komarek 25.09.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 o to chodzi, że ta pogoda bedzie ludzi rozpraszać. A wieczory już są zimne i nici z przyjemności, ha,ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 25.09.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 no wiesz, zalezy jakie przyjemności masz na mysli bo jak zimne wieczory to można je spędzić w różny sposób... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 25.09.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 jasne, że róznie, tym bardziej, że jedzie całe biuro 20 osób i szef. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 25.09.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 hmmm...ale tym szefem jest mąż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 25.09.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Oj Kusi. Mąż zostaje z dzieckiem w domu. Musiał wziąć z tego powodu urlop ale chyba na dobre Im to wyjdzie. Dzięki temu będą mogli pobyć trochę razem. A nie tylko od święta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 25.09.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Komarek- jesli chodzi o tę kabinę to zobaczysz ,że za parę miesięcy koleżanka będzie żałować ,że kupiła taką kabinę- od kilku osób juz słyszałam,że po prostu nie mają czasu wziąć prysznica a co dopiero bajery używać podobnie jest z wanną prostą a z masażami wodnymi- trudno doczyścić wszelkie dysze itp.Ja zdecydowałam sie na prosty prysznic- podobny uzytkuje od kilku lat - i naprawde nie mam czasu na długa kapiel- po to jest prysznic- szybko. Wanna tez prosta ale dośc duża- gdzies trzeba poleżeć zwłaszcza zimą. A ja dzis zanlazłam dekarza i cieslę niestety za 48zł/na gotowo za dach- orynnowanie, kominy- obróbka- bez murarki, ofoliowanie, więxba i dachówka. Szukam jeszcze innych, może znajdę.dach 350m2. kupa kasy. dzis zamowiłam okna Fakro- 15% rabatu od cennika- to duzo czy malo??Ile dostałyscie. Za tydzien wyjeżdzam do Tunezji na last minut- jade odpocząć od tego wszystkiego- juz mam dość budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 25.09.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 jedź dziewczyno, odpocznij, budowa nie ucieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 25.09.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Fajnie wam, Tunezja, Mazury, a ja główkuje jakby obnizyć koszt wykonania dachu. Ta cena mnie dobije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 25.09.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Moj dach robocizna to 14tys, to tez nie mało. Ale dalej szukam tanszych, E-kala masz ogromny dach, Ile ? Mój 350m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 25.09.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 za domem będzie 17 m ogrodu na szer jakiś 25 m. Wystarczająco. co bym nie musiała za dużo przy domku robić tylko delektować się jego pięknem Wydaje mi się, ze te metry w zupełnosci starczą na fajny ogród, grillki i miejsce zabawy dla dzieciaków i... ich rodziców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 25.09.2006 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Fajnie wam, Tunezja, Mazury, a ja główkuje jakby obnizyć koszt wykonania dachu. Ta cena mnie dobije Oj fajnie, fajnie... W tym roku zrezygnowaliśmy z wakacji nad morzem, bo dom to wydatek najważniejszy. Mąż mi humor poprawił - a powiedział tylko, ze pyszny obiad zrobiłam Miód na uszy (i biedne serce ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 25.09.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Powinnam dodać ,że to mąż optuje za wyjazdem- jak nie pojadę to rozwód chyba, ( fakt ,że z tej całej czwórki to ja najwięcej pracuję i prowadzę budowę-)ja cichutko przeliczam to na np.rolety do okien. Chyba zidiocialam do reszty. Życie to nie tylko budowa ale takze wypoczynek- wiec jadę, za dużo pracuję i dzieci też mam malutkie. Kubuś- 3 latka nie chce chodzić do przedszkola bo nie widzi mnie całymi dniami a Natalia 5 lat płacze przez telefon. gdzies musi byc granica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 25.09.2006 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Mój dach ma 280m2. Koszt jest taki: 1.Drewno na więźbę (impregnacja cisnieniowa) 11400 2. Ciesla (jest w cenie stanu surowego) 6000 3. Robocizna (reszta) 12700 4. Dachówka, rynny 2 okna Velux,membrana itp. 28000 RAZEM 58 100 Głowa mnie dzisiaj boli, martwię się jak my ten dom wykończymy. Rabaty dostałam dobre a i tak cena duża. Na okna Velux 28%. Biorąc tańszą dachówkę ceramiczną mogę oszczędzić max 3000. Tak więc pozostajemy przy tej naszej wymarzonej ale nie wiem jak to będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 25.09.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 350m2: robociazna całego dachu-14,7tys więźba- 13tys dachowka, folia-16tys rynny-2,3 tys okna 2,4tys Razem:48,4tys drewno konstrukcyjne na taras 4,6tys kominy min 1tys zl Razem: 54tys. To jest cena i to nie mała. podsumowanie: dachy sa ku---sko drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 25.09.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Dziewczyny, przeraziłyście mnie z tymi dachami Ja jeszcze nie wzielam sie za wyceny, ale aż drże co usłyszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 25.09.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Dziewczyny, przeraziłyście mnie z tymi dachami Ja jeszcze nie wzielam sie za wyceny, ale aż drże co usłyszę Spojrzałam na twój projekt, dach masz spory (prawie 300m2). Niestety koszty są duże, chyba, że zdecydujesz się na blachodachówkę, bo taką masz w projekcie to może bedzie trochę taniej. Wydaje mi sie też, że jak w projekcie jest blachodachówka to pod nią jest zaprojektowana więźba i żeby położyć dachówkę trzeba coś tam zmieniać (pewna nie jestem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 26.09.2006 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Raczej na sto procent trzeba zmieniać więźbe jesli jest zaprojektowana pod blachodachówkę. Ja w orginalnym projekcie tez miałam blachę- więźba cieńka7x14cm, pod dachówke przekroje 8x18 i wzrost drewna z 9m3 do 13m3. Cena tez w góre. Betii faktycznie sporo odpadów bedzie z blachy, blacha najekonomiczniejsza na dwuspadowym. Ja mam podobny projekt i ze wzgledu na ciecia blachy zdecydowałam o dachowce chocby najtańczej ale dachówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 26.09.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 beti, tez uważam, że ogród będzie wystarczający. chcemy zrobic altankę, miejsce na grilla i oczywiście plac zabaw (bujaczki, zjeżdżalnia, piaskownica). Sama trawka i iglaki. Łatwe w utrzymaniu i mało pracy. U mnie dach będzie miał 250 mkw. Bierzemy blachodachówkę. Dachówka ceramiczna jest droższa. Oglądaliśmy betonową, ale jest po prostu brzydka. Poza tym musielibyśmy zmieniać w projekcie i więźbę i fundamenty. Ławy mają u nas tylko 40 cm szerokości. A jesteśmy w tej chcwili na etapie fundamentów więc nie da rady. Poza tym mamy wybraną ładną blachę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 26.09.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Ja całe życie marzyłam o dużym ogrodzie i ciągle się martwię czy będę miała wystarczająco miejsca. Oczywiście przesadzam jak to mówi mój mąż. Może tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 26.09.2006 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 moi rodzice mają działkę 80 arów, na niej wykopany duży staw, mniejszy stawik z kolorowymi rybkami i ...mają dosyć...nie dają sobie rady z obrobieniem tej działki. Duża działka jest piękna, ale ta ilość pracy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts