premiumpremium 18.09.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 No proszę, ale tu ruch Beti, jak ekipa?? Jest?? Mi foliują dach, za tydzień kładą blachę. Zastanawiamy się tylko, której firmy wybrać. Zrobiłam już pierwsze porządki na piętrze, wymiotłam wióry, kurz, odpadki itp. Czyściutko jest I zachwycam się naszym tarasem. I nie tylko ja, sąsiedzi również. Miło jest słyszeć, ze mamy "jak w bajce" Ekipa dojechala:) ale przez to, ze spozniona, nie spotkalam sie z nimi A tak chciałam podpisac tą umowe i dogadac sie już konkretnie co do kasy Mam nadzieje, ze jutro też przyjadą i mi sie to uda. A jaką blachodachówke kładziecie? I w jakim kolorze? No, ale dojechała! Blachodachówka brązowa, matowa, ale nie wiemy jakiej firmy. Mamy do wyboru Ruukki, Plannję bądź z budmatu Sarę. I 2 dni na zastanowienie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 18.09.2006 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 premium bierz ruuki lub planiije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 18.09.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 premium bierz ruuki lub planiije No uśmiechamy się w stronę Ruukki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 18.09.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2006 Ja teraz walcze ze schodami. W projekcie są schody zabiegowe, których nie chciałam. Architekt narysował nam dwie wersje schodów ze spocznikiem. Jak przyszło do zrobienia tych schodów to okazało się, że te narysowane przez architekta wyglądały dobrze na papierze , a w rzeczywistości wchodzą na okno (I wersja) lub spocznik jest w takim miejscu, że mozna by w głowę dostać wchodząc. Schody jeszcze nie zrobione, wyłapał te błędy wykonawca. Całą ścianę mam porysowaną różnymi wersjami schdów i w zasadzie żadna mi nie odpowiada. Jutro kierownik będzie to oglądał i zobaczymy. Jeżeli będą schody zabiegowe to będę wkurzona Cieszę sie jedynie z tego, że wykonawca nie zaczął robić tych schodów zgodnie z wytycznymi architekta. Muszę jeszcze raz pochwalic moja ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.09.2006 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 a u nas na budowie był wczoraj geodeta, który wytyczał nam dom, jego ojciec, kierownik, majster, mój mąż i tata. I okazało sie, że dom jest źle wytyczony. Gdyby nie to, że zaczeliśmy robić raban, że z jednej strony jest za wysoko to by nikt nic nie wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 19.09.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Ja teraz walcze ze schodami. W projekcie są schody zabiegowe, których nie chciałam. Architekt narysował nam dwie wersje schodów ze spocznikiem. Jak przyszło do zrobienia tych schodów to okazało się, że te narysowane przez architekta wyglądały dobrze na papierze , a w rzeczywistości wchodzą na okno (I wersja) lub spocznik jest w takim miejscu, że mozna by w głowę dostać wchodząc. Schody jeszcze nie zrobione, wyłapał te błędy wykonawca. Całą ścianę mam porysowaną różnymi wersjami schdów i w zasadzie żadna mi nie odpowiada. Jutro kierownik będzie to oglądał i zobaczymy. Jeżeli będą schody zabiegowe to będę wkurzona Cieszę sie jedynie z tego, że wykonawca nie zaczął robić tych schodów zgodnie z wytycznymi architekta. Muszę jeszcze raz pochwalic moja ekipę. A zrób sobie windę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.09.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 premium, a msza jakieś zdjęcia tej Twojej blachy albo link do strony? My mamy też upatrzoną (na innych domach) blachę brązową matową, ale właściciele nie pamiętają za bardzo z jakiej to firmy. Podejrzewam, że to Plannja regent... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 19.09.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 premium, a msza jakieś zdjęcia tej Twojej blachy albo link do strony? My mamy też upatrzoną (na innych domach) blachę brązową matową, ale właściciele nie pamiętają za bardzo z jakiej to firmy. Podejrzewam, że to Plannja regent... http://www.plannja.com/templates/PageW____2860.aspx http://www.budmat.pl/index.php?module=subjects&func=viewpage&pageid=22 Coś z tego. Nie wiem dokładnie, którą blachodachówkę proponują z Ruukki, bo nie ma mnie chwilowo w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.09.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 one są tak podobne, że prawie identyczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 19.09.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 one są tak podobne, że prawie identyczne... Bo o to nam chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 19.09.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 a tu jest ruukki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.09.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 a orientowałyście się dziewczyny cenowo i na jak długo gwarancja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 19.09.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 na tej stronie powyzej jest link do cennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.09.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 tak, ale chodzi mi o porównanie - taki ze mnie leniuszek Narazie to tylko tak się dowiaduję, bo jesteśmy na etapie fundamentów więc trudno, żebyśmy teraz wybierali dach. Ale właśnie ta blachodachówka mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 19.09.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 kusi a ja np poszłam zdecydowana na blachodachóke do firmy dachowej i pan mi zasugerowal ze warto przemyslec zwykla dachowke ceramiczna bo roznica symboliczna (3 tys na calym dachu) wiec sie dlugo nie zastanawialam a zeby miec dach w X umowe podpisywalam w lipcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.09.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Sylvia, a miałaś przygotowaną więźbę pod dachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 19.09.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 No ja już wiem, ze będziemy mieć Sarę z budmatu. Parametry niemalże takie same, wycena - 15tyś z oknami dachowymi i wszystkimi rynnami itp, robocizna ok 5tyś. Wow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.09.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 premium, a porównywałaś ruukki i plannję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 19.09.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Sylvia, a miałaś przygotowaną więźbę pod dachówkę? w lipcu? coś ty wieźbę to mi pod koniec tego tygodnia zaczynają robić... w lipcu to ja zaczynałam fundamenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.09.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 hmmm...nie mogę znaleźć nic o tym lipcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts