Dach dwuspadowy, nad tarasem też, ale "w drugą stronę" Wiecie o co mi chodzi? Zdecydowalismy sie na blachodachówkę. Więźba kosztowała 9tyś, a wycena dachu ( z oknem - tylko jedno dachowe) z robocizną wyszła 18tyś. I dlatego nawet nie pomyślałam o dachówce, koszty powyzej 30tyś są dla mnie nie do przyjęcia premium ale u mnei rożnica miedzy dachówka a blachą to raptem niecałe 3 tys zł.. a z opisu wynika, że dach podobny... dlatego ja jednak zdecydowałam sie na dachówkę... No to niezła cena... Zaskoczyłaś mnie, ze i dachówka i więźba tak nieduzo Cię kosztowały. Ale to super-dla Ciebie U mnie wycena dachówki była dużo większa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 07.09.2006 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 a jaka dachówkę wyceniałas? bo moja wieźba jest aż z Łodzi ( i w tej cenie jest transport) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 07.09.2006 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 a jaka dachówkę wyceniałas? bo moja wieźba jest aż z Łodzi ( i w tej cenie jest transport) Wiesz co, wstyd przyznać, ja dokładnie nie wiem Tym akurat zajał się mój mąż i on ma te papiery. Jak przyjedzie to się dowiem i Ci napiszę Ja mam więźbę z olczyka, bardzo tanio w porównaniu z innymi oferowanymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 07.09.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 WitamUmnie dach 255m2 dachówka ceramiczna robena 5okien dachowych78/140 -ogółem 40tys wtym: więżba =kontrłaty-10tydachówka +inne -14tyrobocizna więżba -5 tyrobocizna dachówka 7 -z montażem okien5szt okien -4tys Zostaje jeszcze orynnowanie około 2tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kassandra 08.09.2006 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Witam w nowy, dzeszczowy dzionek. Co do projektu to jestem na etapie przeglądania co oczywiscie przyprawia mnie o ból głowy. Może jakieś podpowiedzi dziewczyny? Szukam domu w okolicach 150 m2 z dachem dwuspadzistym, niezbyt wymyślny ( jak najnizsze koszty ), 3 sypialnie na górze i ewentualnie jedna na dole i koniecznie duzy salon na dole ( około 30 m2). Mam kilka typów, ale ciagle jeszcze szukam. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 08.09.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Szukaj, szukaj a na pewno znajdziesz taki o jakim marzysz. Jak już kiedyś pisałam akurat ta część jest jedną z najprzyjemniejszych bo potem dopiero się zacznie zawrót i ból głowy. U mnie też leżą stosy gazet z projektami ale na szczęście mamy już wybrany. Także zycze miłej lekturki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 08.09.2006 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Ja też myślałam, że wybór projektu jest najprzyjemniejszy Ale teraz projekt jest, leży w adaptacji, ja sobie załatwiam papierki, czekam na warunki przyłączy. Być może dlatego, że z budową mam zamiar ruszyć dopiero wiosną, więc to jeszcze sporo czasu, to dziś cieszy mnie nawet to załatwianie papierów. Każdy z nich przybliża mnie do celu I cieszę się, że sama wszystkie załatwiam, bo jakbym zleciła wszystko komuś to chyba y takiej radości nie sprawiało Ale koniec tego etapu już coraz bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 08.09.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 moźe i przyjemnie byłoby załatwaić te wszystkie papierki ale czemu to wszystko tak długo musi trwać. Ja z podziałem działki męczę sie od czerwca. Szok. i wciąż nie weim kiedy ta kochana działeczka bedzie moja. A przez to już pesymistycznie nastawiam sie do dalszej papierologii która mnie czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 08.09.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Witam w nowy, dzeszczowy dzionek. Co do projektu to jestem na etapie przeglądania co oczywiscie przyprawia mnie o ból głowy. Może jakieś podpowiedzi dziewczyny? Szukam domu w okolicach 150 m2 z dachem dwuspadzistym, niezbyt wymyślny ( jak najnizsze koszty ), 3 sypialnie na górze i ewentualnie jedna na dole i koniecznie duzy salon na dole ( około 30 m2). Mam kilka typów, ale ciagle jeszcze szukam. Pozdrawiam, a moje słoneczko bez garażu? albo pistacje z archonu...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kassandra 08.09.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Dzięki za podpowiedź, projekt Słoneczko bardzo mi sie podoba, czegoś takiego właśnie szukam, tylko koniecznie z garażem. Poprzeglądam projekty tego biura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 08.09.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 A u mnie nadal nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 08.09.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 co z Wami budujące kobietki? Chyba ta pogoda Was źle nastraja. Ja popijam 2 kawę i nawet nie patrzę w okno by nie psuć sobie gorzej humoru. Najważniejsze, że dziś piatek i weekend przed nami. A ja mam jeszcze o 16 zebranie rodziców w przedszkolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
penny 08.09.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 A ja tez popijam drugą kawę i mam nadzieję, że nie zacznie padać akurat wtedy jak będę musiała wyjść - czyli za jakąś godzinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 08.09.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 U nas chyba nie padało (przynajmniej nie zauważyłam ). Ja polecam oczywiście mój projekt, prosty a w środku przestronny i spory. Wczoraj chodziłam po salonie, duży i ustawny. Kuchnia z wykuszem na te poranne kawki, miodzio . Garaż duży na dwa samochody, jak ma sie jeden to może zastąpić brak piwnicy i małe pomieszczenie gospodarcze. Koszt wybudowania stanu surowego z więźbą wyjdzie nas około 110 tys., a materiały wybieraliśmy bardzo dobre. Strych też będzie dość duży z powodu takiego nachylenia dachu. Cena dachu u mnie spora, ale widzę, że często to zależy od regionu i znalezienia dobrego składu. Poza tym, jak narazie wyceny mam na bardzo dobre dachówki i może trzeba będzie trochę obniżyć loty Tylko, żeby budować ten dom trzeba mieć wjazd od zachodu i szeroką działkę, wtedy jest idealnie ustawiony. Może ktoś się namówi na Kometę, bo jak do tej pory nie znalazłam osób, które ją budują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 08.09.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Załamałaś mnie . I z tego co piszesz to wychodzi 39 tys., a nie 49. U mnie więźba 11500, dachówka 30000, robocizna po 50 za m2 12000, deski. papa lub folia nie wiem ile??? Tak więc około 55000 . W cene wliczone orynnowanie i dwa okna dachowe i wyłaz. Dlatego zastanawiam się, kto wziął pod uwagę prosty dach, chyba nikt, a każdy zwraca uwagę na 4 lukarny Muszę znaleźć chyba tańszego dekarza, ale reszta???? Dachówkę mogę wziąć tańszą o 4 tys, ale mi się nie podoba A oglądałaś dachówkę Tondachu? U nas za 190m2 dachu (dwuspadowy + 1 lukarna) i angobowaną ceramiczną marsylkę Tondachu (razem z rynnami i wyłazem) wyszło 13,5 tys. A ci dekarze to za samo ułożenie dachówki chcą 50 zl/m2? Moi brali 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 08.09.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 co z Wami budujące kobietki? Chyba ta pogoda Was źle nastraja. Ja popijam 2 kawę i nawet nie patrzę w okno by nie psuć sobie gorzej humoru. Najważniejsze, że dziś piatek i weekend przed nami. A ja mam jeszcze o 16 zebranie rodziców w przedszkolu. A ze mną dobrze Idę wieczorem na koncert ukochanego zespołu z ukochaną przyjaciółką jutro przyjeżdża mój ukochany mąż ukochani murarze robią nasz ukochany domek a ukochany stan surowy wyniesie nas niecałe 70tyś (no może juz nie takie ukochane ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 08.09.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 A oglądałaś dachówkę Tondachu? U nas za 190m2 dachu (dwuspadowy + 1 lukarna) i angobowaną ceramiczną marsylkę Tondachu (razem z rynnami i wyłazem) wyszło 13,5 tys. A ci dekarze to za samo ułożenie dachówki chcą 50 zl/m2? Moi brali 20. Własnie dzisiaj oglądałam, jest troche bardziej porowata niż te co oglądałam wcześniej ale z wyglądu mi sie podoba. Robią mi na nią wycenę i wtedy podejmniemy decyzję. Do wyboru mam aż 5 dachówek i najbardziej podoba mi sie ta najdroższa , ale chyba nie wchodzi już w grę. Jeszcze mamy jakiś tydzień na ostateczną decyzję. Kolia a mogłabyś dać namiar na swojego dekarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nata76 09.09.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 CZy mogę dołączyć do klubu? Mam 30 lat, jestem kolejną Baba Budującą, męza tylko informuje o pracach (ale on ma ze mną dobrze ). Mamy dwie córki i jestem w 7. mies. ciązy. Budujemy we Wlkp. Projekt wybierałam długo,chodziło mi o parterowy i do 150 m,i jeszcze,zeby miał 5 (!!!!) sypialni. Stanęło na indywidualnym. Jak sie nauczę skanowac i sobie jeszcze kupie aparat cyfrowy ,to wam przesle rzuty. Dom parterowy,bez podpiwniczenia, dach dwuspadowy.. trochę wymieszanie projektu WM11"Jaskółka" z kolekcji Muratora z dm28 z http://www.dom-parterowy.pl oraz mojej wyobraźni. Wczoraj wytyczali budynek,dziś wjechała koparka!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 09.09.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 CZy mogę dołączyć do klubu? Mam 30 lat, jestem kolejną Baba Budującą, męza tylko informuje o pracach (ale on ma ze mną dobrze ). Mamy dwie córki i jestem w 7. mies. ciązy. Budujemy we Wlkp. Projekt wybierałam długo,chodziło mi o parterowy i do 150 m,i jeszcze,zeby miał 5 (!!!!) sypialni. Stanęło na indywidualnym. Jak sie nauczę skanowac i sobie jeszcze kupie aparat cyfrowy ,to wam przesle rzuty. Dom parterowy,bez podpiwniczenia, dach dwuspadowy.. trochę wymieszanie projektu WM11"Jaskółka" z kolekcji Muratora z dm28 z http://www.dom-parterowy.pl oraz mojej wyobraźni. Wczoraj wytyczali budynek,dziś wjechała koparka!!!! Witaj i zyczę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 09.09.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2006 CZy mogę dołączyć do klubu? Mam 30 lat, jestem kolejną Baba Budującą, męza tylko informuje o pracach (ale on ma ze mną dobrze ). Mamy dwie córki i jestem w 7. mies. ciązy. Budujemy we Wlkp. Projekt wybierałam długo,chodziło mi o parterowy i do 150 m,i jeszcze,zeby miał 5 (!!!!) sypialni. Stanęło na indywidualnym. Jak sie nauczę skanowac i sobie jeszcze kupie aparat cyfrowy ,to wam przesle rzuty. Dom parterowy,bez podpiwniczenia, dach dwuspadowy.. trochę wymieszanie projektu WM11"Jaskółka" z kolekcji Muratora z dm28 z http://www.dom-parterowy.pl oraz mojej wyobraźni. Wczoraj wytyczali budynek,dziś wjechała koparka!!!! No pewnie, ze mozesz Tylko wpisowe trzeba wnieść Gratulujemy kolejnej dzielnej babeczki budującej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts