borowko 13.11.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Widziałem lecz z daleka.Czy można zbudować scianę elewacyjną na gotowym budynku jednowarstwowym.Fundamenty nie były przygotowaneBudowano ścianę jednowarstwową a teraz widzę że "doklejono "na trzy warstwową cegłą klinkierową.Jeśli jest to możliwe i poprawne to jak się to robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 22.11.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Trzeba znać konstrukcje dokładnie. Brzmi groźnie.I tak wymaga oficjalnej zgody projektanta, lepiej go zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borowko 25.11.2005 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 czyli co?Mam rozumieć,że ciężko ale przy spełnieniu pewnych warunków możliwe.Nie znam projektanta tego budynku ponadto oni też są różni.A z tego co wiem to stwierdzą,że niemozliwe ale jakby tak dobrze zapłacić to przeliczą i może się uda.Ja nie chcę tego robić chcę jedynie wiedzieć dlatego raczej zkorzystam z forum a nie będę szukał i tak zbyt zajętych projektantów dla teoretycznych dla mnie rozważań.Zatem podziel się wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.11.2005 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 borówko myślę, że "przyklejana elewacja" z klinkieru to ryzykowny pomysł ... ale możliwy do wykonania nawet jesli to improwizacja, to przy sprzyjających warunkach - moze wytrzymac próbe czasu ...prawdopodobnie mocno zastabilizowano najnizsza wastwe cegieł , a na całej "doczepianej" ścianie zastosowano gęsto kotwy ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts