szymoszkowa 27.01.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 A mój-dziewczyny trzymajcie się-zajmuje się astronomią,konkretnie budową jakiegoś sprzętu do obserwacji.I naprawdę w celu obserwacji nieba,nie sąsiadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 27.01.2006 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 A mój-dziewczyny trzymajcie się-zajmuje się astronomią,konkretnie budową jakiegoś sprzętu do obserwacji.I naprawdę w celu obserwacji nieba,nie sąsiadek ale ma przynajmniej PASJĘ! ja w grze "Hirołs" nie dopartuję się głębszego sensu prócz denerwującego klikania myszką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 27.01.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 i ta muzyka...., aż mi ciarki przechodzą. A jaki wzór dla dzieci? Mój mężuś oprócz tego ma jeszcze jedną pasję- od jakiegoś roku- kompletuje sprzęt do wspinaczki górskiej- i to akutat teraz, kiedy pieniążki potrzebne na budowę. Ale niech mu będzie- sport to zdrowie i wolę tą wspinaczkę niż HIROSÓW-wrrrrrrr. Tylko jak dzwoni czasami ze skałek i mówi, że właśnie siedzi na dziewicy..... (Dla niewtajemniczonych- to taka górka w Olsztynie)to trochę mnie denerwuje Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 27.01.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 tabaluga1 - czas z mezem rowno na sklaki ruszyc My sportowe pasje mamy wspolne i bardzo w sumie ich duzo. Nie mozemy sie na 1 sport zdecydowac Ale staramy sie wybierac tanie rozwiazania nawet ta nasza jazda konna duzo nas nie kosztuje. A z drozszych pasji mezow - slyszalyscie kiedys o Warhamer Fantasy Battle? Sobie chlopcy zbieraja armie warta jakies 2tys (krasnoludy, elfy, wampiry, szuroludzie i rozne takie ) a pozniej spotykaja sie grupami: po kolezensku, dzielnicowo, miasrowo, wojewodzko, krajowo i miedzynarodowo i rozgrywaja calodzienne lub 2-dniowe bitwy - co czesto wiaze sie z wyjazdem. A cala ta armie trzeba jeszcze po mistrzowsku pomalowac - czytaj maluje zona, bo jest niespelnionym plastykiem I to wlasnie to hobby mego lubego bije inne na glowe i jest najbardziej denerwujace... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 27.01.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 My sportowe pasje mamy wspolne i bardzo w sumie ich duzo. Nie mozemy sie na 1 sport zdecydowac Ale staramy sie wybierac tanie rozwiazania nawet ta nasza jazda konna duzo nas nie kosztuje. To tak jak my Miło jest gdy robimy coś razem, razem się relaksujemy, spędzamy czas i przynosi to nam ogromną frajdę. Oboje lubimy ruch w różnej postaci : tenis, gry sportowe, kajaczki,surfing, łyżwy, narty... Żal by było gdybym nie podzielała pasji swojego mężusia, dla którego piłka nożna od dziecka jest najważniejsza Siedziałabym wtedy zapewne sama w domu czerwona ze wściekłości, że ON znowu gdzieś lata A tak latamy oboje I jest fajnie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 27.01.2006 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 To cicho iga9, żeby mój nie podsłyszał. Współczuję. A na wspinaczkę się nie nadaję- próbowałam, ale mam lęk wysokości. Co do jazdy konnej- super. W wakacje miałam okazję wziąć jedną lekcję (niestety tylko jedną). Instruktor był pewien, że już się kiedyś uczyłam, a ja połknęłam bakcyla i postanowiłam, że w tym roku na pewno zacznę jeździć ze starszym synem. On też, mimo, że miał wówczas 6 lat, jeździł jakby się w siodle urodził. Myślę więc, że to jest to. zuczekdzięki za informacje. Drzwi z tymi okrągłymi tulejkami bardzo mi się podobają, a te z kratką jakoś źle mi się kojarzą. Na pewno spytam więc kominiarza, co o tym sądzi( bo ponoć jest bardzo upierdliwy i nieugięty), ale myślę, że nie powinien robić problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 27.01.2006 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 A ja właśnie zaczęłam ferie. Hurrrrrrrrrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 30.01.2006 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 A ja NIE!!! co gorsza już po feriach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 30.01.2006 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Cześć Zmarznięte Kobitki Właśnie wróciłam z urlopu, poszaleliśmy na nartach teraz czas na poważne zajęcie się dalszym etapem budowy EFKAkonewka dom budujesz dla siebie czy dla teścia? Ja wiem, że niby łatwo jest mówić... Moj też ciągle gdera, że powinniśmy na dach położyć blachę a nie dachówkę (bo taniej), wszystko jak najtańsze itp, itd. Raz powiedziałam bardzo zdecydowanie, że budujemy dom na całe życie i chcemy to zrobic porządnie. Prawie mi już nie gdera A co do "Hirołsów"... no narażę się... u nas ja jestem maniaczką tej gry. Ale najfajniej gra nam się w nią z mężem razem przy wieczonej herbatce z rumem Pozdrawiam cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renatka 30.01.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Cześć Zmarznięte Kobitki Właśnie wróciłam z urlopu, poszaleliśmy na nartach teraz czas na poważne zajęcie się dalszym etapem budowy Szęściara A co do "Hirołsów"... no narażę się... u nas ja jestem maniaczką tej gry. Ale najfajniej gra nam się w nią z mężem razem przy wieczonej herbatce z rumem Pozdrawiam cieplutko Musiałam powyższe zdanie przeczytać głośno w domu No to zaimponowałaś mojemu synowi !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 30.01.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Cześć Zmarznięte Kobitki Właśnie wróciłam z urlopu, poszaleliśmy na nartach teraz czas na poważne zajęcie się dalszym etapem budowy Pozdrawiam cieplutko A gdzie byliście ? U nas ferie właśnie się zaczęły. Zamierzamy je sobie nieco przedłużyć i też wyjechać na narty. Od nas niestety wszędzie daleko więc czeka nas długa droga. Oby warunki były dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 30.01.2006 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 No co jest Dziewczyny? Sen zimowy czy obmyślacie kolor tapet i kafelków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 30.01.2006 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 EFKAkonewka dom budujesz dla siebie czy dla teścia? Ja wiem, że niby łatwo jest mówić... Moj też ciągle gdera, że powinniśmy na dach położyć blachę a nie dachówkę (bo taniej), wszystko jak najtańsze itp, itd. Raz powiedziałam bardzo zdecydowanie, że budujemy dom na całe życie i chcemy to zrobic porządnie. Prawie mi już nie gdera No dla siebie of course! ale teściowie obiecują dofinasowanie, więc muszę się liczyć z ich zdaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymoszkowa 30.01.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Oj,chyba jakiś zimowy letarg.Niby o czymś tam myslę ale raczej z obowiązku niż z chęci.Dzisiaj pojezdziłam po sklepach z glazurą,drzwiami itp.No niektóre są fajne ale te co mi się podobają to mają nieodpowiednie ceny,np. drzwi wewnetrzne kosztują 2000 zł.Dużo za dużo.Czy macie jakieś pomysły na fajne drzwi zewnętrzne,antywłamaniowe oczywiscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 30.01.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 No dla siebie of course! ale teściowie obiecują dofinasowanie, więc muszę się liczyć z ich zdaniem... Ja bez finansowej pomocy swoich nawet bym nie zaczęła budowy... Przede wszystkim podnieśli nam zdolność kredytową Ale poprzez tą pomoc nie możemy się od nich uzależniać! Domy budujemy dla siebie Ja już się boję co to będzie, jak mi teściowa w ramach pomocy finansowej zacznie meblować dom wg swojego gustu... Dlatego EFKAkonewka powinnyśmy mieć chyba od samego poczatku swoje zdanie i twardo się tego trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 30.01.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Nie odzywałam się ostatnio bo chodziłam za mężem, by ustalić cosik nasz projekt. Wnętrza nam się udało omówić, ale problem z dachem, bo jak chcę jak najprostszy dwuspadowy przełamany kukawką, a mojemu lubemu podobają się wielospadowe. Oj, będzie walka. Udało nam się już umówić z architektem i jutro 1 wizyta. Nawet babcię udało się nam ściągnąć, bo nauczeni doświadczeniem sąsiadów będziemy trzymać nasze dziecko raczej z daleka od projektu. Nasi znajomi jeździli z dzieckiem do architekta a potem się okazało, że mają śliczne okno w prysznicu. Tak więc biorę się ostro do pracy, trzymajcie kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olena 30.01.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 A gdzie byliście ? U nas ferie właśnie się zaczęły. Zamierzamy je sobie nieco przedłużyć i też wyjechać na narty. Od nas niestety wszędzie daleko więc czeka nas długa droga. Oby warunki były dobre A jeździmy sobie do bacówki kawałek nad Piwniczną. Bacówka jest na szczycie góry - totalne zadupie nawet do wyciągów trzeba zjeżdzać z górki. Zeby odpocząc od cywilizacji - super miejsce . Adriano Komputero no jak chcecie na nartki gdzies bliżej to i na mazurach podobno są - niektórzy sobie chwalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 31.01.2006 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 No dla siebie of course! ale teściowie obiecują dofinasowanie, więc muszę się liczyć z ich zdaniem... Ja bez finansowej pomocy swoich nawet bym nie zaczęła budowy... Przede wszystkim podnieśli nam zdolność kredytową Ale poprzez tą pomoc nie możemy się od nich uzależniać! Domy budujemy dla siebie Ja już się boję co to będzie, jak mi teściowa w ramach pomocy finansowej zacznie meblować dom wg swojego gustu... Dlatego EFKAkonewka powinnyśmy mieć chyba od samego poczatku swoje zdanie i twardo się tego trzymać No tak. ćwiczę asertywność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 31.01.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 No dla siebie of course! ale teściowie obiecują dofinasowanie, więc muszę się liczyć z ich zdaniem... Ja bez finansowej pomocy swoich nawet bym nie zaczęła budowy... Przede wszystkim podnieśli nam zdolność kredytową Ale poprzez tą pomoc nie możemy się od nich uzależniać! Domy budujemy dla siebie Ja już się boję co to będzie, jak mi teściowa w ramach pomocy finansowej zacznie meblować dom wg swojego gustu... Dlatego EFKAkonewka powinnyśmy mieć chyba od samego poczatku swoje zdanie i twardo się tego trzymać No tak. ćwiczę asertywność Ale z drugiej strony to bardzo dobrze gdy wiesz, że jest ktoś, na kogo możesz liczyć od strony finansowej, że może Ci pomóc jakby co. My niestety nie mamy takiego szczęścia, możemy liczyć tylko na siebie... Ech, dobrze macie dziewczyny... P.S. Ale wygląda na to, że nie tylko ci co wspomagają złociszami się wtrącają. Pomimo, że nas nikt nie wspomaga finansowo, to jednak każdy chce wspomóc "dobrą radą" Jak od samego początku nie pokażesz, że masz nieco inne zdanie na pewne sprawy, to później będzie Ci się trudno obronić. Nam już nikt nie doradza... A więc do roboty! Urabiajcie te swoje teściowe za wczasu (delikatnie oczywiście ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 31.01.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2006 Oj taki rodzinny sponsor to dobra rzecz, pamietam z czasów jak kupowaliśmy mieszkanie. Ale jeśli któraś nie korzysta ze "wsparcia" rodziny to chyba lepiej sie nie przyznawać do planów. Albo na zaczepki odpowiadać, że właśnie trwa przerwa w budowie Trzymajcie się dzielnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts