agnieszkakusi 14.09.2006 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 widze, że dziewczyny już ładnie się "rozbrykały" z budową. My w weekend zaczynamy kopać fundamenty. Pręty na zbrojenie juz się "kręcą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 14.09.2006 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 ... budowa to jednak kompromis, dotyczy to zapewne też i okien. Z tym kompromisem to się zgadzam. Ja co prawda nie mam takich dylematów jak Ty jednak kompromis wszedzie potrzebny Wczoraj doszliśmy z mężem do wniosku, ze nie mozemy sie "zabijac" w związku z naszymi "cudnymi" budowlańcami. Zdecydowaliśmy, ze (tak jak wcześniej wspominałam) w tym roku stan surowy + dach, od wiosny reszta Napewno w koncu znajdziemy jakąś ekipe, za w miare rozsądne pieniadze, która nam w tym roku to wybuduje Widocznie tak Ten Na Górze zadecydował. Jeśli jednak plany Temu Na Górze odnośnie nas by się zmienily i miałoby być inaczej, to Szanowne Kobietki oczywiście Was poinformuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.09.2006 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 ja tez zastanawiałam sie czy może tez nie pociągnąć w tym roku ścian, zamiast samych fundamentów. Mąż jednak skutecznie wybił mi to z głowy. Stwierdziliśmy, że nie będziemy budowac się na wariata, bo coś możemy przegapić, nie dopilnować. Tym bardziej, że mamy gdzie mieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 14.09.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Od ocieplenia to miałam fajnych fachowców. Mogę sprawdzic namiary i Ci podesłać jeśli chcesz. Znalazłam już innych, którzy mają zacząć za 10 dni i póki co odbierają telefony więc dzieki za propozycję, ale mam nadzieję że nie będę musiała skorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 14.09.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Może któraś z Was wyceniała okna, u mnie wyszło bardzo drogo- uwzględniając moje wszystkie zachcianki to 19tys, zobacze co po redukcji zachcianek wyjdzie, jutro idę szukac dalej.( kolor obustronnie, P2 , WK-2, rolety nadstawne, silniki do duzych okien, nieruchome słupki, niski próg, bez szprosów) Dziś jednak zmieniłam klinkier na cosmo- kominy zdecydowanie taniej niż wymyslona cegła bursztyn, budowa to jednak kompromis, dotyczy to zapewne też i okien. Ja robiłam wycenę na poczatku tego roku i pierwsza opcja to 22 tys. jednostronny kolor a dalej parametry takie jak u Ciebie - bez rolet, w końcu zapłaciliśmy 15,5 tys. okna PCV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 14.09.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Witam dziewczyny w ten słoneczny dzień. Widzę, ze humory juz się poprawiły. I dobrze. trzeba być dobrej myśli, ze pogoda nadal bedzie dopisywać budowniczym. A teraz pytanie: czy ekipie jak bym chciał zamawiać teraz na wiosnę to trzeba dać jakiś zadatek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.09.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 komarek, to chyba zależy od tego jak sie umówicie i czy nie znikna Ci później z zadatkiem. Podpisujecie jakąś umowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 14.09.2006 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Witajcie babeczki budujące Rozchorował się mój głównodowodzący murarz.... A zostały raptem 2 dni pracy-deskowania dachu. Echhhh..... Musimy czekać Witam dziewczyny w ten słoneczny dzień. Widzę, ze humory juz się poprawiły. I dobrze. trzeba być dobrej myśli, ze pogoda nadal bedzie dopisywać budowniczym. A teraz pytanie: czy ekipie jak bym chciał zamawiać teraz na wiosnę to trzeba dać jakiś zadatek? Ja nic nie płacę, a ekipa już "zamówiona", ustalona. Zbudowali mi dom od fundamentów, zrobią i wylewki, ściany, ocieplą itp. Nie chcieli zadnych pieniędzy, zadatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 14.09.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Podpisz dokładna umowe ale zadatku nie dawaj nigdy, niech wykona robotę. Chcesz go utrzymywac przez zimę, niech szuka roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 14.09.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Jeszcze nic nie podpisywałam. Bo szukam dopiero ekipy a jest cięzko. W okolicach Warszawy tyle się buduje, ze szkoda gadać. Myślę by wziąć kogoś z dalszych stron i na pewno tańszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.09.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 tylko jak weźmiesz kogoś spoza miejsca zamieszkania to co z noclegami, posiłkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 14.09.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Podobno firmy budujące same organizuja sobie życie na budowie. Tak przynajmniej mówili mi znajomi, ktorzy brali np górali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.09.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 hmm, no to może warto. trzeba by się dobrze rozejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 14.09.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 ja już sama nie wiem za co się chwytać. Decyzji o podziale dalej nie ma i nie wiadomo jak długo to jeszcze potrwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.09.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 najpierw walcz z papierologią, bo na to potrzeba duuużo czasu i jeszcze więcej nerwów. I mnóstwo wytrwałości. Ale ja sobie cały czas powtarzam, że potem będziemy mieć ogromną satysfakcję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 14.09.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 W ten weekend na Torwarze są targi mieszkaniowe. Chyba się wybiorę pooglądać nowości budowlane. No i bedą przedstawiciele różnych banków, więc można dowiedzieć się dokładnie o kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 14.09.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 W sprawie okien Ja wyceniałam okna drewniane, ale jak narazie w celu zapoznania się z kwotą . Wyszło 14 tys. sosna z mikrowszczepami, 15.000 bez i 18.000 merantii. Rolet zewnętrznych chyba nie zrobię, zasunięte rolety to znak dla złodzieja, że nikogo nie ma w domu. Myślimy nad tym aby dać szyby antywłamaniowe (w niektórych oknach). Dużo nas wyjdą dwie bramy garażowe z napędami, 8.000 . Można by dać uchylną zamiast segmentowej ale jednak różnica w jakości jest duża. Ja narazie tak rozmyślam, bo okna będą chyba dopiero na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 14.09.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Ja wiem, ze to dopiero początek mordęgi z biurokracją. A jak czytam wypowiedzi interneutów w tej kwestii to humor od razu się psuje. Ale zawsze sobie powtarzam, ze to droga do wymarzonego domku. A efekt kiedyś będzie i przyniesie wiele radości. Więc i Wam budujace dziewczyny życze wytrwałości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.09.2006 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 a my okna będzie my wstawiać z pcv z okleiną od zewnątrz w kolorze złoty dąb. Nie stać nas na drzewo. Poza tym chyba bałabym się jak na takich oknach będą wyglądać firanki? Czy nie będą przyciemnione. Nie widziałam nigdy "na żywo" jak to wygląda i byc może obawy sa bezpodstawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 14.09.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 e.kala -okna są bardzo ważne. My też już robimy rozeznanie wśród okien i chyba zdecydujemy sie na antywłamaniowe. Rolety nie wchodzą w gre bo tak jak mówisz są sygnałem dla złodzieja. Ale szczególnie tarasowe warto by było antywłamaniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts