Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile za zasloniecie otworow na czas zimy

monidare

Recommended Posts

witam, ile placiliscie lub zaplacilibyscie za zamkniecie otworow w budynku na czas zimy.

w moim przypadku budynek w stanie surowym otwartym, 7 otworow 180x230, 5 otworow 150x150, 1 otwor 90x220. mysle o ramiaku oblozonym czarna folia PCV-gruba, umocowanym w otworze ( zeby go wiater nie przewrocil :-))

Witam !!!

Ja to zrobiłem sam .Jest to robota tak łatwa że naprawdę szkoda na to pieniędzy .Wykorzystałem pozostałości desek po szalunkach do dużych otworów ,a mniejsze zasłoniłem ramkami zbitymi z resztek łat pokrytych folią . Robota na jedno popołudnie .Jesli chodzi o folię to lepiej jest zastosować folię przezroczystą stosowaną do budowy tuneli ogrodniczych .jest bardzo mocna i przepuszcza światło co nie jest bez znaczenia - dzięki temu można coś w środku zrobić bo jest widno a poza tym wnętrze nagrzewa się od słońca i nie panuje w środku wilgoć . Swojej roboty nie liczę :wink: a folia kosztowała 60 zł .

pozdrawiam D.RZ

Witam !!

Zgadzam się z "zezo" .50-100 zł za taką robótkę to będzie OK .Jeśli chodzi o to że przez folię nie dochodzi powietrze to nie do końca jest to prawda -mimo ramek drewnianych i folii powietrza jest w sam raz -po prostu wieje przez szczeliny między drewnianą ramką a murem -przecież nikt sie nie bawi aby idealnie dopasować ramę do muru -zawsze jest sporo dziur .Wiem coś o tym bo sam tak mam .

pozdrawoam D.RZ

Witam

Było to pare lat temu jak trzeba bylo zaślepiać otwory okienne na zime ja to wykonałem ze szwagrem :wink: . Niedawałem żadnej folii tylko jakieś uzbierane stare okna co dostałem od znajomych według mnie to rozwiązanie w 100 % sie sprawdziło, było widno jakiś tam przepływ powietrza był i na czas zimowy aż do końca puki mozna było to one były w domu aż do wstawienia nowych okien. Jeden minus jest taki że takie okna pozostają pużniej i puźniej jest problem gdzie sie je pozbyć:) do zaślepienia miałem aż 20 okien w całym domie niewspominając drzwi ale te też były takie że były wsam raz oczywiście z odzysku i pod klicz nawet GERDA :D

MI SIE ZDAJE ŻE 50 zł to cena jest ok za 7 okien ani sie nie narobi a już bedzie zrobione, NAJLEPIEJ SIE SPYTAJ TEGO CO BEDZIE ROBIŁ jak cene walnie spora to innego znajdz

Pozdrawiam ARi :wink: