Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Muzyka na żywo.

andre59

Recommended Posts

Oooops :oops: Przepraszam. Mial byc Nick Mason, poslizglo mi sie .

Baniakarz z Pink Floyd , niedawno ukazala sie jego autobiograficzna ksiazka, ktora podpisywal w Polsce i ciekawie mowil o perkusitach jako wyjatkowej grupie muzykow.

Myślę, że każda grupa muzyków ma jakieś wyjątkowe cechy. Nicka Masona nie czytałem jeszcze. Korci mnie, ale mam taki dołek finansowy (wykańczać trzeba, a firmę mi zamknęli i muszę coś nowego znaleźć, żeby wyżyć), że na razie nie kupię tej książki.

A znacie anegdotkę o pałkarzu i basiście, którzy postanowili popełnić samobójstwo razem? Skoczyli z wierzowca, lecą i mówią do siebie: "nareszcie razem!". A na ziemi i tak było "łup - łup".

A Grzegorz Turnau często opowiada o swoich muzykach perkusiście i klarneciście: Ten pierwszy się skarży, że tyle musi nosić, instalować - klarnecista ma lepiej. Na to ten drugi: "trzeba się było uczyć na trudnym".

• Odpowiedzi 93
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przypomniała mi się stara anegdota, a może dowcip.

Dom Kultury gdzies w Polsce. Lata siedemdziesiąte.

Występ orkiestry symfonicznej dla ludzi pracy.

W antrakcie zaciekawiony słuchacz wchodzi za kulisy, podchodzi do puzonisty i mówi:

- Panie, ja jestem ślusarz narzędziowy. Te rurkę to się musi dać wyciągnąć.

Janusz jest organistą i w domu ćwiczy- słuchawki na uszy i nam to nie przeszkadza. Nasze organy mają 2 manuały i pedał, 19 głosów.

Tu Janusz:

Johannus model Studio I, do informacji powyższych moge dodać, że pedał ma skalę od C do f1, manuały od C do f4, dwie intonacje - barokową i romantyczną oraz 9 wolnych kombinacji, niestety dosyć skomplikowanych w obsłudze

jprzedworski i nigger.

Mam coś dla Was.

Ściągnijcie z netu i posłuchajcie. Potrzebny klient P2P (np. Shareaza).

ed2k://2b3564d9cc9f1d40e249a9aa22281fcb

ewentualnie nazwa pliku:

Dave Weckl, Vinnie Colaiuta & Steve Gadd - Drum Solo (Buddy Rich Memorial Concert).mpg

Film trwa 9 minut i waży 77 MB.

Czołem Bracia i Siostry!!

Nie było mnie tu jakiś czas aż nagle natykam się na Wasz wątek! :D No po prostu szczena mi opadła :D Nawet nie wiecie jak dobrze jest spotkać na Forum takich jak Wy. Za mną ciężki rok (a we mnie ciężki rock :wink: ) godzenia budowy domu z graniem w kapeli (nawiasem mówiąc zapraszam na stronkę: http://www.drimm.com), wielu wyrzeczeń, poświęceń i nerwów, które kosztowały mnie, moją Natalię i chłopaków z Drimmu... Wasza obecność na tym Forum podtrzymuje mnie na duchu i dodaje pewności, że granie rocka nie musi być szczeniackim wybrykiem młodości, lecz można się próbować tym zajmować w "poważniejszym" wieku i nieco na poważnie :wink:, godząc to z obowiązkami rodzinnymi. Waszego składu niestety nie zasilę swoim wiosłem, ale entuzjastycznie będę kibicował waszym poczynaniom licząc, że może jednak dojdą one do skutku :D Pozdrawiam!!!!

Keep Rockin`

• 2 weeks później...