Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budujący potrzebujący pomysły na urządzanie wnętrz

Żelka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Super, super , super - teraz żałuję, że nie buduję domu z drewna, zreszta zawsze taki mi się marzył ale cóz stereotypów poznańskich nie da się przelamać - zamiasty tego będzie solidny dom myśliwski z salonem w kamieniu i drewnie.

Nie mogę jednak za żadne skarby znaleźć nigdzie kuchni typowo wiejskiej, albo w rewnie lub kamieniu.... ew takiej rustykalnej......

Podobnie z sypialnia....

Może masz coś w bogatych zbiorach?:)

A jaki styl będzie miał Twój domek?

Wiem, że nowoczesne też lubisz a o gustach się nie dyskutuje ale dla mnie choć są one eleganckie i schludne - brak w nich duszy...

Są ekonomiczne, wygodne, czyste i... nieludzkie.

pozdrawiam

Asia - oszołomka nr 1

Asia

Asiu, postaram sie czegos poszukac....

Styl w moim domku..., pytasz? Oj, żeby jakiś styl w ogóle mi wyszedł...

Najbardziej to ja się obawiam takiego misz-maszu...

A bardziej preferuje rustykalne, tradycyjne wnętrza od nowoczesnych... Tak, zgadłaś, ze nowoczesne mi się tez podobają, tylko, ze ja na pewno bym po jakimś czasie i tak zaczęła tam wstawiać to i owo i ta nowoczesność by mi nie wyszła..., bo lubię starocie....

:p

Generalnie czasem mozna trochę pomieszac np każde pomieszczenie w innym stylu np nowoczesna łazienka, rustykalna sypialnia i tradycyjna kuchnia.

Albo styl dworkowy z wiejskim co jest zreszta zblizone.

Ale do takich eksperymentów trzeba naprawdę mieć wyczucie bo czasem może wyjść po prostu kich.

Choć kich ostatnio w mo0dzie:)

Ja długo się wahałam bo najbardziej podoba mi się styl dworkowy - antyki, starocie, porcelan, obrazy, ornamenty itp.

Ale na oryginały mnie nie stac a podróby są żałosne - takie dorobkiewiczowskie.

Dlatego spasowałam i uparłam się na styl mysliwski - nie jest oklepany a przebywając wiele lat w skandynawi napatrzyłam się na domki z drewna albo z kamienia ze skórami na podłodze oczywiście dębowej:)

I tu mam trzochę większe pole do poisu.

Choć dom buduję standardowy - http://www.dobredomy.pl - idylla II

Ale ujął mnie okleiną kamienną i zewnętrznym grille.

Tylko, że ja planuję okleić go kamieniem całego

Ale się rozpisałam...

Klikam - może w podanych przez Ciebie linkach znajdę kuchnię lub sypialnię taką wiejsko-górlasko-myśliwską:)

serdeczności

Zeljka dzieki za super linki - ten rustykalny był super - znalazłam inspiracje na kuchnie.

Jeszcze tylko sypialnia.

a nawiasem mówiąc - nie wiem skąd jesteś ale niedaleko Poznania - w kierunku na Leszno jest taka wioska Czacz.

Tam trwa wielki ogromny niekończący się kiermasz mebli używanych - po prostu mieszkańcy tej wioski zarabiają wten sposób na życie, że zwoża meble używane z zagranicy i sprzedają swoich oborach i stjaniach:)

Można tam znaleźć prawdziwe cuda za smieszne pieniądze np komplet Ludwik XIV albo szafę gdańską!

warto tam jechać nawet z drugiego końca Polski żeby kupić takie cuda.

Oprócz tego lampy, dzbany, obrazy, agd i wszystko.

polecam

wracając do kuchni z trawertynem,to właściwie żaden konglomerat,czy inny kamień nie oddaje tego piękna.zdjęcia tej kuchni mnie też inspirują/w gaziecie jest trochę więcej zdjęc/,i cały czas myślę nad tym kamieniem.i pytanie jeśli jest on żywicowany to czy wszystkie pory znikają?i co to znaczy żywicowany?

pozdro