Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WIGILIA

Patsi

Recommended Posts

Też uwielbiam uszka i inne wigilijne specjały. Niestety do Krakowa daleko. Będziemy u Ciebie Patsi obecni duchem.

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pragnę ogłosić wszem i wobec, że Wigilia u mnie bardzo się udała :D

Jedni i drudzy dziadkowie spisali sie jak trzeba, bez grymasów, fochów, wątpliwej jakości żartów. Rodzeństwo męża nie dopisało, wykręcili się jakimś bardzo mało istotnym powodem - ale cóż, każdy ma prawo do świętowania według własnych upodobań. Siostra też wpadła na chwilę, w zasadzie tylko złozyliśmy sobie wzajemnie życzenia bo pędziła do szwagra do pracy (miał drugą zmianę). Trochę szkoda, że nasze kontakty są tylko poprawne, ale cóż, nie będę nikogo swoją osobą uszczęśliwiać na siłę.

Kiedy tak siedzieliśmy sobie wszyscy, pomyślałam, że to było najlepsze co mogłam zrobić - spotkać się ze wszystkimi u siebie w domu. Gospodarz może na chwilę odejść od stołu jak mu ciśnienie rośnie, powód zawsze się znajdzie, ale tym razem nie było takiej potrzeby :wink:

Kiedy kładłam się spać to zakręciła mi się w oku łezka, ale z trochę innego powodu - teść podarował nam w prezencie piękną rzeźbę czapli (on twierdzi, że to bocian) żeby bardziej zaludnić domek....a tu się okazało, że to jeszcze nie w tym miesiącu 8)