jprzedworski 21.11.2005 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Oooops Przepraszam. Mial byc Nick Mason, poslizglo mi sie . Baniakarz z Pink Floyd , niedawno ukazala sie jego autobiograficzna ksiazka, ktora podpisywal w Polsce i ciekawie mowil o perkusitach jako wyjatkowej grupie muzykow. Myślę, że każda grupa muzyków ma jakieś wyjątkowe cechy. Nicka Masona nie czytałem jeszcze. Korci mnie, ale mam taki dołek finansowy (wykańczać trzeba, a firmę mi zamknęli i muszę coś nowego znaleźć, żeby wyżyć), że na razie nie kupię tej książki. A znacie anegdotkę o pałkarzu i basiście, którzy postanowili popełnić samobójstwo razem? Skoczyli z wierzowca, lecą i mówią do siebie: "nareszcie razem!". A na ziemi i tak było "łup - łup". A Grzegorz Turnau często opowiada o swoich muzykach perkusiście i klarneciście: Ten pierwszy się skarży, że tyle musi nosić, instalować - klarnecista ma lepiej. Na to ten drugi: "trzeba się było uczyć na trudnym". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 21.11.2005 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Dobre! Mnie sie przypomniala taka anegdota. Przerwa w probie orkiestry, wszyscy ida na przerwe , nagle BRZDEEEEEEK- LUBUDU.Zapada cisza , ktos z ulga cicho mowi: Ufff! A juz myslalem ze to jakis instrument a to tylko altowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 21.11.2005 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Słuchałem kiedyś taki duet okaryna z wiolonczelą. Super.A to solo Gilmoura w Another Bick In The Wall (he,he, nawet pasuje do forum budowlanego) to prawdziwy majstersztyk.Jedna z najlepszych solówek jakie w życiu słyszałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 21.11.2005 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Przypomniała mi się stara anegdota, a może dowcip.Dom Kultury gdzies w Polsce. Lata siedemdziesiąte.Występ orkiestry symfonicznej dla ludzi pracy.W antrakcie zaciekawiony słuchacz wchodzi za kulisy, podchodzi do puzonisty i mówi:- Panie, ja jestem ślusarz narzędziowy. Te rurkę to się musi dać wyciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nigger 25.11.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 witam Od kilku lat fizycznie pracuje w roli perkusisty mam nadzieje ze mimo budowy domu i chronicznego braku czasu nadal bede to robil ... nigger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 25.11.2005 23:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2005 Widzę, że jest nas coraz więcej.Witaj na pokładzie.Perkusiści zawsze mieli najcięższą robotę.Ale jak ktoś raz w muzykowanie wdepnął to już z tego nie wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 26.11.2005 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Perkusiści zawsze mieli najcięższą robotę. "trzeba sie bylo uczyc na trudnym" Witaj Nigger pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 26.11.2005 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 my mamy organy Johannus, pianino tradycyjne, 2 gitary klasyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 26.11.2005 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 my mamy organy Johannus, pianino tradycyjne, 2 gitary klasyczne Fajnie. Mam nadzieję, że z nich korzystacie. Napiszcie kilka słów o tych organach. Z tego co pamiętam Johannus to świetna firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 26.11.2005 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Janusz jest organistą i w domu ćwiczy- słuchawki na uszy i nam to nie przeszkadza. Nasze organy mają 2 manuały i pedał, 19 głosów. Tu Janusz:Johannus model Studio I, do informacji powyższych moge dodać, że pedał ma skalę od C do f1, manuały od C do f4, dwie intonacje - barokową i romantyczną oraz 9 wolnych kombinacji, niestety dosyć skomplikowanych w obsłudze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 26.11.2005 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Joasia, a Ty też muzykujesz?Grywacie czasem w duecie lub w większym gronie?Mój znajomy jest organistą w kościele parafialnym i wyobraźcie sobie, że też buduje dom. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 26.11.2005 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Ja nie...nasza najstarsza uczy się grać na pianinie w szkole muzycznej, a środkowa niedługo zacznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 28.11.2005 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Mój syn jakoś nie złapał bakcyla.Kombinuje coś na komputerze (jakieś ilustracje muzyczne), czasem pobrzdąka na gitarze ale tylko tak dla siebie.Chyba sobie nie pogramy przy ognisku. Chociaż, kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 05.12.2005 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 jprzedworski i nigger.Mam coś dla Was.Ściągnijcie z netu i posłuchajcie. Potrzebny klient P2P (np. Shareaza).ed2k://2b3564d9cc9f1d40e249a9aa22281fcbewentualnie nazwa pliku:Dave Weckl, Vinnie Colaiuta & Steve Gadd - Drum Solo (Buddy Rich Memorial Concert).mpgFilm trwa 9 minut i waży 77 MB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 05.12.2005 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 jprzedworski i nigger. Film trwa 9 minut i waży 77 MB. Obsada znakomita. Ale co ja, biedna sierota, mogę zrobić, skoro mam internet przez GPRS. Średnio osiągam 2-3 kB/s, tych 77 MB w życiu nie ściągnę. Może do lata, po kawałku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 07.12.2005 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 jprzedworski. E...chyba nie będzie tak źle. Najwyżej 2-3 tygodnie. Właśnie ściągam podobny rarytas z Buddy Richem i Jerry Lewisem - Drum Solo Battle (1965). Oj, będzie się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 13.12.2005 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Cisza się zrobiła, jak makiem zasiał.Nikt nie pisze.Pewnie wszyscy ćwiczą kolędy przed Świętami Bożego Narodzenia.Joanna i Janusz, u Was kolędy chyba brzmią najpiękniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_R 13.12.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 Czołem Bracia i Siostry!! Nie było mnie tu jakiś czas aż nagle natykam się na Wasz wątek! No po prostu szczena mi opadła Nawet nie wiecie jak dobrze jest spotkać na Forum takich jak Wy. Za mną ciężki rok (a we mnie ciężki rock ) godzenia budowy domu z graniem w kapeli (nawiasem mówiąc zapraszam na stronkę: http://www.drimm.com), wielu wyrzeczeń, poświęceń i nerwów, które kosztowały mnie, moją Natalię i chłopaków z Drimmu... Wasza obecność na tym Forum podtrzymuje mnie na duchu i dodaje pewności, że granie rocka nie musi być szczeniackim wybrykiem młodości, lecz można się próbować tym zajmować w "poważniejszym" wieku i nieco na poważnie , godząc to z obowiązkami rodzinnymi. Waszego składu niestety nie zasilę swoim wiosłem, ale entuzjastycznie będę kibicował waszym poczynaniom licząc, że może jednak dojdą one do skutku Pozdrawiam!!!! Keep Rockin` Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 23.12.2005 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Kupiłem parę dni temu książeczkę "Kolędy z gitarą".Pod nutami jest tekst a nad nutami symbole akordów.Tylko, że niestety zdarzają się błędy zapisu nawet w tak prostych utworach.Chochlik jakiś czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 23.12.2005 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Nie chochlik. Też na ch - zaraz, jak to było? O, już mi się przypomniało: chałtura. Każdy chce żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts