Maggi 22.09.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 my tez juz meblowalismy razem mieszkanie i bylo roznie. Co do mebli to mamy podbny gust chociaz zdazaja sie roznice. Za to przy kolorach jest maskra. Moj maz nie potrafi sobie wyobrazac zestawien kolorystycznych. A na monitorze to tez do niego nie trafia. Wiec generalnie powinnam wybierac sama. Ale nie chce bo jak cos mu sie nie podoba to pozniej strasznie marudzi, a nie chce pozniej wysluchiwac przez lata ze cos mu sie nie podoba. Narazie wybralismy elewacje - groszkową. Mi sie podoba, on nie byl przekonany do konca wiec zobaczymy co wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 22.09.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Oj te teściowe, najlepiej jak są daleko. Moja bardzo nas odwodziła od pomysłu budowy domu choć sama ma z przepieknym ogródkiem, który teściu pielęgnuje. Zresztą moja Mama też ją wspierała. ale teraz jak już decyzja zapadła nikogo z rodziny nie pytamy się o zdanie. Nawet naszej działki nie widzieli, ktorej jeszcze nie jesteśmy właścicelami., Niestety wcześniej jak chwaliliśmy, pokazywalismy, pytaliśmy o zdanie to 3 dizałki nam sprzątnęli ludize sprzed nosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 22.09.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Oj te teściowe, najlepiej jak są daleko. Moja bardzo nas odwodziła od pomysłu budowy domu choć sama ma z przepieknym ogródkiem, który teściu pielęgnuje. Zresztą moja Mama też ją wspierała. ale teraz jak już decyzja zapadła nikogo z rodziny nie pytamy się o zdanie. Nawet naszej działki nie widzieli, ktorej jeszcze nie jesteśmy właścicelami., Niestety wcześniej jak chwaliliśmy, pokazywalismy, pytaliśmy o zdanie to 3 dizałki nam sprzątnęli ludize sprzed nosa. Ona jest daleko. Tylko przyjechała na chwileczkę zobaczyć budowę (była przejazdem). I pojechała. A ja już mam na dzisiaj dość wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 22.09.2006 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 I dobrze, że przyjechała tylko na chwilę niestety zdążyła wszystkim popsuć humor. Dlatego nie ma się co przejmować kobietą. Życzę mniej takich inspekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 22.09.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 I dobrze, że przyjechała tylko na chwilę niestety zdążyła wszystkim popsuć humor. Dlatego nie ma się co przejmować kobietą. Życzę mniej takich inspekcji. Dzięki, ja też sobie tego życzę Pozdrawiam Was babeczki i uciekam oglądać 10 odcinków PRISON BREAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 22.09.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 ja też zaraz zmykam po syneczka, ktory zapewne mnie przywita: po co tak wczesnie po mnie przyejchałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 22.09.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 ja patrzę od strony finansowej. Biorąc pod uwagę wielkosć i skomplikowaną konstrukcję dachu, blachodachówka chyba by taniej wyszła. Choć niektórzy mówią, ze to wcale nie prawda. no własnie chyba cos w tym jest kobitki- my mamy dach niby kopertowy ale z 3 lukarnami do tego 2 daszki nad wykuszami i lepiej wziąść dachówke nam radzili bo jest mniej odpadów-jak wytnie sie z arkusza blachy taki trójkat to reszta moze nigdzie juz nie pasowac i kicha nasz ma ok 310 m kw-więc sporo ale dachówke zaklepalismy w lipcu bo była w promocji-ceramiczna,brąz robena-dach to nasza najdrozsza w stanie surowym pozycja więc bedziemy bacznie sie przygladac jak powstaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 22.09.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 ...Oj te teściowe, najlepiej jak są daleko. ... A ja mam beznadziejnego teścia, ale teściową ok. Tylko jest pod straaaaasznym wpływem teścia Ale gdyby tylko mogła, to na budowe przyjeżdzałaby codziennie. I nie tylko popatrzec i skrytykowac, ale pracować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 22.09.2006 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 my mamy dach niby kopertowy ale z 3 lukarnami do tego 2 daszki nad wykuszami i lepiej wziąść dachówke nam radzili bo jest mniej odpadów-jak wytnie sie z arkusza blachy taki trójkat to reszta moze nigdzie juz nie pasowac i kicha nasz ma ok 310 m kw-więc sporo ale dachówke zaklepalismy w lipcu bo była w promocji-ceramiczna,brąz robena-dach to nasza najdrozsza w stanie surowym pozycja więc bedziemy bacznie sie przygladac jak powstaje No dlatego że Faworyt ma tez skomplikowany dach zamówilismy wycene balchodachówki Plannja Regola, bo to blacha w wąskich arkuszach i nie daje tylu odpadów, ale czekam jeszcze na wycene dachówki żeby porównac czy warto zmieniać na blachę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 22.09.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Komarek,projekt Waszego domu jest super fajny, a ten dach to prawdziwa jego ozdoba. Nasz dom też ma skomplikowany dach i sporą powierzchnię , bo 260 m. Położyliśmy dachówkę ceramiczną, karpiówkę angobę brązową. Całość kosztowała krocie, ale gdybym miała podjąć decyzję jeszcze raz, to i tak nie zmieniłabym zdania. http://images1.fotosik.pl/146/57e1656b846c8acc.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 22.09.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Chciałam wam przedstawić dachówkę, jaką wybralismy. Według nas (zgadzamy się z mężem) jest piękna http://www.meindl-dachziegel.de/cms/cmsdata/uploadedfiles/te_cw_rahmen.jpg Chciałam jeszcze dodac, że kosztuje sporo, ale przytocze słowa mojej koleżanki "dach w domu to jak fryzura u kobiety, bardzo wpływa na wygląd" i druga wypowiedź pana od dachu " bedzie pani codziennie patrzyć na ten dach i podziwiać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 22.09.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Co tam u Was wieczorem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 22.09.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Teraz nie wiem czy zajeść smutki, czy strzelić sobie kilka głębszych I co wybrałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggi 23.09.2006 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 witam z ranka. Dzisiaj czeka mnie spotkanie z kolejnym panem od tynkow zobaczymy jaka da cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 23.09.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Chciałam wam przedstawić dachówkę, jaką wybralismy. Według nas (zgadzamy się z mężem) jest piękna http://www.meindl-dachziegel.de/cms/cmsdata/uploadedfiles/te_cw_rahmen.jpg Chciałam jeszcze dodac, że kosztuje sporo, ale przytocze słowa mojej koleżanki "dach w domu to jak fryzura u kobiety, bardzo wpływa na wygląd" i druga wypowiedź pana od dachu " bedzie pani codziennie patrzyć na ten dach i podziwiać" No to jest argument-jak się nazywa to cudo i z jakie firmy pochodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 23.09.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 No to jest argument-jak się nazywa to cudo i z jakie firmy pochodzi? Nam sie podoba, ale oczywiście każdy ma swój gust. Dachówka Pfleiderer Terra Harmonica Exclusiv. Dziewczyny pamietajcie też, że mozna wziąć dekarza z firmy, która sprzedaje dachówkę i wtedy płacimy 7 % Vat i u mnie w takiej sytuacji dostaję 5 lat gwarancji na cały dach. Biorę z jednej firmy dachówkę, rynny, membranę, okna dachowe. Dostałam upust za to, że cały dach, do tego zmiejszony vat, porządny dekarz. Jak sobie tak policzyłam to kupowanie oddzielnie wyszłoby drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 23.09.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Betii ja tak będę miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 23.09.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Teraz nie wiem czy zajeść smutki, czy strzelić sobie kilka głębszych I co wybrałaś? A piwo wybrałam. Ze szwagierką browarkowałyśmy, ona też miała kiepski dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 23.09.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Betii ja tak będę miała Mówisz o teściach? Oooo, to współczuję Twojej teściowej Ale moja sama na to zapracowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 23.09.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Betii ja tak będę miała Mówisz o teściach? Oooo, to współczuję Twojej teściowej Ale moja sama na to zapracowała nie mówię o dachu że mam vat 7% i jedna firma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts