motofan_70 07.04.2003 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Marek K. Dziękuję bardzo za podpowiedź. Myślę, że teraz bez problemu się zdecyduję pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skalin 28.04.2003 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Szukam informacji na ten temat jaki wkład jaka moc jakie oprzyzadowanie jak sie to spisuje(250m2 +150l CWU)Prosze o info.DZIĘKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.04.2003 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 W praktyce bedzie to dla ciebie oznaczac przerzucenie przez salonna oczach dzieci ok. 25 metrow szesc drewna.Szczerze wspolczuje. PS./ W tak wielkim domu chyba mozna wydzielic niewielkie pomieszczenie na kotlownie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 28.04.2003 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 sprawdz inne wątki na ten temat (szukaj-u góry po prawej)albo:http://www.makroterm.plalbo:http://www.ctmpolonia.plpzdr oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 28.04.2003 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 sorry 2x mi się klikło, hihihi:smile:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 28.04.2003 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 .....W praktyce bedzie to dla ciebie oznaczac przerzucenie przez salon na oczach dzieci ok. 25 metrow szesc drewna. Szczerze wspolczuje..... moj domek ma 330 m2 powierzchni, jutro montuja mi kominek z plaszczem wodnym a w kotlowni mam wydzielone miejsce na kociol olejowyco ma do tego przerzucanie drewna, jak ktos chce miec kominek to w czym problem???co maja do tego dzieci, drewno i ich oczy???dla mnie to przyjemnosc a nie męka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.04.2003 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Przerzucanie drwna po pokojach i dywanach w celu ogrzania siebie i rodziny w mrozne wieczory to dobry pomysl w chacie w gorach a nie w domu mieszkalnym, szanowni czytelnicy/milosnicy muratora i tworzonych przez siebie teorii, nie popartych doswiadczeniem praktycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.04.2003 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Paj: moj domek ma 330 m2 powierzchni, jutro montuja mi kominek z plaszczem wodnym a w kotlowni mam wydzielone miejsce na kociol olejowy Jesli stac cie na taki metraz, to chyba bedziesz mial kase na ogrzewanie w cywylizowany sposob?Pocieszam, akcyza na opal bedzie zrownana niebawem z ropa,bedziesz kurna rabal drewno przez cale lato. Anonim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.04.2003 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2003 Paj: moj domek ma 330 m2 powierzchni, jutro montuja mi kominek z plaszczem wodnym a w kotlowni mam wydzielone miejsce na kociol olejowy Jesli stac cie na taki metraz, to chyba bedziesz mial kase na ogrzewanie w cywylizowany sposob?Pocieszam, akcyza na opal bedzie zrownana niebawem z ropa,bedziesz kurna rabal drewno przez cale lato. Anonim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skalin 29.04.2003 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 Mam jeden problem piszecie o czasach wypalania jednego załadunku 3-5 godzin (np powyżej o Makrotermie) a co np z nocą - chociaż 7 godzin albo z wyjściem do pracy 8-9 godz.(w domu zostają 2 babcie - nie mogę wychłodzić.... Widziałem gdzieś reklamę jakiegoś wkładu z płaszczem w ktorej było napisane utrzymywanie żaru do 17 godzin. Jak to jest rzeczywiście. Co do regulatora ciągu zgadzam się u znajomych na kominku działa i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.04.2003 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 Tp forum to kupa smiechu.Zadnych konkretow, przy czym jeden madrzejszy od drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.04.2003 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 to taki GRUPPENSEX czytelnikow pisma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 29.04.2003 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 Drogi Anonimie, rozbiegnij się i z rozpędu walnij głowa w mur. Nie podoba Ci się temat wątku to go omijaj, nie masz gdzie się wypowiadać - załóż prywatne forum. Jakie są TWOJE doświadczenia z kominkiem z płaszczem wodnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.04.2003 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 Drogi Anonimie, rozbiegnij się i z rozpędu walnij głowa w mur. Nie podoba Ci się temat wątku to go omijaj, nie masz gdzie się wypowiadać - załóż prywatne forum. Jakie są TWOJE doświadczenia z kominkiem z płaszczem wodnym? Dobra i skuteczna rada, pewnie z mezem ja cwiczysz na codzien jak widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 29.04.2003 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 Kominek jest super- komu się nie podoba, niech go nie buduje!!!.Ja nie wyobrażam sobie salonu w zimny zimowy wieczór, bez ciepła promieniującego od kominka, błyskającego ognikami. Dla czego tego piękna nie połączyć z praktycznością. Ale faktem jest, że to wymaga dużo pracy, mimo wrodzonego lenistwa- rąbię i tnę drzewo. Codziennie po troszeczku i jest go coraz więcej, więcej.... Układam, czekając na mrozy!!!. Wiem co mnie czeka: noszenie drzewa, czyszczenie kominka i wiele innych rzeczy. Kto tego nie chce, niech nie buduje kominka. Ja mam jeden, i chcę drugi z płaszczem wodnym- może będzie na przyszły sezon!!!.Pozdrawiam wszystkich.Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 29.04.2003 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 On 2003-04-29 08:25, skalin wrote: Mam jeden problem piszecie o czasach wypalania jednego załadunku 3-5 godzin (np powyżej o Makrotermie) a co np z nocą - chociaż 7 godzin albo z wyjściem do pracy 8-9 godz.(w domu zostają 2 babcie - nie mogę wychłodzić.... Widziałem gdzieś reklamę jakiegoś wkładu z płaszczem w ktorej było napisane utrzymywanie żaru do 17 godzin. Jak to jest rzeczywiście. Co do regulatora ciągu zgadzam się u znajomych na kominku działa i jest OK. To proste: Kupujesz w lesie drzewo opałowe twarde. Rąbiesz i tniesz na dł 40-50cm, i obwód 20-40cm- i więcej. Suszysz 2 lata- do 15% H2O. Jak takim drzewem napalisz- nakładając do pełnego wypełnienia wkładu, to uzyskasz >10h palenia. Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paj 29.04.2003 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 wymazalem to co napisalem, nie bede wymieniac pogladow z anonimami [ Ta wiadomość była edytowana przez: paj^ dnia 2003-04-30 06:59 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.04.2003 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 Czyżbyś chciał obrazić mnie i dziesiątki innych anonimowych użytkowników forum ??????????Swój stosunek do myślacego inaczej można wyrazić również w kulturalny sposób, a zarejestrowani użytkownicy powinni dawać przykład swoimi wypowiedziami. (zarejestrowany = anonimowy inaczej).http://www.smilies.nl/remykiss.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 30.04.2003 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2003 Faktem jest, że dobrze wiedzieć czy kontynuacji wątku nie dopisał jakiś inny anonim i z kim ma się doczynienia. Z innych postów można wyrobić sobie stosunek do wiedzy danej osoby i podejscia do budowani. Tak więc NIE BĄDŹCIE ANONIMAMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek K 30.04.2003 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2003 Prawo anonima być anonimem, ja jestem Marek K i kocham kominki!!!. A anonimy jak nie lubią to niech nie robią kominków!.Jestem jak najbardziej za zbudowaniem kominka z płaszczem wodnym. Wybrałem "Makroterm", gdyż jest najbardziej zautomatyzowany. Ofert na kominki z pł. wodnym jest bardzo dużo, trzeba wybrać który się podoba, dobrać moc- i do zimy. A najpierw przygotować paliwo!!!.Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts