Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Robina.

andrzejka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 267
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

Rufus, dla mnie to też zagadka, jak nam sie uda wyrobić w terminie ;)

Ale spoko- będziemy mieszkać. Świerczu zrobił sobie kuchenkę z desek po paletach- to i ja jakos się się urządzę ;)

Ale dziekuję za miłe słowa- ciesze się, że koncepcje mojej małżonki się podobają.

A ja jestem pod wrażeniem Twoejgo domu a zwłaszcza rozwiązań technicznych jakie w nim zastosowałeś.

Pozdr.

Robert

Mikazuu,

już wkrótce zaprosimy Was na kawę na tarasie ;) a tymczasem- mamy zaległą wizytę na Waszej budowie.

Co do tynku- dziękuję za słowa uznania ale w rzeczywistości miał być własnie lekko kawowy a w tym odcieniu- wpada w róż. Ciemniejszy odcień pozwoli uzyskac zamierzony efekt.

mam nadzieję, że jutro będę mógł się nim pochwalić.

Długi Rufus,

dzięki za podpowiedź w sprawie tynku, lektura bardzo się przydała.

Co do koloru- niestety wpada w róż, z pewnościa będzie zmiana.

Dorbie,

witaj w komentarzach ;)

Masz rację, bedzie ciemniej. To co mam na ścianie to Marone 16, gdy pomalowaliśmy na kawałku styropianu ten kolor i obok inny (kurczę, nie pamiętam nazwy ale chyba Havana) było widać, że Marone jest różowawy i za jasny.

Będzie ten drugi, o nasyceniu 14 (czyli zdecydowanie ciemniejszy). Zona w końcu dała się przekonać na bardziej zdecydowany odcień bo sama zauważyła, że wszystko co wybiera jest jakieś mdłe...

Tak jak pisała Mikazuu- będzie bardziej kojarzący się z kawką ;)

Ajaj, trochę się zaniedbałem...

Tolu,

parapety są dwa, jeden drewniany w pokoju na dole, drugi z "marmuru" w pralni ( napisałem w " ... " bo to syntetyk).

Hmm... do pralni zapraszać chyba nie wypada ale pokój na dole- stoi otworem ;)

Jak tylko wyjda z budowy tynkarze i malarz- zrobimy imprezę.

Dorbie,

drzwi mam od lokalnego producenta, Nicewicz z Kolna.

Tu masz link:

http://www.nicewicz.pl/index.php?option=com_rsgallery2&Itemid=2

Co o nich sadzisz? Tylko szczerze...

witam

Zeby nie zapeszac..mam dopiero podpisana wstępna umowe z zaliczka...odciaga sie to w czsie bo skomplikowana troche sprawa spadkowa...mysle ze w przyszłym tyg. juz podpisze ten wlaściwy...co do miejsca pewnie codziennie przejezdzasz obok działeczki....to jest na petli MPK 101 po tej samej stronie...taka zarosnieta dzialeczka...mniejszymi i wiekszymi drzewami...z miła checia poslucham juz doświadczonego "budowniczego" podaje swojego maila...bo ledwo znalazłam ten wpis :D :[email protected] gdybys mial problem z netem to zapraszam do siebie..mam kafejke internetowa w białym na ul. Białówny 4

acha... z miła chęcia wezme namiar na dekarzy...poza tym mam wstepny kosztorys stanu surowego...ekipa z Fast 2 osobowa..ponoc dobra...chca z wiezba wlacznie 40 tys. dodam ze to nie jest skomplikowany projekt...dach 2 spadowy..prawdopodobnie z keramzytu bede budowac...powiedz mi skad miales Swoja ekipe i jak sie maja cenniki u nich....pozdro