Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KLUB BUDUJĄCYCH KOBIET

EFKAkonewka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Beti, stukającego deszczu na pewno na parterze nie bedzie słychać. jedynie na poddaszu. Ale to jest kwestia przyzwyczajenia. Teściowie tak mają. Ja osobiście jak tam śpię to słyszę ale Oni już nie

To dobrze :) Obecnie mieszkam przy straaasznie ruchliwej ulicy, a z drugiej strony domu słychać pociągi. Jednak ja juz tego nie słyszę, bo przyzwyczaiłam się do tego hałasu :wink:

A ja pierwszy raz widziałam realizację naszej Sandry (na stronie pracowni architektonicznej z której chcemy projekt). Gdzieś koło Poznania. I nawet rozmawiałam o tym z zmężem i chyba gotowi jesteśmy pojechać i zobaczyć jak wyglada ten dom w rzeczywostości. jakieśzmiany wproadzono ale takie które mi nie odpowiadają.

Nefer, dlaczego tak sądzisz?

Moi rodzice na działce mieli domek z blachą. Na początku nie wiedziałam o co chodzi. W czasie burzy był taski huk... nie mogłam w ogóle spać - w środku nocy budziałam mnie mżawka. Ale to kwestia przyzwyczajenia..

Moi rodzice się śmiali, że mgłę też słychac jak "osiada" :)

hmmm, a może to kwestia mocniejszego wygłuszenia np. większej ilości wełny?

Może.. ale i tak stuka i tak. Na parterze może nie będzie słychać... A poza tym na pewno można się przyzwyczaić.

Mój mąż spał jak dziecko - jego to usypiało :)

Cześć wszystkim kobitkom po chwili nieobecności. Dopiero dziś mam chwilkę, żeby poczytać co u Was, fajne te Wasze zdjęcia, domy coraz większe, tylko pozazdrościć...i pogratulować.

Ja z mężem przezywamy ostatnio horror. Budowa stoi, firma ściemnia. Ile razy pojedziemy na budowę to naszych cudownych budowlańców nie ma. Taki ładny wrzesień a oni g...o zrobili miesiąc czasu już prawie robią i nawet nie zrobili deskowania na ławy fundamentowe. Po prostu tempo mają zabójcze. Powiedzcie mi dziewczyny czy możliwe jest wstawianie okien w styczniu?? Ja mam co do tego wątpliwości, co sądzicie?

Jedziemy dzisiaj do nich......chyba łby pourywam :evil:

Najgorsze jest to, że traktują nas jak debili, którym można każdy kit wcisnąć. Pieprzą tak, że żal słuchać :evil:

Cześć wszystkim kobitkom po chwili nieobecności. Dopiero dziś mam chwilkę, żeby poczytać co u Was, fajne te Wasze zdjęcia, domy coraz większe, tylko pozazdrościć...i pogratulować.

Ja z mężem przezywamy ostatnio horror. Budowa stoi, firma ściemnia. Ile razy pojedziemy na budowę to naszych cudownych budowlańców nie ma. Taki ładny wrzesień a oni g...o zrobili miesiąc czasu już prawie robią i nawet nie zrobili deskowania na ławy fundamentowe. Po prostu tempo mają zabójcze. Powiedzcie mi dziewczyny czy możliwe jest wstawianie okien w styczniu?? Ja mam co do tego wątpliwości, co sądzicie?

Jedziemy dzisiaj do nich......chyba łby pourywam :evil:

Najgorsze jest to, że traktują nas jak debili, którym można każdy kit wcisnąć. Pieprzą tak, że żal słuchać :evil:

Współczuje Ci jak diabli :-? Wiem jak to byc olewanym przez budowlańców. Oj, wiem :( Cóż ja Ci poradze :-? Zmiana ekipy? Chociaż z tego co pamietam, podpisywałaś z nimi umowę... Co oni na warunki tam zawarte?

Co do okien, nie wstawiałabym w styczniu. Jesli czytywałas forum, to wiesz, ze my musielismy przełozyc wykanczanie domku na przyszły rok. Też przez ekipe, a raczej jej brak :-? W tym roku stan surowy otwarty z dachem.

Pozdrawiam i życze powodzenia :D

jesteśmy pionierkami... :lol:

Mojego domu tez chyba nikt nie budował. Nie widziałam żadnej realizacji, a szkoda.

Tez uważam, że trzeba poczekać z tymi oknami. Ja mogłabym je wstawić w listopadzie, ale co z tego. Zimą robienie instalacji i tynków może być problematyczne i do tego mogą okraść. Wiosną mozna czasami , "w nagłych wypadkach" przespać się na budowie a zimą to byłoby trudne.

Po oknach to chyba trzeba zaraz alarm zakładać.

myśmy w bloku wstawiali okna w grudniu przy temp 5 stopni... temp jest istotna...

a u nas zaczął sie robic dach....tzn wiezba (nawet nie mowie ze na 15 wrzesnia budowa miala byc zakonczona): na razie jest kalenica i pierwsza krokiew: ( te wyższe to stelaż dla kalenicy)

http://img163.imageshack.us/img163/9310/tn1838360ky2.jpg

ganek też już wylany:

http://img106.imageshack.us/img106/3294/tn1838361mo2.jpg