beti555 12.10.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 a ja mam info z hurtowni w Toruniu, że od 15.10 właśnie blacha idzie w górę o 5%, a dachówka o 4%. Normalna procedura, żeby zimą dać"większy" rabat. Takie info mam dokładnie z czterech hurtowni. Nie jest dobrze Ja moge wziąć sie za to dopiero w przyszłym tygodniu Czyli przepłacimy nasz ogromniasty daszek:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.10.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Kurcze, najgorsze jest to, że każdy mówi co innego. I niewiadomo kogo słuchać. Koleżanka, która pracuje w oknach mówiła mi, że nie mają żadnych "zimowych" promocji, to samo facet z Oknovidu.....a ja chcę szybciej sprzedac mieszkanie, żeby zimą kupić materiały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 12.10.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 a ja mam info z hurtowni w Toruniu, że od 15.10 właśnie blacha idzie w górę o 5%, a dachówka o 4%. Normalna procedura, żeby zimą dać"większy" rabat. Takie info mam dokładnie z czterech hurtowni. no ja tez gdzies przed chwileczka sie doczytałam ,że roben i .brass.podnosza cene dachówki od 15.10-ja mam właśnie robena kupiona w lipcu w promocji i w przyszłym tygodniu mam nadzieje zaczną kłaść.Ale ja powoli przestaje wierzyc w te ich promocje.Kupowałam w kwietniu poroton za 3.40 +trnsport gratis a przez przypadek w lipcu sie dowiedziałam ,że tez mozna było mieć za 3.40 tylko ponoc juz transport płatny.tak samo napewno bedzie ze styropianem np teraz jest po 150 m sześć ,może zima troszke stanieje a potem znów wróci do 150,poprostu sztucznie podnosza ceny bo sezon a potem wróca do starych cen, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 12.10.2006 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 a ja mam info z hurtowni w Toruniu, że od 15.10 właśnie blacha idzie w górę o 5%, a dachówka o 4%. Normalna procedura, żeby zimą dać"większy" rabat. Takie info mam dokładnie z czterech hurtowni. Nie jest dobrze Ja moge wziąć sie za to dopiero w przyszłym tygodniu Czyli przepłacimy nasz ogromniasty daszek:( może nic straconego jak hurtowni zalezy na kliencie to moze wystarczy ,że teraz zaliczkujesz część a reszte przy odbiorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 12.10.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Nie jest dobrze Ja moge wziąć sie za to dopiero w przyszłym tygodniu Czyli przepłacimy nasz ogromniasty daszek:( Pojedź do Ambitu, weź projekt ze sobą, zrobią ksero twojego dachu i wycenią ci na to co chcesz. Nie musisz kupować u nich, ale masz wtedy ogólne pojęcie o cenie dachu. Ja miałam wyceny z 3 miejsc i najlepsza była w Ambicie. Na to trzeba tylko trochę czasu, jeżeli się wie co ma być na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 12.10.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Pojedź do Ambitu, weź projekt ze sobą, zrobią ksero twojego dachu i wycenią ci na to co chcesz. Nie musisz kupować u nich, ale masz wtedy ogólne pojęcie o cenie dachu. Ja miałam wyceny z 3 miejsc i najlepsza była w Ambicie. Na to trzeba tylko trochę czasu, jeżeli się wie co ma być na dachu Na szczescie wiemy co chcemy na dach I zrobie tak jak mowisz, tylko, ze w nastepnym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 12.10.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Betti nawet nie musisz jeździć, jak masz skany dachu, to zadzwoń do nich, poproś o maila i wyślij z prośbą o wycenę, albo możesz przefaksować, tylko najlepiej najpierw zadzwoń żebyś miała juz namiary na konkretną osobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 12.10.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Cześć kobietki budujące. U mnie niestety zaczął się sezon na choroby. Wczoraj dzownili do mnie z przedszkola bo mój synek się rozchorował. Miał gorączkę, bolał Go brzuch i okazało się, ze to początek anginy. No i od dizsiaj jestem na zwolnieniu.Zgłoszę się dopiero w środę.Trzymajcie sie dzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.10.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 moja tez zaczyna kaszleć. A akieś dwa tygodnie podaję jej ceruvit i wodę z miodem i cytryną. Nie wiem czy ją uchronię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 12.10.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 dorośli też chrychają, moja druga połowa zakatarzony na max-a boję się że tez załapię a mam latać za działkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 12.10.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Dorbie ten już całkiem sympatyczny i dach bez wykuszy dwuspadzik, chociaż pewnie mam inny gust, bo nie lubię balkonów w domach jednorodzinnych, oczywiście tarasy jak najbardziej Wczoraj znalazłam fajny projekt "Wierzba" ale mam zapisany w domu skąd (teraz piszę z pracy) tam mają takie co mi się podobają rzeczywiście, coś innego uff spokojnie, przystopuj najpierw działka (to do mnie) ma ktoś kubeł zimnej wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 12.10.2006 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Dorbie ten już całkiem sympatyczny i dach bez wykuszy dwuspadzik, chociaż pewnie mam inny gust, bo nie lubię balkonów w domach jednorodzinnych, oczywiście tarasy jak najbardziej Wczoraj znalazłam fajny projekt "Wierzba" ale mam zapisany w domu skąd (teraz piszę z pracy) tam mają takie co mi się podobają rzeczywiście, coś innego uff spokojnie, przystopuj najpierw działka (to do mnie) ma ktoś kubeł zimnej wody? Ja nie mam Wybieraj projekty wybieraj... To wcale nie jest takie proste jak się wydaje. Moje wybory zostały poddane weryfikacji męża i taty, bo nie uwzględniałam np. stron świata, rozprowadzenia kanalizacji, ilosci okien Wydawało się, że wszystko super, a naprawdę trzeba czasu, żeby znaleźć projekt "doskonały" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 12.10.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Zazdrośnica, ja też przerobiłam szukanie działek w okolicach Piaseczna Oj cięzko było - relacje w moim dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 12.10.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Dzięki Zuza przeczytam ja wierze w to co ktoś napisał na forum muratora, że gdzieś jest miejsce dla każdego i się wie jak zobaczy, że to akurat to, a wytrwałość jest nagradzana prędzej czy później, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 12.10.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Tylko to tak trudno znaleźć.... Ale życzę powodzenia - tamte okolice są naprawdę urokliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 12.10.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Betti nawet nie musisz jeździć, jak masz skany dachu, to zadzwoń do nich, poproś o maila i wyślij z prośbą o wycenę, albo możesz przefaksować, tylko najlepiej najpierw zadzwoń żebyś miała juz namiary na konkretną osobę O skanach dachu to ja moge jedynie pomarzyć "Cudny" architekt tak nam zrobił adaptacje, ze m.in. nie podniosł nam o 5 stopni kąta nachylenia dachu Wszystko np do kupienia drzewa na więźbe wylicza nam kierbud. Robi to na piechotę, bo nie ma takiego programu w kompie. mam nadzieje, ze sie nie pomylił Czyli mam rysunek dachu z zakupionego projektu i... nic więcej. Jak myślicie, mozna z tym rusząć na kupno materiału na dach? Acha, architekt, oczywiście nie ma sobie nic do zarzucenia No comments Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 12.10.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Do orienatcyjnej wyceny powinno wystarczyć, a przed zakupem najlepiej jak to obejrzy dekarz, który będzie robił Twój dach. Poza tym i tak zwykle nie przywoża od razu całości matreiałów tylko część i dowożą według potrzeb, a ceny raz ustalonej nie zmienją, a w końcu o ustalenie ceny Ci chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grazia111 12.10.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 e.kala ciekawe czy do wiosny zachce Ci sie tej otwartej kuchni Dzisiaj usłyszałam, ze po 15.10 mają spaść ceny blachodachówki i dachówki jako, ze sezon budowlany dobiega końca Wiecie coś na ten temat? To dla mnie cenna informacja. Właśnie dałam do wyceny pokrycie dachu. Zanim zaczną kłaść minie jeszcze z miesiąc, półtora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 12.10.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Dorbie ten już całkiem sympatyczny i dach bez wykuszy dwuspadzik, chociaż pewnie mam inny gust, bo nie lubię balkonów w domach jednorodzinnych, oczywiście tarasy jak najbardziej Wczoraj znalazłam fajny projekt "Wierzba" ale mam zapisany w domu skąd (teraz piszę z pracy) tam mają takie co mi się podobają rzeczywiście, coś innego uff spokojnie, przystopuj najpierw działka (to do mnie) ma ktoś kubeł zimnej wody? Zazdrośnica, ja tez nie lubie wykuszy i balkonow na gorze i u mnie dach musi byc dwuspadzisty bo tak mam w warunkach zagospodarowania, wole prosta bryle. Oczywisice przede wszystkim patrzymy na rozmieszczenie pomieszczen wzgledem stron swiata, wiemy co nas wkurza w naszym mieszkaniu w bloku- duzy pokoj od wschodu a okna zasloniete bo jest balkon na szer 1,5metra - taka lodża, datego nie lubie takich wnek w wyjsciu na taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 12.10.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Moze mi powiecie ale metrow od ogrodzenia min moze miec dom- skosna granica dzialki i kat ok 40stopni granicy dzialki do rogu domu- z tej strony jest droga gminna, nie ma sasiadow.A wiata przy domu jest traktowana jak dom? ile musi byc do sasiada?Normalnie 3metry jak nie ma okien a jak sa to 4metry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts