Whoever 06.02.2009 03:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 sa teraz domofony ktore podlacza sie pod linie telefoniczna - czyli domofon jest tam gdzie jest sluchawka. Jak masz zestaw telefonu bezprzewodowego z kilkoma sluchawkmi (np Panasonic) to sprawa bardzo prosta - bo i interkom jest w nich tez wbudowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 06.02.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 planowany w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 06.02.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 bedzie w holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartyś 06.02.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 U nas też będzie w holu, tak, żeby było blisko do niego z każdego pomieszczenia na dole i w miarę wygodnie zaraz po zejściu z góry po schodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 06.02.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 U nas jeden będzie na dole w holu, skąd przez okno kuchenne widać furtkę, a drugi na górze, ale nie w sypialni, tylko w przedpokoju. Myśleliśmy, żeby dać w sypialni, ale doszliśmy do wniosku, że i tak wstać trzeba, żeby podejść, a ten w sypialni nie byłby słyszalny z innych pomieszczeń na górze. Zastanawiamy się czy domofon, czy wideodomofon Chyba zakup odroczymy w czasie i kupimy z podglądem (do bramy ponad 50 m ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 06.02.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 U nas będzie w holu na dole (na ścianie do wiatrołapu, ale jeszcze przed wejściem do niego). Z tego miejsca nie widać furtki (z kuchnie też bo wychodzi na tył ogrodu) więc jedyna opcja do wideofon. Ale to dobre miejsce, bo jak już ktoś pisał jest w środku domu i wszędzie słychać... A co do góry to jeszcze nie wiem ale pewnie też w przedpokoju, żeby każdy miał łatwy dostęp. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirka28 06.02.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Jedną słuchawkę będe miała pomiędzy salonem i kuchnią(centrum parteru), a drugą na piętrze żeby nie biegać po schodach jak ktoś zadzwoni a ja będę na górze.No i oczywiście wybieram wideofon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 02.09.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Jedną słuchawkę będe miała pomiędzy salonem i kuchnią(centrum parteru), a drugą na piętrze żeby nie biegać po schodach jak ktoś zadzwoni a ja będę na górze.No i oczywiście wybieram wideofon. A ja mam pytanie do fachmanów w tej dziedzinie, mam już instalację el, od skrzyki w budynku do bramy biegnie pusta rurka i chcę tam "puścić" przewód m. in. do wideofonu, w przedpokoju mam puszkę z przewodem do skrzynki Jak w tej sytuacji łączy się taki sprzęt? przy skrzynce instaluje się jakieś dodatkowe urządzenie? Skoro mam do puszki w miejscu wideofonu pociągnięty "zwykly" elektryczny 3x1,5??? No i faktycznie nie pomyślałem o drugiej słuchawce w kuchni....czy można coś z tym jeszcze zrobić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 02.09.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 u nas w holu przy drzwiach do wiatrołapu - między tymi drzwiami a drzwiami do kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulasiek 02.09.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 jeden domofon na korytarzu na dole - z widokiem na drzwi zewnętrzne z naświetlem Drugi w sypialni na górze. Dlaczego? bo tam jest jedyne okno ( dachowe ) z widokiem na wjazd/furtkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 02.09.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 O kurde a ja zapomniałam o tym.Dobrze ze elektryk jeszcze robi to coś tam odkuje i zrobi , hmmmmmmm tylko trzeba pomysleć gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 02.09.2009 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 O kurde a ja zapomniałam o tym.Dobrze ze elektryk jeszcze robi to coś tam odkuje i zrobi , hmmmmmmm tylko trzeba pomysleć gdzie. ufff ... właśnie żona mnie poinformowała że owszem jest w kuchni puszka na wideofon pozostaje teraz kwestia co i jak (czyli podłączenie urządzenia tak by działało...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 06.09.2009 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 A ja mam pytanie do fachmanów w tej dziedzinie, mam już instalację el, od skrzyki w budynku do bramy biegnie pusta rurka i chcę tam "puścić" przewód m. in. do wideofonu, w przedpokoju mam puszkę z przewodem do skrzynki Jak w tej sytuacji łączy się taki sprzęt? przy skrzynce instaluje się jakieś dodatkowe urządzenie? Skoro mam do puszki w miejscu wideofonu pociągnięty "zwykly" elektryczny 3x1,5??? czy ktoś może mi podpowiedzieć pls Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts