RobSto 09.09.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 No to będzie nas 3 z takimi kominkami. Bo też mam zamówiony bardzo podobny - Suprawision 269 firmy Supra. Zamawiałem w Elmesie. A tak z ciekawości ile kosztowała Was obudowa tego kominka?? Bo ja obecnym poziomie zamówiłem z rozporwadzeniem ale bez obudowy. Zimą będę się zastanawiał. Zamówiłem wkład - odudowy nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 09.09.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 O taki wlasnie kolorek elewacji ja chce! Robin, zdradz tajemnice jaki to jest?A kominek siwetnie sie zapowiada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamWr 09.09.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 czesc robert i od razu gratulacje za bardzo ladny domek !!!!!!! bardzo fajny dziennik, ja nie mam niestety i zaluje bardzo mi sie podabaja....murowanie bloczkow fundamentowych ! naprawde tak rowno to rzadko !(sam robilem swoje to troszke wiem) Piekna masz dzialke i widoki dzieki za odpowiedz na forum, kazda informacja mi sie przyda, moze masz schemat instalacji? czy tez bedziesz grzal wode latem z pieca ? powodzenie w budowie adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 11.09.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Wrrr.... co się u diabła dzieje z tym forum?Miało się pojawiać powiadomienie o nowych postach a tu figa- kilka nowych wpisów a ja nic o tym nie wiem i teraz znowu musze odpowiadać hurtowo... Dobra, po kolei- ale od konca: AdamWr,na lato zainstalowałem bojler elektryczny 140 l ale coś mi się zdaje, że przy naszym apetycie na kapiele (dwoje miastowych staruchów i dwoje nastolatków, sam rozumiesz...)- pewnie będe rozpalał w piecu. Nie mam schematu instalacji, wszystko robił jeden człowiek, on tez będzie sprawował nadzór w trakcie eksploatacji. Jeżeli chcesz- porobię fotki i wyslę Ci- będziesz widział, co gdzie jest. Dzięki za słowa uznania pod adresem Dziennika- o ile dom wymysliła zona, o tyle Dziennik jest mojego autorstwa. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 11.09.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 odpowiedzi c.d. Dorbie, ten kolor to Havana odcień 15, producent Caparol, tynk silikatowy SI 120, baranek 2 mm. Całą elewację robiłem w systemie Caparola. Za wczesnie mówić o trwałości czy jakości ale kolor i faktura mi sie podobają. Niestety, ściane frontową trzeba chyba będzie poprawić, pod oknem kuchennym jest jakaś ciemniejsza połać. Myslałem, że to wyschnie ale niestety... Tynkarze pojawia się u mnie jeszcze przy okazji robienia cokołu domu wię wtedy dokonamy poprawek ściany. A co u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 11.09.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 CoolaTT, RobSto, jak już ustawicie swoje kominki- zróbcie fotki, podejrzewam, że każdy bedzie miał inną koncepcję obudowy Co do ceny obudowy: sprawa jest niestety dość droga. Pan, który mi robił obudowę- zainkasował 2 tys. Wiem, że mogłem to zrobić sam ale nie miałem czasu. Poza tym, nie wiedziałbym, czy zrobiłem to fachowo a tak- stoi i już grzeje. Cena, którą podałem- nie obejmuje okładziny z kamienia (typu granit albo inne takie...). Obawiam sie, że to bedzie drugie tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 11.09.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Długi rufus, sasiedzi chyba ciut zazdroszczą ale zyjemy w zgodzie A Tobie należy się ode mnie duża wódka- dzieki Twoim uwagom uniknałem kłopotów z kiepskim tynkiem. Tak więc- wzmianka Mikazuu swiadczy o tym, że liczymy się z Twoim zdaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 11.09.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Mikazuu, jak zwykle, gdy czytam Twoje odpowiedzi to sie czerwienie bo co rusz- jakiś komplement, jakaś miła wzmianka, pochwała... Hmmm... aż mnie korci, żeby zapytac, czy nie ma nic czego byś nie zrobiła inaczej (czytaj- lepiej)? Oczywiście, jak każdy facet czuje się wniebowzięty, gdy słysze takie słowa z ust pieknej kobiety... Ba! nawet gdy pochwały kierowane sa do "doradcy" to i tak czuje się pod ich przemoznym wpływem, czuję, że rosnę, rozwijam się, nieomal wpadam w samouwielbienie... Tfu! Co ja plotę??? Wbij mi, proszę, czasem jakąś szpilkę, bo inaczej będę jak nadęty balon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 12.09.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 odpowiedzi c.d. Dorbie, ten kolor to Havana odcień 15, producent Caparol, tynk silikatowy SI 120, baranek 2 mm. Całą elewację robiłem w systemie Caparola. Za wczesnie mówić o trwałości czy jakości ale kolor i faktura mi sie podobają. Niestety, ściane frontową trzeba chyba będzie poprawić, pod oknem kuchennym jest jakaś ciemniejsza połać. Myslałem, że to wyschnie ale niestety... Tynkarze pojawia się u mnie jeszcze przy okazji robienia cokołu domu wię wtedy dokonamy poprawek ściany. A co u Ciebie? U nas na razie przerwa, w nastepnym tygodniu zaczna budowac sciany do stropu wlacznie, potem znowu przerwa. Gosc ma 3 ekipy i 4 budowy, ale fakt ze jak pracuja to od ok 7-8.00 do 17.00-18.00. Dzieki za kolorek, to raczej ten ktory chce, w roznym swietle jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 12.09.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Dorbie, rozumiem Twoją sytuację, mój malarz też działa na kilku frontach i troche mnie to rusza... Tym razem zapowiedziałem, że nie wypuszczę go dopóki nie skończy dwóch sypialni bo blokuje mi możliwość układania podłóg. Obiecał, że do niedzieli wszystko będzie OK i na razie się sprawdza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 14.09.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Widzę że ciśniesz - podkręcaj tempo. Już niewiele. Jaką kupiłeś płytę? Jak kuchnia - stolarz kończy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 14.09.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 RobSto, wracaj do zdrowia to razem poukładamy panele. Stolarz jeszcze w powijakach ale kupiłem płytę- indukcyjną Teraz jeszcze za Twoim przykładem musze nabyc garnki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BERNADETKA 15.09.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Witaj Robin... hoho już niedługo parapetówka sie szykuje widzę> pozdrowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 15.09.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Hej Bernadetka. Miło że wpadłaś, choć ze względu na okoliczności- przyjmij wyrazy współczucia. Postaram się zajrzeć do Ciebie w tygodniu. Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Urszulla 16.09.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 no no , przyznam ze dom macie jak z katalogu , jeszcze to słońce na jedym ze zdjęć , magic hour prawdziwy. U mnie emocje zwiazane z budową troszkę opadły , bo trzeba czekac i tyle , wiec czekamy , oby do zimy stanał ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 16.09.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 ha! jak zrobiłem to zdjęcie to też byłem zachwycony dziekuję za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 16.09.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Mikazuu, jak zwykle, gdy czytam Twoje odpowiedzi to sie czerwienie bo co rusz- jakiś komplement, jakaś miła wzmianka, pochwała... Hmmm... aż mnie korci, żeby zapytac, czy nie ma nic czego byś nie zrobiła inaczej (czytaj- lepiej)? Oczywiście, jak każdy facet czuje się wniebowzięty, gdy słysze takie słowa z ust pieknej kobiety... Ba! nawet gdy pochwały kierowane sa do "doradcy" to i tak czuje się pod ich przemoznym wpływem, czuję, że rosnę, rozwijam się, nieomal wpadam w samouwielbienie... Tfu! Co ja plotę??? Wbij mi, proszę, czasem jakąś szpilkę, bo inaczej będę jak nadęty balon Ale co ja poradzę, jak mi Twój dom naprawdę sie podoba?! Pajaki tez, chociaż sie ich boję. Żebym nie widziała go w realu, to może uwierzyłabym że fotki "podkręcasz" photoshopem albo co. Iwestor jest troche jak artysta, który kreuje swoją wizję. Jeżeli ta wizja, czyli dom, pięknieje z dnia na dzień, to czemu nie popadać w "samouwielbienie" albo " nie puchnąć z dumy"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 16.09.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Moniko, i znowu się czerwienię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 16.09.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Kolorki lecą - czyli ku końcowi Kolego - jakimi farbami malujesz? Wysyłałeś panele? Na razie nie mam SMSa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 16.09.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 Wysłałem sms-a, dzieki za przypomnienie. Kolory to: zielony- Dekoral biały+ pigment,buraczkowy- Dekoral z mieszalnikabrzoskwiniowy (pokój córki) + Cafe Latte (salon)- Duluxbezowy- (korytarz, klatka schodowa, łazienka)- Para z mieszalnikasufity oraz kotłownia, spiżarnia i garderoba- Dekoral biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts