beti555 11.10.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Jeśli chodzi o mnie będe miała otwartą kuchnie, najwyżej jakiś króciotki niby barek wymyslimy zeby optycznie oddzielic salon. Miałam juz otwarta kuchnie i nie było narzekan A jednak jest bardzo duzo plusów takiej kuchni. Większa przestrzen. Jesli dzieci bawia sie w salonie, mamy je "na oku". W czasie imprezy nie opuszczamy gości. Wiecej czasu spedzamy z rodziną (przynajmniej teoretycznie...). Przeciez sa okapy i zmywarki, ktore ułatwiaja życie A jesli cos bardzo zapachowego sie przyrządza to zapach i tak przedostaje sie przez drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 11.10.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 może mi podpowiecie, bo w doświadczeniach nie ma chętnych, czym izolowałyście fundamenty? Dysperbitem U nasz rowniez byl dysperbit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 11.10.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Premium, a jak będzie dziewczynka? to bedzie juzka No dokładnie Wiecie co, ja mam mdłosci całodobowe, a nie poranne. I jem majonez (matko, ja nigdy nie jem majonezu oprócz tego w sałatce ) I ciężkie parcie na herbatę z cytryną. Nic więcej poza nią mnie nie interesuje. Aha, i mam mięsowstręt Co do fundamentów - na wiosnę dopiero będziemy izolować, ocieplać. Nie wiem jeszcze czym. Jak na razie, to mam w głowie jeden problem - umówilismy się z elektrykiem na grudzień, zeby zrobił, co trza A okazało się, że od 2-3 dni ktoś kręci się w nocy przy naszych działkach. I teraz nie wiem, co mamy zrobić, na co się zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 11.10.2006 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 E.kala, mamy piasek.. No to nie ma co wymyślać Zaraz jadę na działkę zobaczyć na własne oczy, że silka JEST Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 11.10.2006 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Ja szukam działek, w ten wekend ruszam w jedną stronę wzdłuż torów (rowerem, może jak zobzaczą że nie autem to ze mnie zedrą ) Dorbie co do projektu, też bym jeszcze poszukała, te dachy Cię zeżrą finansowo, lepiej mieć większe okna i salon od południa a pomieszczenia gospodarcze, garaż, kuchnię od innej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 11.10.2006 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Premium mamuśku bardzo podoba mi się Twój domek, szukam takiego oszczędnego, zdradzisz skąd ? a u mnie w rodzinie właśnie urodziła się wcześniaczka (dziewczynka) siostry męża, o ponad 2 m-ce za wcześnie i dziecko teraz w innym szpitalu, mama w innym, ale podobno dziecko zdrowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 11.10.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Premium mamuśku bardzo podoba mi się Twój domek, szukam takiego oszczędnego, zdradzisz skąd ? a u mnie w rodzinie właśnie urodziła się wcześniaczka (dziewczynka) siostry męża, o ponad 2 m-ce za wcześnie i dziecko teraz w innym szpitalu, mama w innym, ale podobno dziecko zdrowe A zdradzę http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=4&hid=776 ze zmianami. Dziś mi takie coś zrobili: http://preview.ppremiumpremium.photosite.com/~photos/tn/5131609_348.ts1160582354372.jpg http://preview.ppremiumpremium.photosite.com/~photos/tn/5131613_348.ts1160582362935.jpg No proszę, jaka mi chałupa wielka z dwóch zdjęć wyszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 11.10.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 U mnie robią ocieplenie na zewnątrz, a mąż w środku - ma ambicje zrobić to sam Czym ocieplasz? Kładziesz również tynk ? Ciekawa jestem ile to to kosztuje u Ciebie, bo sama przymierzam się z ocieplaniem zaraz jak skończą robić w środku, tzn, za ok. 2 tygodnie. Ja dostałam 30 zł za m kw za ocieplenie plus tynk . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 11.10.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Jeśli chodzi o kuchnię, to obecnie mam , a w nowym domu , jak widziałyście też będzie otwarta kuchnia.Moim zdaniem takie rozwiązanie sprawdza się doskonale, a jeśli ktoś obawia o zapachy, to tak czy siak będzie się je czuło. U mojej mamy jest "zamknięta" kuchnia i jak smaży się coś to nawet na podwórku czuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 11.10.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 A u mnie wszyscy chorzy Zaczela sie pora chorób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 11.10.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 dzięki Premium ja jestem zła że tak późno podjęłam decyzję, że raczej dom niż mieszkanie w bloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 11.10.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 te dachy Cię zeżrą finansowo, lepiej mieć większe okna i salon od południa a pomieszczenia gospodarcze, garaż, kuchnię od innej strony Zazdrośnica, masz na mysli ten łamany dach? Własnie nie podoba mi sie to wejscie od szczytu domu i te 3 balkony, wole veluxy niz wykusze na gorze. Teraz podoba nam sie dom pod jemiołą 3 http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m41b9a1a8891ab Ma wszystko to co nam potrzebne i prosty wygląd i od wejscia czyli poludniowego zachodu sa dwa okna- kuchnia i jadalnia, schody sa od wschodu i bardzo oswietlone. Wszystko chyba na miejscu. Taras moglby byc na bocznej scianie, z dodatkowym wyjsciem z jadalniGeneralnie ten dach jest prosty i chyba mniej wiecej tyle samo idzie dachowek jak na dach w domku ktory ma garaza jakby przyklejany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 12.10.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 U mnie robią ocieplenie na zewnątrz, a mąż w środku - ma ambicje zrobić to sam Czym ocieplasz? Kładziesz również tynk ? Ciekawa jestem ile to to kosztuje u Ciebie, bo sama przymierzam się z ocieplaniem zaraz jak skończą robić w środku, tzn, za ok. 2 tygodnie. Ja dostałam 30 zł za m kw za ocieplenie plus tynk . 15 cm styropianu + tynkowanie - ta sama cena co u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 12.10.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 dzięki Premium ja jestem zła że tak późno podjęłam decyzję, że raczej dom niż mieszkanie w bloku W naszym przypadku było tak, ze gdybym nie dostała działki od rodziców, to szukalibyśmy jakiegoś przyzwoitego mieszkanka w bloku. Nie mielismy tyle pieniędzy, żeby kupować działkę, więc pomysł moich rodziców był strzałem w dziesiątkę. Dostałam działkę ogrodzoną, zalesioną, zakrzaczoną, ze stawem no i przy super sąsiadach. Gdy się dowiedzielismy, ile taka działeczka by nas wyniosła w przypadku kupienia, musiałam usiąść z wrażenia Zazdrośnico - lepiej późno niż wcale! Najważniejsze, że się zdecydowałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 12.10.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Alunek i kolia, czy nie sadzicie,że na ociepleniebedzie za zimno?po ile kupowalyscie styropian i jaki tynk dajecie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 12.10.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Za zimno teraz na ocieplenie? w dzień temp dochodzi do 20 C, a wnocy poniżej 10C też nie spada, wiec uważam że niemal idealna, zwłaszcza że nie pada i nie za ciepło, przynajmniej tynki mi za szybko nie wyschnie i nie popęka, a styropian kupowałam po jakieś 140 zł netto za m3, tynk raczej zwyłkły mineralny, ale jeszcze nie wiem, bo jeszcze do końca nie wybraliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 12.10.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Ściany nie rozwaliłam. Teraz tak sobie myślę, że ta zamknieta kuchnia będzie bardziej ustawna i salon również. Mój majster mówi, że bardzo często buduje kuchnie otwarte, a po paru latach je zamyka. W sumie to mam czas na myślenie do wiosny, bo wtedy rozpoczną się instalacje, tynki itp. Dzisiaj planowalismy ściankę pod schodami, wyjdzie zgrabny schowek Silka dotarła, ale zamówiłam jej za dużo . Sama policzyłam ile jej trzeba, nie pytając majstra. Na szczęście nie wszystko jeszcze przywieźli i za to co zostanie w hurtowni zwrócą mi pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 12.10.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 e.kala ciekawe czy do wiosny zachce Ci sie tej otwartej kuchni Dzisiaj usłyszałam, ze po 15.10 mają spaść ceny blachodachówki i dachówki jako, ze sezon budowlany dobiega końca Wiecie coś na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.10.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 a ja mam info z hurtowni w Toruniu, że od 15.10 właśnie blacha idzie w górę o 5%, a dachówka o 4%. Normalna procedura, żeby zimą dać"większy" rabat. Takie info mam dokładnie z czterech hurtowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 12.10.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Ja słyszałam, że zimą spadną ceny okien, bo teraz ludzie szaleją i trzeba na nich zarobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts