Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budujący potrzebujący pomysły na urządzanie wnętrz

Żelka

Recommended Posts

Na mój gust zdziebko dużo halogenów w tych podwieszanych sufitach zwłaszcza w salonach . Ładniejsze są kinkiety, lampy stojace na podłodze, stole, parapecie. A w ogóle umiar i prostota to jest to ! Niesamowity kominek, powywijany sufit, kilka rodzajów podłogi, podswietlane wnęki i inne atrakcje na 30 m. a do tego meble, firanki, obrusy, kwiaty. Zawrót głowy.

Tez mam halogeny w kuchni i łazience :)

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy nie macie wrażenia, że w tych pięknych, starannie zaprojektowanych wnętrzach zaczyna trącić jakąś sztancą, sa jakoś pomimo luksusu zunifikowane. W praktycznie wszystkich powtarzają się (oprócz wymienionych wyżej halogenów i powywijanych sufitów), ściany z kwadratowymi otworami, półki z kartongipsu, kolory brąz, beż złamana biel, w łazience praktycznie 2-3 rodzaje płytek - identyczne (wąskie prostokąty - listweki lub duże formaty kładzione w pasy - szczególnie ulubiona ścieżka do sraczyka) no i jeden!!! rodzaj kuchni - ciemny fornir, metalowe relingi i szafki z mlecznego szkła, obowiązkowa "meblościanka" w wnęce z zabudowanym piekarnikiem, mikrofalą. Nie mówię ,że to jest brzydkie, tylko przypominanją mi się czasy, gdy wszyscy mieli tak samo umeblowane mieszkania - meblościanka (pamietam nawet ten najbardziej pożądany typ - Albena, wersalka lub narożnik (bardziej na topie), futryny drzwi malowane na brąz itp. Wtedy tłumaczono to ubogim rynkiem. Czy znowu nie wpadamy w sztancę "jedynie słusznych rozwiązań"?

Może ktoś podrzuci coś innego? Mi osobiście chodzi po głowie styl rustykalny, ale nie żadna prowansja z kwiatuszkami, firaneczkami i pierdołami tylko coś bardziej surowego, nowoczesnego - cegła, drewno.

Wielka prosba do m@gik aby te ogromne zdjecia pomniejszyc albo usunac.., bo na prawde jest problem z otwieraniem strony...A zdjec nie da sie ogladac w calosci..., sa po prostu za duze... To tylko te od ADAMSA...

Jesli mozna prosic.., to prosimy m@gik o pomoc... Dzieki... :p

Pozamieniałem wszystkie zdjęcia na linki, teraz trzeba będzie się naklikać :)

Czy nie macie wrażenia, że w tych pięknych, starannie zaprojektowanych wnętrzach zaczyna trącić jakąś sztancą, sa jakoś pomimo luksusu zunifikowane. W praktycznie wszystkich powtarzają się (oprócz wymienionych wyżej halogenów i powywijanych sufitów), ściany z kwadratowymi otworami, półki z kartongipsu, kolory brąz, beż złamana biel, w łazience praktycznie 2-3 rodzaje płytek - identyczne (wąskie prostokąty - listweki lub duże formaty kładzione w pasy - szczególnie ulubiona ścieżka do sraczyka) no i jeden!!! rodzaj kuchni - ciemny fornir, metalowe relingi i szafki z mlecznego szkła, obowiązkowa "meblościanka" w wnęce z zabudowanym piekarnikiem, mikrofalą. .

Akurat to co pojawia sie w tym watku to sa wnetrza dosc mocno zroznicowane stylistycznie. Pomin zdjecia z napisem adams i sama zobaczysz: rustykalne, kolorowe, nowoczesne, z motywami etnicznymi do wyboru do "koloru.

ale

Powtarzajace sie rozwiazania we wnetrzach to tez jest efekt upodoban ludzi, ktorzy w nich mieszkaja. Naprawde chcialabym zaprojektowac cos innego, ale wszyscy chca tego samego: eleganckich, bezowych wnetrz z gadzetami z karton gipsu, nie zawsze da sie klienta namowic na cos innego, a jak juz sie da to jest to ew. czerwony lub pomaranczowy...mam sporo realizacji na koncie i w 90% na dzien dobry kazdy klient chcial bezowo lub ecru...Tak jakby nie bylo innych kolorow we wzorniku. W sumie to to jest bledne kolo, bo pozniej takie realizacje powtarzaja sie w gazetach no i ludziom sie wydaje, ze to jedynie sluszne rozwiazanie, ale jakbys poogladala gazety zagraniczne, np. "House and garden" to tam bezowego(czyli w skrocie tej stylistyki o ktorej piszesz) w zasadzie nie uswiadczysz...

pop art sie nie przyjmie, ale jak juz neobarok przestanie byc modny to dla klientow bedzie hitem:( i wszyscy beda go chciec.

Pewnie jakbym byla super znanym projektantem to robilabym ludziom to co mnie sie podoba, i jeszcze by dobrze placili:) no ale do tego to jeszcze daleko....poza tym jak sie nad tym zastanowic to sama nie wiem co mi sie podoba...

....poza tym jak sie nad tym zastanowic to sama nie wiem co mi sie podoba...

To zupelnie jak z Fordem kiedy go zapytali o kolor samochodu :p

......tylko , ze wtedy Ford mógł juz robic swoje.

Z tym popartem to jest tak, ze glownie mlodzi, wyksztalceni i dobrze zarabiajacy single zaczynaja sie coraz czesciej pytac, no ale to normalne, ostatnie zastepy yupies utknely przeciez w siermieznym i ortodoksyjnym rustyku. :wink:

Wielka prosba do m@gik aby te ogromne zdjecia pomniejszyc albo usunac.., bo na prawde jest problem z otwieraniem strony...A zdjec nie da sie ogladac w calosci..., sa po prostu za duze... To tylko te od ADAMSA...

Jesli mozna prosic.., to prosimy m@gik o pomoc... Dzieki... :p

Pozamieniałem wszystkie zdjęcia na linki, teraz trzeba będzie się naklikać :)

Dzieki wielkie! :p

http://bi.gazeta.pl/im/0/2437/z2437520X.jpg

Jak dla mnie to okno.., bomba...Swiatlo pieknie rozproszone po calym wnetrzu...Kto chce reszte tego wnetrza zobaczyc to prosze.., jest tutaj...

http://dom.gazeta.pl/czterykaty/5,58881,2439249.html?i=4

http://bi.gazeta.pl/im/7/2767/z2767717X.jpg

Tez chce taki rowerek...Gdzie go szukac i ile kosztuje... :roll:

Jest, ale taki: http://www.allegro.pl/item165679721_bicykl_rower_jakiego_nie_bylo.html ,

albo w formie... kwietnika ;) http://www.allegro.pl/item163658492_metaloplastyka_super_kwietnik_rower_.html , http://www.allegro.pl/item166504370__kwietnik_rower_.html