andrzejka 14.01.2007 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Robin gratki, przegapiłam twój dach Aż mnie zatkało jak do ciebie zajżałam Domek super wygląda Co do okien to fakt terzeba szukać bo ceny na wydawałoby sie podobne okna są rozmaite Ciesze sie ze u was wszytko idzie dobrze a dom jak pokryty to juz inaczej wygląda Pozdrówka i dobrego wyboru okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 19.01.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Okna - ważna sprawa w domu. Z tego co piszesz, to duży rozstrzał cenowy. Kupujesz same okna, czy z roletami zewnętrznymi? A bramę garażową? PS. Dom wygląda fajnie. Ładny, tradycyjny kolor dachu. Dachówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 19.01.2007 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 żona suszy głowę, że pieniądze wypływają... _________________ Robin to fakt ale jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakie efekty tego wypływania pieniędzi macie Pozdrówka dla żony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 19.01.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 hehe... fakt, efekty widoczne Andrzejko, dzieki za ciepłe słowa. jak zwykle ciepłe słowa... Trzymam kciuki za Wasze szybkie postepy, kończcie i cieszcie się zyciem w domu. Jak przyjdzie wiosna- wproszę się do Was na kawę. Oczywiście na tarasie Pozdrowienia dla całej rodziny! Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 30.01.2007 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 Jaki ładny dach, Robin może wyszczegółów centralne ogrzewanie- jaki piec, kominek, ile podłogowki i z czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 31.01.2007 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Robin jak dla mnie to cena kosmiczna A co sie mieści pod pozycją kotownia Bo moim zdaniem cena całkowita w takiej wysokości byłaby może ok ale ta to szok No chyba, ze masz jakieś cuda i nowoczesne ustrojstwa w to wliczone Ale to tylko i wyłącznie moja opinia Cikawa jestem opinii innych Pozdrawiam ciepło w zimowy czas Jak tam drogi do twojej budowy przejezdne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 31.01.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Andrzejko, dzięki za ciepłe życzenia , drogi przejezdne, nie mam problemów. Acca 5, dziekuję, mnie dach równiez się bardzo podoba zwłaszcza pieknie prezentuje sie w słoncu. Widzę, że Twój dach tez urodziwy Wracając do tematu instalacji- oto krótki opis tego, co tam bedzie: - kotłownia: piec na paliwo stałe ("na wszystko"), zasobnik CWU 120 l, pompy, zawory itp. Projektant wrzucił tam jeszcze zbiornik buforowy 1000 l a piec miał być na eko groszek i posiadac podajnik- stąd tak wysoki koszt. Po wyrzuceniu zasobnika i zmianie pieca- koszt spada o 12 tys - Instalacja CO: 8 grzejników, instalacja w miedzi. Sprawdziłem cenę grzejników- były z górnej półki- spokojnie można kupic je za pół ceny, koszt spada o 1600 zł - Ogrzewanie podłogowe: 200 mb rury AluPex, powierzchnia około 30 m2. Największy składnik kosztów to własnie rura i... styropian z folia alu! Kosztuje ponad 1000 zł! Czy to naprawde jest takie drogie (26 zł/m2)? - Woda ciepła i zimna: 3 punkty CW, 7 punktów ZW, instalacja z PP - kanalizacja: dwie łazienki, pralnia, kotłownia (kratka w podłodze). W cenę wliczone stelaze do WC- ale za drogie jak na mój gust- można zaoszczędzic około 500 zł. Tak więc: pierwotny koszt- 47,5 tys. po moich szacunkowych oszczednościach (bez targowania się o robociznę)- około 33 400. Hmm... Dalej za dużo- postaram się zejść do 30 tys. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 03.02.2007 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Kurcze już trochę lepiej Ale moze jeszcze coś znajdziesz taniej Trzeba było od razu pisać ze to piec z podajniekiem miał być Wiadomo wygoda kosztuje i to dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 04.02.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Uuuuu, chory inwestor to ... osłabiony inwestor. A z tego co juz wiem, to do zmagań z budową potrzeba wiele sił. Życzę zdrowia Robin!!!!! Okna z ul Upalnej? To całkiem blisko mnie, tzn moja strona miasta. Będę chyba podążać przetartym szlakiem. A czy firma ma w sprzedazy rolety zewnętrzne (bo u mnie będą)? Przyznam, że cena instalacji wodnej powaliła mnie!!! Chociaż po Twoich cięciach juz jest bardziej do przyjęcia. W naszym domu taka instalację będzie robił mój mąż. Wszystko będzie w rurkach AluPex, bo miedź jest droga i w zetknięciu z pewnymi rodzajami tynków ulega szybkiej korozji. Mąż opowiadał mi, że widział rurki miedziane (kilkuletnie uzytkowanie), które właśnie pod wpływem reakcji z pewnym tynkiem (b. dobrym i popularnym tu zresztą), pekały jak... słone paluszki! Z Twojego wykazu wynika, że bedziemy miec zbliżoną ilość grzejników ( w tym u nas bedą 3-4 kanałowe), ogrzewania podłogowego czy kanalizacji. Zatem ciekawa jestem, jak to wyniesie u nas? A co do stelaży do WC - nie oszczędzaj na nich. Najdroższe są Geberit, ale warte swojej ceny. Mąż zamontował ich juz setki, więc chyba wie co mówi. Ja w każdym razie mu wierzę. Raz jeszcze Robin - dużo zdrówka!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 04.02.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Mikazuu, dzieki za życzenia Jest lepiej a do środy będzie OK- pojade przypilnować montażu okien. Co do rolet- pewnie mają bo mimo ciasnoty dysponuja sporym wyborem katalogów. Okna z Fasady nie były najtansze, znalałem firmę która policzyła mi to ciut taniej ale nie miałem pewności co do trwałości. Okna z Fasady mój brat montował przed ponad rokiem i swietnie funkcjonują. Chyba jutro nie pójdę do pracy, zasmarkany - nie będę wiarygodny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 04.02.2007 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Aj, rozpędziłem się i wysłałem wiadomość a miałem jeszcze zapytać Cię o szczegóły pracy męża: z tego co napisałaś, wnioskuję że zna się na hydraulice. Czy może mi polecić jakiś kocioł na paliwo stałe- niedrogi ale funkcjonalny? A grzejniki?- jakiej firmy? Z góry thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 04.02.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Robin, jezeli dopadła cię grypa to radzę "odleżeć swoje". Opuszczając jeden dzien pracy, firma chyba nie zbankrutuje? A jak jesteś szefem, to chorobowe musowo wząć! Co do rad i porad hydraulicznych, to masz rację, moja połówka orientuje się trochę w temacie. Pytasz o kocioł na paliwo stałe. Powiem ci tak - my mamy już wybranego wykonawcę takiego pieca. Rzemieślnik z długoletnim doswiadczeniem, z Krupnik k/Białegostoku. Jego piece mają dobrą opinię. Dokładne namiary mogę podesłać na priva. Jak chcesz, to daj znać. Ale co do grzejników to już sprawa wygląda inaczej, bo nie mieszkamy w Polsce już od kilku dobrych lat. Wiele rzeczy sie zmieniło, producenci, ich produkty. To czego tu się używa, nie zawsze jest w Polsce (albo nazwy sa totalnie inne). Dlatego w tej kwestii nie mogę pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 05.02.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Hey Roberto,widzę że tu też się dzieje. Reperuj cyfrówkę bo mało widać. Wybrałeś piec? Jeśli nie to odwiedź KOTLARNIĘ na Hetmańskiej. PozdrowionkoRob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 09.02.2007 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Roberto,i jak chłopaki podjęli się wstawiania okien w taką pogodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 10.02.2007 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Widzę że masz już aparat. Tylko pozazdrościć widoków. To już jest dom - z dachem, oknami. Jeszcze elewacja i z zewnątrz wszystko. Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 10.02.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Hej Robin!!! No, to rzeczywiście twój dom juz wyglada jak ... prawdziwy dom. Okno robi wielką różnicę. Chce zapytać jakie parametry okien jakie wybrałeś, tzn ile komorowe? Czy Fasada jest producentem okien czy tylko dystrybutorem? Czy jestes zadowlony z ich usługi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 11.02.2007 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Dom jest super w zimowej szacie z oknami Co do taśm na oknach to nie zostawiaj ich zbyt długo , ja zostawiłam przez lato i już jesienią nie można było zrwać, Do dzis sa na niektórych oknach Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vittorio 27.02.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Kurcze powiem Ci że ta wycena na kotłownię to mnie trochę zmroziła... Dobrze że to wstępne koszty. A domek widać całkiem szybko pnie się do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 01.03.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Andrzejko zerwę te taśmy w najblizszą sobotę, mam zamiar wtedy troche posprzatac i przygotować grunt dla elektryka. Ale dzieki za zwrócenie uwagi A tak z innej beczki- Andrzejko, byłem w Twoim mieście (mam tam rodzinę) i tak z głupia frant rozejrzałem się po okolicy i... znalazłem twój dom . Ładny Vittorio rzeczywiste koszty nieco spadły, za całość (woda, CO i kanalizacja) w tej chwili mój instalator chce znacznie mnie- ostatnia wycena staneła na 30 tysiącach. To jetsem w stanie przyjąć, tym bardziej że nasze kalkulacje wypadały podobnie. Oczywiście mówię tu o kosztach materiałów, robocizny i uruchomieniu całości. dodatkowo czeka mnie jeszcze koszt wykonania przyłączy i zrobienia oczyszczalni- bo na kanalizację musiałbym czekać ponad trzy lata. A jak tam u Ciebie? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 01.03.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 uuuu u u u uu uuu ale mnie tu nie było a tu prosze chałupa stoi! super wygląda! gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts