Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Robina.

andrzejka

Recommended Posts

No to będzie nas 3 z takimi kominkami. Bo też mam zamówiony bardzo podobny - Suprawision 269 firmy Supra. Zamawiałem w Elmesie. A tak z ciekawości ile kosztowała Was obudowa tego kominka?? Bo ja obecnym poziomie zamówiłem z rozporwadzeniem ale bez obudowy. Zimą będę się zastanawiał.

Zamówiłem wkład - odudowy nie mam :cry:

• Odpowiedzi 267
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czesc robert i od razu gratulacje za bardzo ladny domek !!!!!!! :lol:

bardzo fajny dziennik, ja nie mam niestety i zaluje

bardzo mi sie podabaja....murowanie bloczkow fundamentowych ! naprawde tak rowno to rzadko !(sam robilem swoje to troszke wiem)

Piekna masz dzialke i widoki

dzieki za odpowiedz na forum, kazda informacja mi sie przyda, moze masz schemat instalacji? czy tez bedziesz grzal wode latem z pieca ?

powodzenie w budowie 8)

adam

Wrrr....

co się u diabła dzieje z tym forum?

Miało się pojawiać powiadomienie o nowych postach a tu figa- kilka nowych wpisów a ja nic o tym nie wiem i teraz znowu musze odpowiadać hurtowo...

Dobra, po kolei- ale od konca:

AdamWr,

na lato zainstalowałem bojler elektryczny 140 l ale coś mi się zdaje, że przy naszym apetycie na kapiele (dwoje miastowych staruchów i dwoje nastolatków, sam rozumiesz...)- pewnie będe rozpalał w piecu.

Nie mam schematu instalacji, wszystko robił jeden człowiek, on tez będzie sprawował nadzór w trakcie eksploatacji. Jeżeli chcesz- porobię fotki i wyslę Ci- będziesz widział, co gdzie jest.

Dzięki za słowa uznania pod adresem Dziennika- o ile dom wymysliła zona, o tyle Dziennik jest mojego autorstwa.

Powodzenia!

odpowiedzi c.d.

Dorbie,

ten kolor to Havana odcień 15, producent Caparol, tynk silikatowy SI 120, baranek 2 mm. Całą elewację robiłem w systemie Caparola. Za wczesnie mówić o trwałości czy jakości ale kolor i faktura mi sie podobają.

Niestety, ściane frontową trzeba chyba będzie poprawić, pod oknem kuchennym jest jakaś ciemniejsza połać. Myslałem, że to wyschnie ale niestety... Tynkarze pojawia się u mnie jeszcze przy okazji robienia cokołu domu wię wtedy dokonamy poprawek ściany.

A co u Ciebie?

CoolaTT, RobSto,

jak już ustawicie swoje kominki- zróbcie fotki, podejrzewam, że każdy bedzie miał inną koncepcję obudowy ;)

Co do ceny obudowy: sprawa jest niestety dość droga.

Pan, który mi robił obudowę- zainkasował 2 tys. Wiem, że mogłem to zrobić sam ale nie miałem czasu. Poza tym, nie wiedziałbym, czy zrobiłem to fachowo a tak- stoi i już grzeje.

Cena, którą podałem- nie obejmuje okładziny z kamienia (typu granit albo inne takie...). Obawiam sie, że to bedzie drugie tyle...

Mikazuu,

jak zwykle, gdy czytam Twoje odpowiedzi to sie czerwienie bo co rusz- jakiś komplement, jakaś miła wzmianka, pochwała... Hmmm... aż mnie korci, żeby zapytac, czy nie ma nic czego byś nie zrobiła inaczej (czytaj- lepiej)?

Oczywiście, jak każdy facet czuje się wniebowzięty, gdy słysze takie słowa z ust pieknej kobiety... Ba! nawet gdy pochwały kierowane sa do "doradcy" to i tak czuje się pod ich przemoznym wpływem, czuję, że rosnę, rozwijam się, nieomal wpadam w samouwielbienie...

Tfu! Co ja plotę???

Wbij mi, proszę, czasem jakąś szpilkę, bo inaczej będę jak nadęty balon ;)

odpowiedzi c.d.

Dorbie,

ten kolor to Havana odcień 15, producent Caparol, tynk silikatowy SI 120, baranek 2 mm. Całą elewację robiłem w systemie Caparola. Za wczesnie mówić o trwałości czy jakości ale kolor i faktura mi sie podobają.

Niestety, ściane frontową trzeba chyba będzie poprawić, pod oknem kuchennym jest jakaś ciemniejsza połać. Myslałem, że to wyschnie ale niestety... Tynkarze pojawia się u mnie jeszcze przy okazji robienia cokołu domu wię wtedy dokonamy poprawek ściany.

A co u Ciebie?

U nas na razie przerwa, w nastepnym tygodniu zaczna budowac sciany do stropu wlacznie, potem znowu przerwa. Gosc ma 3 ekipy i 4 budowy, ale fakt ze jak pracuja to od ok 7-8.00 do 17.00-18.00.

Dzieki za kolorek, to raczej ten ktory chce, w roznym swietle jest super.

Dorbie,

rozumiem Twoją sytuację, mój malarz też działa na kilku frontach i troche mnie to rusza... Tym razem zapowiedziałem, że nie wypuszczę go dopóki nie skończy dwóch sypialni bo blokuje mi możliwość układania podłóg. Obiecał, że do niedzieli wszystko będzie OK i na razie się sprawdza...

Mikazuu,

jak zwykle, gdy czytam Twoje odpowiedzi to sie czerwienie bo co rusz- jakiś komplement, jakaś miła wzmianka, pochwała... Hmmm... aż mnie korci, żeby zapytac, czy nie ma nic czego byś nie zrobiła inaczej (czytaj- lepiej)?

Oczywiście, jak każdy facet czuje się wniebowzięty, gdy słysze takie słowa z ust pieknej kobiety... Ba! nawet gdy pochwały kierowane sa do "doradcy" to i tak czuje się pod ich przemoznym wpływem, czuję, że rosnę, rozwijam się, nieomal wpadam w samouwielbienie...

Tfu! Co ja plotę???

Wbij mi, proszę, czasem jakąś szpilkę, bo inaczej będę jak nadęty balon ;)

Ale co ja poradzę, jak mi Twój dom naprawdę sie podoba?! Pajaki tez, chociaż sie ich boję.

Żebym nie widziała go w realu, to może uwierzyłabym że fotki "podkręcasz" photoshopem albo co. :wink:

Iwestor jest troche jak artysta, który kreuje swoją wizję. Jeżeli ta wizja, czyli dom, pięknieje z dnia na dzień, to czemu nie popadać w "samouwielbienie" albo " nie puchnąć z dumy"?

Wysłałem sms-a, dzieki za przypomnienie.

Kolory to:

zielony- Dekoral biały+ pigment,

buraczkowy- Dekoral z mieszalnika

brzoskwiniowy (pokój córki) + Cafe Latte (salon)- Dulux

bezowy- (korytarz, klatka schodowa, łazienka)- Para z mieszalnika

sufity oraz kotłownia, spiżarnia i garderoba- Dekoral biały