Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

chapel parket

malgosimi

Recommended Posts

• 3 years później...
  • 1 month później...

Witam!

JESTEM SZCZESLIWYM POSIADACZEM DESKI CHAPEL PARKET CATHEDRAL MAM UŁOZONEJ TEJ DESKI 220m2 JEST FANTASTYCZNA ,PRZEDARCIA CELOWO ROBIONE PRZEZ PRODUCENTA SA SUBTELNE I DAJA NIE SAMOWITY EFEKT WIZUALNY I DO TEGO RECZNIE ROBIONA MIKRO-FAZA ZA BOKACH DESKI BAJKA... DESKI SA ZABEZPIECZONE ZWIAZKAMI KRZEMU I DLA TEGO SA NIE DO ZDARCIA TO NAPRAWDE PODŁOGA NA WIELE LAT..

POLECAM WSZYSTKIM!!!!!!

• 2 weeks później...

Witam!

jestem parkieciarzem z 7 letnim starzem od 4 lat ukladam CHAPEL PARKET

deski są naprawde wykonane w sposób godny polecenia a wieszchnia nie do zdarcia uzywaja oleju z dodatkim zwiazków krzemu i to jest sekret trwałosci.a do tego nie wiem jak dokładnie robia kolory ale to jakas manipulacja chemi i drwno zmienia kolor na zawsze.

Natomiast PANMAR olejuje deski tylko kolorowymi olejami osmo i jak to z osmo trzeba czesto uzupelniac warstwe oleju..

Pozdrawiam

ROBO

Witam!

jestem parkieciarzem z 7 letnim starzem od 4 lat ukladam CHAPEL PARKET

deski są naprawde wykonane w sposób godny polecenia a wieszchnia nie do zdarcia uzywaja oleju z dodatkim zwiazków krzemu i to jest sekret trwałosci.a do tego nie wiem jak dokładnie robia kolory ale to jakas manipulacja chemi i drwno zmienia kolor na zawsze.

Natomiast PANMAR olejuje deski tylko kolorowymi olejami osmo i jak to z osmo trzeba czesto uzupelniac warstwe oleju..

Pozdrawiam

ROBO

Polecam zacząć lekturę na temat tego typu desk od ich pielęgnacji i konserwacji. Potem ocenić czego w tych podłogach jest więcej: co wolno a czego nie wolno. Na pewno są piękne. Ale znam ludzi, którzy lubia ład równe fazy zadnych śladów na deskach itp. Ta strona to sprawa gustu. Jakość co to znaczy wie wielu właścicieli takich podłóg. Jedni narzekają na dąb, że taki miękki chociaż twardy innym to nie przeszkadza. Deski Chapela są olejowane i utwardzane UV. Ich oleje nie różnią -oprócz jednego -śą to oleje do olejowania przemysłowego. Wiele wyrobów podobnych do chapela jest robionych metodą chałupniczą. Oleje nanoszone ręcznie i utwardzane na powietrzu są mniej trwałe ale za to łatwiej je naprawiać niż utwardzane oleje promieniami UV czy elektronami.

• 5 years później...