Magda25 27.03.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 Nam tez marzy sie zeby jeszcze w tym roku zamieszkac "u siebie". Wiem, ze sami nie damy rady, ale zastanawiamy sie nad oferta takiej jednej firmy w naszej okolicy: Działka 1000m, dom mały parterowy "bogna" http://www.archipelag.pl/domek.php?KatID=3091100&ProjID=38 z zewnatrz wykonczony, w srodku do zrobienia zostaja podłogi (panele/parkiet, kafle, wykładzina) łazienka i kuchnia no i oczywiscie trzeba sie jeszcze "umeblowac", ale to nie jest mus! Firma zajmuje sie takze załatwieniem wszystkich formalnosci cena: 191 000zl brutto. Co o tym sadzicie, czy to dobra oferta? System gospodarczy w naszej sytuacji nie wchodzi w gre, bo po pierwsze brak nam doswiadczenia, po drugie praca by na to nie pozwoliła, po trzecie pewne osoby w rodzinie w ramach "pomocy" decydowałyby o wszystkim... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof-1971 25.02.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 ...i co ludziska, udało się????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karsyk 25.02.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 ja wystartowałem w piatek w zeszłym tyg. ławy wylałem i przyszedł mróz poprostu pieknie no ale tragedi wielkiej nie ma jutro chlopaki zaczynaja murowac sciany fundamentowe bedzie dobrze. licze ze wprowadze sie do konca pazdziernika, domek malytki 104m2 pow uzytkowej bez garazu pow. zabudowy 88m2 dach 145m2 wiec jest szansa ze szybko sie uda wszystko zrobic zeby tylko lato cieple bylo i wysztko ze srodka odparowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 26.02.2007 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Tak naprawdę, to największy problem zgrać ekipy od wykończeniówki, bo stan surowy pójdzie raz dwa. Trzeba wybrać i pozamawiać wcześniej niektóre materiały oraz dogadać się z wykonawcami najlepiej jakąś umową, by cię nie wystawili dla lepszej fuchy, zwłaszcza, że domek masz mały i kokosów na tobie nie zrobią. Na nektóre materiały też czeka się długo, np. okna, określone dachówki oraz jeśli np. masz fanaberię ,żeby mieć wszystkie drzwi wenętrzne takie same, bo ilość powyżej 5 już bywa dla sprzedawcy powalająca. Teraz wiele sklepów to tak naprawdę salony wystawowe i wszystko sprowadzają na określone zapotrzebowanie. Ja czekałam na 2 m płytek 2 miesiące - bo jechały z Włoch z całym transportem oczywiście. Poczytaj w postach z drugiej połowy ubiegłego roku jakie tam działy się dantejskie sceny w temacie dachówek, ocieplenia itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kane66 26.02.2007 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 heh...napewno bedziecie tu wiedziec:Kierownik budowy odradza mi ocieplenie budynku w tym roku, mimo ze stan surowy zamkniety bedzie gotowy juz w lipcu. Ocieplac maja styropianem. Twierdza ze sciany nie zdaza oddac wilgoci, ze wylewki w srodku tez nie robi sie przy scianie ktora jest juz ocieplona, ze musze miec okna zanim ocieple sciane a nie moge wstawic okien przed wylewkami bo znow problem wilgoci itp. Jak to z tym jest ? Szef ekipy budujacej z kolei nie ma takich hmm obiekcji. Uprzedzam ze na tej okres moge miec juz zamontowana wentylacje mechaniczną - nie przedstawia to wiekszego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karsyk 26.02.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 No troche racji z ta wilgocia to ma, ja mam zamiar okna wstawiac gdzies we wrzesniu a ocieplac w pazdzierniku i juz pod koniec pazdziernika sie wprowadzac, chatka jest mała wiec czesc rzeczy jak hydraulika to chcemn w dwa dni zrobic upilnowac i na trzeci dzien wylewki robic zeby nik sobie nie pozyczył. Dach mam juz zamówiony tylko po drewno jutro jade zaklepac bo dachowki rynny juz sa i czekaja. Materiał na siaci tez, dzisiaj zaczeli stawiac sciany fundamentowe mrozik taki jest troche ale muromroz maja i dadza rade mam nadzieje. Siedmiu wspaniałych na taki domek to mowili ze ciany fundamentowe w 2-3dni postawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 25.03.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Ja też mam taki plan by postawić w rok Czy się uda to zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 18.04.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 czy komuś się udało bez większych problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 23.04.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 czy komuś się udało bez większych problemów? Mi sie udalo. W pol roku. I co? Dom stoi. Z wilgocia mam odwrotny problem czyli za malo. Zima mam kolo 30% latem troche wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.04.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Napisz coś więcej proszę o technologii, materiałach, wielkości domu itp. Zbieram wszelkie pozytywne argumenty ZA bo wszyscy są na NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 23.04.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Napisz coś więcej proszę o technologii, materiałach, wielkości domu itp. Zbieram wszelkie pozytywne argumenty ZA bo wszyscy są na NIE Ja jestem na tak i argumentem podsumowującym me zdanie jest to,że mamy 21 wiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 23.04.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Napisz coś więcej proszę o technologii, materiałach, wielkości domu itp. Zbieram wszelkie pozytywne argumenty ZA bo wszyscy są na NIE Wszystko jest w dzienniku moim i albumie. Czyli ponizej w stopce. Ale w skrocie: Dom 196m2, cegla poroton, okna drewniane, tynki tradycyjne cementowo-wapienne, ocieplenie styropian, tynk zewnetrzny akrylowo-silikonowy, dach - dachowka ceramiczna bez deskowania, folia Dorken. Start - polowa maja, koniec - dzien przed wigilia. Cos jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 23.04.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Jeszcze tylko... gratulacje!!! Ja też planuję skończyć w tym roku. Ostatnio namawiano mnie na ocieplenie domu na zimę styropianem ale tynk zewnętrzny żeby robić dopiero wiosną przyszłego roku Podobno suporeks jeszcze bedzie się wietrzył. Ale nie mam pojęcia niby jak pod tym styropianem W kazdym razie plan mam ambitny. Nie wiem czy wykonawcy dopiszą. Tego obawiam się najbardziej. Wkurza mnie, bo ja za takie zawalanie terminów, taki brak szacunku dla klienta i często arogancję (że o dumaniu i zmienianiu stawek w trakcie roboty nie wspomnę!) wyleciałabym z pracy A podono to pieniadze są przeszkodą w budowaniu domów... Bzdura! Takie jest moje zdanie i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 23.04.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 No z ekipami tez mailem dym. Kilka wylecialo na zbity pysk. Oczywiscie bez pieniedzy albo z obcieta kasa. Na szczescie jakos sie udalo. Aha, dodam ze moj domek byl opisany w muratorze nr 11/2006. Bo tak naprawde to ja z domku 50m2 robilem 196 i mieszkalem z zona i dzieciakiem na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataL 24.04.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Moi znajomi zaczęli budowę w październiku a w maju już mieszkali. Po roku musieli szpachlować pęknięcia na ścianach. Poza tym wszystko ok. My zaczęliśmy budowę w listopadzie. Chcieliśmy zamieszkać we wrześniu ale wykonawca powiedział, że lipiec jest realny. Jesteśmy na etapie hydraulików, po 7 maja wchodzą wylewać podłogi, ocieplać dom i robić tynki z kartongipsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 24.04.2007 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 ja za 2 tyg zaczynam budowe. Dom bedzie z Ytonga,mam wszystkie materialy juz i...brakuje instalacji wew.Do grudnia sie bedziemy starac z wnetrzem...by wprowadzic sie...zobaczymy...dzisiaj zgode mam na budowe...ale jeszcze uprawomocnienie...czyli po weekendzie majowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 24.04.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 ja za 2 tyg zaczynam budowe. Dom bedzie z Ytonga,mam wszystkie materialy juz i...brakuje instalacji wew.Do grudnia sie bedziemy starac z wnetrzem...by wprowadzic sie...zobaczymy...dzisiaj zgode mam na budowe...ale jeszcze uprawomocnienie...czyli po weekendzie majowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan od ciasteczek 24.04.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Ruszyliśmy na początku kwietnia. Czas w umowie od zera do developerki - 8 miesięcy. Już szukamy bombek na choinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 28.09.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 My ruszyliśmy 25 czerwca, na dzien dzisiejszy kładą nam podłogówkę. Bombki na choinke juz wybrane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LubMar 28.09.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 JA RUSZYŁEM Z KOPANIEM W ZIEMI PO 10 MARCA, OD 1 WRZEŚNIA JUŻ NA SWOIM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts