Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

akumulator ciepła, ciepło utajone, ciepło na potem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To napisz jeszcze szczegóły tej instalacji i poprosimy o ofertę oficjalną bo kolega jest właśnie na tym etapie.

chciałbyś zostać instalatorem ? bardzo się cieszę , w najbliższym czasie będą realizowane szkolenia . więc nie omieszkam poinformować .

To trzeba być instalatorem, żeby znać szczegóły instalacji? To co klient u was nie wie co kupuje? Czyli kupuje kota w worku? Jak dla mnie to oszuści!

Szkolenia... z zanurzania rurki w goownie :bash:

Tia, się nawalą i będą w szambie pływać. Już ja znam takie "szkolenia".

- tania pompa ciepła powietrzna może być napędzana z kolektora membranowego i temperatura zasilania nie spada poniżej 4 st C COP 4 i nie ma wentylatorów do parownika który zamarza i potrzebuje grzałek zobacz na stron uni-heat .com

przypominam, kto co i jak.

Obawiasz się, że TB będzie promował izolowanie zamiast ogrzewania centralnego i Ci wszyscy uczestnicy uciekną ? :)

albo zacznie instalować jednostki zewnętrzne PC PP w tych szambach - COP wzrośnie do 10, a jak na dno rzuci jeszcze z 5kW kabli to i COP 15 osiągnie, bo w szambie temperatura z dokładnością 0,1st będzie stale utrzymywana

Normalnie perpetuum mobile i RoboCop w jednym :lol2:

albo zacznie instalować jednostki zewnętrzne PC PP w tych szambach - COP wzrośnie do 10, a jak na dno rzuci jeszcze z 5kW kabli to i COP 15 osiągnie, bo w szambie temperatura z dokładnością 0,1st będzie stale utrzymywana

Normalnie perpetuum mobile i RoboCop w jednym :lol2:

nawet gentoonx zaczyna kumać ,tylko z rur w szambie pożytek częściowy bo się oblodzą , a z pompą powietrzną współpracuje jak najbardziej

możesz ją naprawić i w czasie poniżej 8 st C będzie brała energię z kolektora. i odmrażać nie trzeba . Perpetum Mobile w jednym:D

kolega musi się skontaktować z autoryzowanym instalatorem ,i zrobi mu projekt ,i wyceni, i zamontuje,i uruchomi,i da gwarancję.

W mojej życiowej praktyce NIGDY nie zdarzyło mi się, żeby takie podejście gdzie ktoś nie wykłada kawy na ławę tylko zasłania się jakimiś profesjonalnymi wycenami bo nie wiadomo ile kosztuje nie był naciągaczem lub OSZUSTEM. Zawsze cena skacze minimum 5 razy.

Ja wam wycenię najprawdopodobniejsza wycena: 200 000 PLN kosztuje sama instalacja kolektora membranowego! i są to cuda na kiju nie warte swojej fizyki i ceny. Za 200 kilo to sam sobie łopatką zakopię DZ.

Edytowane przez herakles

masz racje żeby z gówna zrobić kasę trzeba się wyszkolić , lecz tobie to nie grozi ani szkolenie ani kasa . A instalatorem żeby zostać to trzeba mieć podstawy

lub inteligencję więc znowu porażka.

Nawet nie myślałem, żeby się zgłaszać na takowe szkolenie (i pewnie jeszcze za to zapłacić), więc mi nie grozi robienie kasy z gówna przez naciąganie nieświadomych klientów.

Porażką to jest Twój marketing.

To może wykup sobie płatny profil i będziesz wtedy uczciwym naganiaczem.

A co do twojej wiedzy i fachowości to przekonają się te owieczki które cię zatrudnią

sami nie wiecie czego chcecie ,więc może się dogadajcie, najlepsze ceny ma herakles , jak widzicie stara się mocno ,więc oglądalność wzrasta każdy chce zobaczyć szambo za 200 000 tys.

akumulator ciepła, ciepło utajone, ciepło na potem

taki jest temat ,jeśli zapomnieliście .

no więc nie ma lepszego darmowego akumulatora ciepła i chłodu niż zbiornik z wodą ,zasilany gównem, czyli kolektor membranowy

spróbujcie liderzy to przebić??????????????

MANIPULACJA nie ma NIC ZA DARMO