Barth3z 25.06.2014 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Ale przecież my nie chcemy za darmo. Kolega kszhu chce za 12tys. które zaproponowałeś, a później skierowałeś go do "niby" autoryzowanego instalatora, którego nie ma, bo jeszcze nikt na szkolenie się nie zgłosił. I kto tu jest oszustem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 25.06.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Ale co chcesz przebijać jak nie dajesz podstawowej, absolutnie niezbędnej informacji jaką jest CENA? Najlepszym sposobem pozyskiwania energii jest rozpad atomowy i zimna fuzja. Odzysk zakumulowanej energii Wielkiego Wybuchu zakumulowanej w wiązaniach atomowych. Spróbuj TO przebić cwaniaczku! O właśnie, pisałem już o tym: Kosmos Czarna dziura Dupa Maryny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 25.06.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 pomylił się o jedno zero niestety..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witastwosz1 26.06.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Kolega kszhA i byłby skłonny dać nawe te pierwotne 15.000zł. Tyle, że witastwosz1 chyba się zagalopował i się musiał wyślizgać jakoś. Kolega się zgłosi do producenta to dostanie ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 26.06.2014 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Kolega się zgłosi do producenta to dostanie ofertę. czyli jednak nie przyjmujesz zamówień. KŁAMIESZ KRĘCISZ I ŚCIEMNIASZ. ZOSTAW TEN WĄTEK W SPOKOJU ZAŁÓŻ SOBIE NOWY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 26.06.2014 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Ale do jakiego? Gdzie ma się zgłosić? Dasz jakieś namiary? Poczekaj, bo TB musi skończyć kurs indywidualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 26.06.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Ale ja nie chcę od tego co to dopiero będzie się szkolił Chcę od kogoś, kto się na tym zna i specjalizuje w tym temacie. Nie, no. Każdy musi mieć kiedyś ten pierwszy raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 26.06.2014 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Ale ja nie chcę od tego co to dopiero będzie się szkolił Chcę od kogoś, kto się na tym zna i specjalizuje w tym temacie. Spokojnie, TB i to ogarnie. Po tygodniu będzie tak doświadczony jakby 25 lat robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 26.06.2014 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Spokojnie, TB i to ogarnie. Po tygodniu będzie tak doświadczony jakby 25 lat robił Po dwóch, bo drugi tydzień się będzie mył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 27.06.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Co do zbiorników i ich wielkości to jakiś czas temu przetłumaczyliśmy artykuł dr. Rolfa Meissnera oraz inż. Stefana Abrechta. Doszli do wniosku iż sensowne jest stawianie buforów, które mogą przechować energię (z instalacji kolektorów słonecznych) od 4h do 3 dni.Artykuł do zgooglania "Sinn und Unsinn von Solarspeichern" z czasopisma HEIZUNSJOURNAL nr 9/2012 oraz rozmowa w SW&W między Dr. Rolfem Meissnerem a Dirkiem Mangfoldem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 27.06.2014 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Wyciągasz zbyt prosty wniosek z głębokich rozmyśleń. Niemcy akurat przodują jeśli chodzi o duże akumulatory z solarów na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witastwosz1 28.06.2014 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 Co do zbiorników i ich wielkości to jakiś czas temu przetłumaczyliśmy artykuł dr. Rolfa Meissnera oraz inż. Stefana Abrechta. Doszli do wniosku iż sensowne jest stawianie buforów, które mogą przechować energię (z instalacji kolektorów słonecznych) od 4h do 3 dni. Artykuł do zgooglania "Sinn und Unsinn von Solarspeichern" z czasopisma HEIZUNSJOURNAL nr 9/2012 oraz rozmowa w SW&W między Dr. Rolfem Meissnerem a Dirkiem Mangfoldem. no po co akumulować to co jest zakumulowane , wszyscy chcą na siłę akumulować , a nie skupiają się na temacie by odbierać już zakumulowane , energia w wodze jest już zakumulowana więc po co ładować naładowany akumulator ???????????????????? kolektor membranowy to umożliwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 28.06.2014 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 no po co akumulować to co jest zakumulowane , wszyscy chcą na siłę akumulować , a nie skupiają się na temacie by odbierać już zakumulowane , No to wyważasz otwarte drzwi, Weź 0,1grama wody i jeśli odbierzesz to co jest już zmagazynowane to ogrzejesz dom przez 25 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 28.06.2014 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 I schłodzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 28.06.2014 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 no po co akumulować to co jest zakumulowane , wszyscy chcą na siłę akumulować , a nie skupiają się na temacie by odbierać już zakumulowane , energia w wodze jest już zakumulowana więc po co ładować naładowany akumulator ???????????????????? kolektor membranowy to umożliwia Skończ już ten bełkot. Nie tylko w wodzie. Każde ciało o temperaturze większej niż -273,15*C ma zakumulowaną energię. A jak ta przemiana fazowa dla Ciebie taka cudowna to poczytaj o trójwodnym octanie sodu. Będziesz na nim miał COP ze 50, a co lepsze, w ogóle nie będziesz potrzebował pompy żeby się do ciepełka dobrać, a za pieniądze na pompe kupisz solarów na cały dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witastwosz1 28.06.2014 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 (edytowane) Skończ już ten bełkot. Nie tylko w wodzie. Każde ciało o temperaturze większej niż -273,15*C ma zakumulowaną energię. A jak ta przemiana fazowa dla Ciebie taka cudowna to poczytaj o trójwodnym octanie sodu. Będziesz na nim miał COP ze 50, a co lepsze, w ogóle nie będziesz potrzebował pompy żeby się do ciepełka dobrać, a za pieniądze na pompe kupisz solarów na cały dach. zaproponuj urządzenie i ile kosztuje ??????? bo moje działa i nie trzeba ładować a ty jesteś oszustem że twoje nie jest darmowe Edytowane 28 Czerwca 2014 przez witastwosz1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
herakles 28.06.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2014 zaproponuj urządzenie i ile kosztuje ??????? bo moje działa i nie trzeba ładować a ty jesteś oszustem że twoje nie jest darmowe W przeciwieństwie do Ciebie bardzo dokładnie opisałem wszelkie koszty. Zapraszam do lektury od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witastwosz1 29.06.2014 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 W przeciwieństwie do Ciebie bardzo dokładnie opisałem wszelkie koszty. Zapraszam do lektury od początku. twoje urządzenie na trójwodnym octanie sodu - tylko go kupić i co dalej? chłopie nie czekaj tylko sprzedawaj ,marketing już sobie zrobiłeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.06.2014 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Od dłuższego czasu obserwuję, jak zarzynacie taki fajny temat. - akumulacji ciepła.. witastwosz1Pokazujesz fragment większej i wcale nie taniej całości.W zamyśle - niezły.W realizacji - trudny i nie dla każdego.Pokazałbyś kompletną realizację z udziałem tego wymiennika.Najlepiej z opisem jak się sprawdza w ciągu całego roku.Pomijasz fakt, że generujesz spore ilości lodu - odpadu, który trzeba utylizować aby go nie gromadzić. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 29.06.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2014 Pokazowej instalacji raczej się nie doczekamy- witastwosz nie produkuje, nie instaluje, on jest... "propagatorem" Jeden filmik na YT niczego nie zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts