mbied1 22.06.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Jeszcze trochę i będziesz mieszkał bardzo ładne tempo pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 22.06.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Robin, jak zwykle prace idą do przodu w piorunującym tempie! Okropne jest to, że człowieka okradają i zabierają mu owoce jego ciężkiej pracy - mam nadzieję, że udało się już zniwelować te straty i że żona już mniej to przeżywa. A te wylewki - przepiękne... Aż Ci zazdroszczę... Pozdrawiam i czekam na nowe zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stalowa 29.06.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Robin daj namiar na fachowca który robił Ci wylewki , wygląda na to że to solidny gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 29.06.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Robin2 ja w sprawie tego bufora? coż to takiego? i oprócz niego jest zasobik cwu? czy to to samo... bo się zamotałem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 02.07.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 Foty SUPER, drzwi I klasa, moje się chowają Tempo zaj.....te. Powodzenia - trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbied1 03.07.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Aż popadam w depresję, że u mnie tak wolno, a ty idziesz ja burza, jeszcze trochę i można bedzie mieszkać - a ja miałam już w październiku się wprowadzać a się boję, że nic mi z tego nie wyjdzie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 05.07.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Kurteczka, znowu coś sie poprzestawiało i nie dochodziły do mnie zawiadomienia o nowych postach... Nadrabiam, już nadrabiam, wszystkich prosze o wybaczenie. Edyto, spokojnie, wszystko bedzie szło dobrze tylko niech pogoda się poprawi U mnie siedzi teraz dwóch ludzi, malarz-tynkarz-akrobata pan Janusz i glazurnik-pan Tomek. Trochę patrza na siebie z byka bo jeden drugiemu trochę wchodzi w drogę ale ponieważ to ja płacę- więc to ja bedę ustalał kolejność. A spieszy mi się, bo pan od schodów już czeka i dyszy... RobSto, dzieki za słowa uznania pod adresem drzwi, szczerze mówiąc lubię na nie patrzeć Świerczu, bufor wymyslił mój hydraulik. To takie 500 l wody ogrzewanej wprost z pieca, pracuje w układzie otwartym (bo to piec na paliwo stałe). Magazynuje całe ciepło, jakie wytwarza piec i oddaje je instalacji CO i CWU. Zbiornik na CWU jest wewnątrz bufora. Zalety: - duża bezwładność cieplna- stabilna temperatura w CO - brak konieczności biegania co parę godzin i podkładania do pieca - "zawór bezpieczeństwa" w przypadku zbyt dużej ilości ciepła z pieca - wymiennik ciepła pozwalający na połaczenie instalacji otwartej (piec na paliwo stałe- wymagania narzucone przez polskie przepisy) i nowoczesnej instalacji zamknietej - możliwość w przyszłości podłączenia solara Wada: duzy i ciężki... Stalowa wysyłam na priv Pozdrawiam wszystkich i czekam na komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stalowa 06.07.2007 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 dzięki za namiar, facet umówiony, zrobi mi posadzki za 9,50 zeta za metr. Zaczynamy 16 lipca. dostarczasz mi inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 06.07.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Pytanie: czy płytki na fotkach - to OPOCZNO naturale beż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 07.07.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Stalowa, dziekuję Rob Sto, te płytki to faktycznie Opoczno, Gres Naturale ale krem. W naturze są takie bezowo- szare, w zależności od koloru ścian można z nich wydobyć jedno albo drugie. Całkiem ładne, prawda? Niestety, mimo pierwszej jakości prawie wszystkie płytki są leciutko wypukłe. Majster się gimnastykuje ale generalnie nie narzeka. Po położeniu na podłogę prezentują sie cal;kiem ładnie. Do tego w korytarzu będzie farba o lekko szarym odcieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.07.2007 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Robin Niezle tempo Schody jak dla mnie bombowe, sa takie przestronne, lekkie a jednoczęsnie z klasą. Super już wyglądają a co jak będa w całej krasie I podłoga tez hajna Nie wspominając o ekipie Taka ekipa to super pomoc Naprawdę fajnie wam te prace idą i tak trzymac. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.07.2007 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Nie martw sie strata sielsiego miejca w sSemianówce bo jak sadzę było tylko czasowo letniskowe \Teraz będziecie mieli całoroczne Fotki całkiem piękne wyszły. A motyl to jakby profesjonalista go obfotografowywał No a jak wasze psychiczne nastawienie na to coraz blizsze zamieszkanie Cała rodzina w euforii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 13.07.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Andrzejko, dziekuję za słowa uznania. Faktycznie, mamy szczęście do ekip. Część to osoby polecone (zwłaszcza przez Tolę), część od rodziny lub znajomych. Póki co- naprawdę bezstresowo. Mimo to jestem trochę zmęczony, dzień zaczynam budową, potem do pracy a potem znów na budowe i tak do 20-21.00. w przyszłym tygodniu wezmę ze trzy dni wolnego, wyjedziemy gdzieś z rodzinką naładować akumulatory. Pozdrawiam serdecznie i zyczę zdrowia mężowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 13.07.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Andrzejko, no prosze, zanim zdążyłem odpowiedziec na poprzedni post- pojawił sie Twój nastepny Mimo wszystko ciągle żałuję Siemianówki, na szczęście nowi właściciele są bardzo sympatyczni- chyba wzajemnie przypadliśmy sobie do gustu więc przynajmniej nie odczuwam wyrzutów sumienia że oddałem to byle komu. Co do przeprowadzki- trudno mówić o ekscytacji. Małżonka wszędzie szuka wad, córce nie bardzo chce się jeździć na budowę do pomocy bo woli spotkania z koleżankami a syn czasowo na wakacjach- gdy z nim rozmawialiśmy był zdziwiony, że dom jeszcze nie został wykończony Ja się czuje tam już jak u siebie, brakuje mi tylko WC i łazienki- i mógłbym zamieszkać. A schody- super - jutro wkleje fotki bo zostały drobne prace kosmetyczne i będą widoczne w całej okazałości. Jestem zadowolony z szerokiej klatki schodowej, bardzo sie obawiałem że to co zaprojektował architekt będzie jak szyb windy... No i lada chwila będą fugi na podłodze- a potem to już tylko mieszkać Ech... Ty masz juz te prace za sobą... jak bym chciał mieć już Twoje problemy z trawą... Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 13.07.2007 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Pociesz sie , ze potem to tylko sielanka i odpoczynek, A dzieci normalna reakcja. Potem napewno pokochaja nowy dom. Ech... Ty masz juz te prace za sobą... jak bym chciał mieć już Twoje problemy z trawą... Niesty nie mam Minąl rok i dalej nie mamy podłóg na dole i łazienki górnej zrobionej I jeszcze pary rzeczy Ale co to znaczy mąz mial sam to robić ale nie moze wiec zamówiliśmy speca ale już ze trzy terminy przekładał wiec dalej czekamy. i tak szczerze powiedziawszy mam rózn nastwienia do takiego mieszkania raz mie nie przeszkadza a raz mnie juz wnerwia ale ciesze sie ze mieszkamy. Życie wyglada zupełnei inaczej w domu, inny rytm, inne zajęcia po pracy ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 24.07.2007 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 GRATULKI Zaraz bedziesz się wprowadzać Bramę masz prawie identyczną jak moja - też wiśniowskiego tylko że moja miała być złoty dąb jak u Ciebie, a wyszła jakaś brązowa Kafelki masz położone już wszystkie? Balustradka super. Kabiny, wanny już kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 24.07.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 RobSto, z tymi kafelkami i innymi duperelami to najcięższa sprawa- i to nie to, że nie ma ale właśnie że są i w dodatku tak obrodziły, że nie wiadomo co wybierać...No, ale jedną decyzję mamy za sobą- kupiliśmy wszystkie płytki do łazienki na dole oraz brodzik- a kabinę zamówiliśmy, bo nie było na stanie.Z górną łazienką pewnie poczekamy- Andrzejka zresztą też tak ma, że dół działa a góra- czeka na lepsze czasy. Mam nadzieję, że wypoczynek był udany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 25.07.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Mam nadzieję, że wypoczynek był udany? Si Sinior Aż trudno się zaklimatyzować w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 31.07.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Pytanie mam do Ciebie, które mocno mnie nurtuje przeglądając Twój dziennik. KIEDY SIĘ WPROWADZASZ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 31.07.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 KIEDY SIĘ WPROWADZASZ??? Hehe... planowałem w sierpniu. Trzymaj kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts