nwojtek 13.11.2005 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Mam problem . Za kilka dni przychodzą fachowcy od dachu (będzie blachodachówka), a ja musze do tej pory uszczelnić dach. W miejscu w którym rury od wentylacji i od odpowietrzenia hydrauliki przechodzą przez dach zostały mi duże szpary . Proszę o pomoc . Dach jest z pełnym deskowaniem i pokryty papą . Nie wiem jak mam wypełnić te szczeliny , czy są do tego jakieś pianki , kleje , a może wystarczy wyciąć otwory w papie i poprostu nałożyć na te wystające rury ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 13.11.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Wokól ruru taśmaroprężna, od wierzchu bitumiczna masa uszczelniaąca lub poliuretanowa np. Sikaflex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nwojtek 13.11.2005 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2005 Dzięki za szybki odzew . Jak rozumiem od dołu płaszczyzny dachu owijam taśmą rozprężną ,a od góry wypełniam te szczeliny masą uszczelniającą tak ? A ta masa to jest w jakimś pojemniku , czy w tym przyrządzie do wyciskania np. silikonów ? Miał mi to robić fachowiec ,ale w końcu musiałem to zrobić sam , a nie chciałbym czegoś zrobić nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 14.11.2005 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Do uszczelnianie przejścia rury pcw przez dach służy kołnierz AMBEŽINGŽ produkowane przez firme Info-Global. http://www.info-global.pl/index.php?kat=1&id=26Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nwojtek 15.11.2005 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Widziałem ten kołnierz -jest super .Dzień wcześniej musiałem jednak zabezpieczyć czym innym .Zalepiłem taśmą klejącą i zasmarowałem specjalną szpachlą do dachu. Gdybym wiedział wcześniej zaoszczędziłbym sobie pracy . W czasie kiedy smarowałem zastanawiałem się czy w upalne dni cała ta szpachla mi nie spłynie Dziękuję za podpowiedzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 19.11.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 Zależy od producenta. Widziałem płynące i niepłynące. Opisprawidłowo zrozumiałeś. Na duże przestrzenie traśma rozprężna, do zamnkięcia masa elastyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-1942 19.11.2005 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 Sa przejścia szczelne montowanie na dachówce na zewnatrz ja mam tak zrobione kominki wentylacyjne i nie przecieka. Gosice zamontowali mi to w chwili kiedy dach był juz gotowy. Podjedz do firm sprzedające takie dachy to tam dostaniesz. Ja swoje takie same jak w specjalistycznych hurtowniach dostałem taniej o 30% w Castoramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts