Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Robina.

andrzejka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 267
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Andrzejko

zerwę te taśmy w najblizszą sobotę, mam zamiar wtedy troche posprzatac i przygotować grunt dla elektryka. Ale dzieki za zwrócenie uwagi ;)

A tak z innej beczki- Andrzejko, byłem w Twoim mieście (mam tam rodzinę) i tak z głupia frant rozejrzałem się po okolicy i... znalazłem twój dom ;).

Ładny ;)

Robin no co ty opowiadasz , :o :o :o Poważnie masz u nas rdzine i byłeś

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

To ci dopiero 8) 8) 8) 8)

Jak będziesz jeszcze kiedys i bedziesz miał chęć to zapraszam do siebie serdecznie 8) 8) 8) 8)

Pozdrówka 8) 8) 8) 8) 8)

Oczywiście mówię tu o kosztach materiałów, robocizny i uruchomieniu całości. dodatkowo czeka mnie jeszcze koszt wykonania przyłączy i zrobienia oczyszczalni- bo na kanalizację musiałbym czekać ponad trzy lata.

Hey Roberto

Czy masz już koszty przyłączy i oczyszczalni, bo właśnie mnie to czeka. Studnię robisz? U mnie robią w poniedziałek.

Robert

Dzięki za Wasze dzienniki i dzięki, Robin, za nastawienie - budujesz mój optymizm. Podziwiam za operatywność i gratuluję tempa. Dzięki Wam może uwierzę, że budowanie nie musi być ze szczytu listy traumatycznych przeżyć. Kibicuję, będę zaglądać. I jeszcze raz dzięki za to, że jesteście tutaj. Szkoda, że moja budowa jest w przeciwnym końcu Polski, buduję nad Nysą Łużycką, przy granicy z Niemcami. Pozdrawiam! :lol:

e, chyba nie umiem załączyć emotikonu, bo tylko napis mi się pojawia. Ale uśmiecham się do Was.

Robin, jeszcze raz dzięki za pomoc przy fotkach - może jakoś by zrobić z tego temat przyklejony na początku działu dzienników? Bo działa świetnie!

A Twój dom bardzo mi się podoba - zwłaszcza te przeszklone dwuskrzydłowe drzwi, po prostu przepiękne. Też bym takie chciała mieć. Może jeszcze wstawię coś takiego w mojej stodole? Od południa w jadalni na dole, z widokiem na ogród i las. Chyba byłoby nieźle. Jak tam Twoja oczyszczalnia? Napisz coś, też muszę zrobić.

Robin obejrzałam zdjęcia, po wstawieniu okien to już jest dom, nie budowa.

Pięknie wygląda, tak ładnie wkomponowany w otoczenie. A widoki masz przepiękne.

Tę wnękę tarasową pewnie kiedyś wzbogacisz w drewnianą pergolę, porośniętą pnączami, to będzie odpoczynek, lato, zapachy, leniwe brzęczenie owadów.

Odnośnie pana Krzysia elektryka - zwróć uwagę, by nie prowadził kabli zbyt blisko ramy okiennej. U nas w jednym z pokoi tak było, po otynkowaniu nie było ich widać, a stolarz, który wstawiał parapety, wybijając otwór przeciął je.

To tak, gwoli przestrogi.

Pozdrawiam serdecznie.

Fotki imponujące - widoki również. Widzę że "puntk zero" umiejscowiłeś dość nisko, ja jestem teraz w momencie podejnowania decyzji jak go umiejscowić i wciąż nie wiem. Napisz kiedy planujesz finalizację robót i czy zastanowiałeś się nad formą ogrodzenia.

Słońca życzę :p

Oho!

ostatnio nie zaglądałem do "komentarzy" a tu wpis za wpisem ;)

Odpowiadam więc:

Andrzejko,

rzeczywiście mam rodzine w Twoim miescie, kiedyś dość często tam spędzałem wszystkie święta. Razem z bratem ciotecznym omal kiedyś nie spowodowaliśmy pożaru w jego mieszkaniu w bloku, bawiąc się żołnierzykami postanowiliśmy wykonać atak z użyciem armaty, która załadowana siarką z zapałek wykonała efektowne osmalenie sufitu ;)

Zapowiadam się więc na wizyte.

RobSto

mam wstępną wycenę przyłączy wykonaną przez mojego instalatora, napiszę o tym na forum Grupy Podlaskiej. Nie robię studni, mam we wsi wodociąg a woda głębinowa nie jest tam wysokiej jakości- jest zażelaziona.

Dompodsosnami

bardzo proszę, ciesze się że pomogłem. Watek dotyczący wklejania fotek do postów już był kiedyś na Forum załozony, nie ma więc sensu smiecić. Ale dziekuję za słowa uznania ;)

Tolu,

masz we mnie dozgonnego dłużnika- za ekipę p. Zbyszka, za p. Krzysia, za optymistyczne nastawienie mnie do budowy. Tym większe znaczenie mają dla mnie Twoje pochlebne opinie na temat domu a uwagi wezmę sobie do serca.

W tym kąciku- bedzie taras, pergola, zacisze...

To juz wkrótce- teraz czeka mnie wizyta tynkarzy.

Mikazuu, świerczu, vittorio, annanatali, Nefer, kasjana,- zaglądajcie częściej ;)

Pozdrawiam serdecznie wszystkich czytelników!

Robert

Mówisz i ... masz!!! Mikazuu zgłasza sie na budowę Robina!!!! :)

Ostatnio kiedy "byłam tu u ciebie" zima, snieg, mroźno itp. a teraz wiosna przyszła!!! Widok na rzeke Supraśl masz przecudny! A dach... no po prostu piekny! (jak mozesz podeslij mi na priva namiary na fachowców -dachowców, jeżeli oczywiście nie sa zajęci do 2010r :wink: )

Nooooo, Robin, jestem pod wrażeniem! Okna piękne (sama bym takie chciała), obrzutka fachowa... Aż miło spojrzeć! Gratuluję i oby tak dalej!

A wybrałeś już oczyszczalnię ścieków? Bo ten temat przede mną i ciekawa jestem co mówią inni. Pozdrawiam, będę zaglądać! :D :D :D

• 2 weeks później...