monidare 10.11.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 witam, ile placiliscie lub zaplacilibyscie za zamkniecie otworow w budynku na czas zimy. w moim przypadku budynek w stanie surowym otwartym, 7 otworow 180x230, 5 otworow 150x150, 1 otwor 90x220. mysle o ramiaku oblozonym czarna folia PCV-gruba, umocowanym w otworze ( zeby go wiater nie przewrocil ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 10.11.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 Witam !!! Ja to zrobiłem sam .Jest to robota tak łatwa że naprawdę szkoda na to pieniędzy .Wykorzystałem pozostałości desek po szalunkach do dużych otworów ,a mniejsze zasłoniłem ramkami zbitymi z resztek łat pokrytych folią . Robota na jedno popołudnie .Jesli chodzi o folię to lepiej jest zastosować folię przezroczystą stosowaną do budowy tuneli ogrodniczych .jest bardzo mocna i przepuszcza światło co nie jest bez znaczenia - dzięki temu można coś w środku zrobić bo jest widno a poza tym wnętrze nagrzewa się od słońca i nie panuje w środku wilgoć . Swojej roboty nie liczę a folia kosztowała 60 zł . pozdrawiam D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monidare 10.11.2005 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2005 tak, masz calkowita racje. ja tez zrobilbym wszystko sam, ale podstawowa sprawa to zdrowie i to nie moge lekcewazyc. jestem dopiero przy stanie surowym. ale Twoim zdaniem, na ile wycenilbyc taka prace?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 11.11.2005 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 Drogi monidare Jeśli nie możesz wykonać tej prostej pracy sam, to ja myślę że 50 zł wystarczy, tyle wynosi dniówka dla pomocnika, parę desek pewnie się znajdzie, co do czarnej folii jesetm raczej sceptyczie nastawiony, tam ma dochodzic powietrze, proponuję taką perforowaną folię, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monidare 11.11.2005 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2005 tak, to jest bardzo prosta praca. jednak nie mialem do tej chwili do czynienia z pracami "zleconymi" i trudno mi jest ja wycenic. dzieki wielkie za konkret. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 12.11.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2005 Witam !! Zgadzam się z "zezo" .50-100 zł za taką robótkę to będzie OK .Jeśli chodzi o to że przez folię nie dochodzi powietrze to nie do końca jest to prawda -mimo ramek drewnianych i folii powietrza jest w sam raz -po prostu wieje przez szczeliny między drewnianą ramką a murem -przecież nikt sie nie bawi aby idealnie dopasować ramę do muru -zawsze jest sporo dziur .Wiem coś o tym bo sam tak mam . pozdrawoam D.RZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 16.11.2005 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Witam Było to pare lat temu jak trzeba bylo zaślepiać otwory okienne na zime ja to wykonałem ze szwagrem . Niedawałem żadnej folii tylko jakieś uzbierane stare okna co dostałem od znajomych według mnie to rozwiązanie w 100 % sie sprawdziło, było widno jakiś tam przepływ powietrza był i na czas zimowy aż do końca puki mozna było to one były w domu aż do wstawienia nowych okien. Jeden minus jest taki że takie okna pozostają pużniej i puźniej jest problem gdzie sie je pozbyć do zaślepienia miałem aż 20 okien w całym domie niewspominając drzwi ale te też były takie że były wsam raz oczywiście z odzysku i pod klicz nawet GERDA MI SIE ZDAJE ŻE 50 zł to cena jest ok za 7 okien ani sie nie narobi a już bedzie zrobione, NAJLEPIEJ SIE SPYTAJ TEGO CO BEDZIE ROBIŁ jak cene walnie spora to innego znajdz Pozdrawiam ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts