Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budujący potrzebujący pomysły na urządzanie wnętrz

Żelka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,5k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://www.bnind.com/products/iconic/images/icn_helsinki_image_hero.jpg

Jak wykonać taką powierzchnię?

na zdjęciu przedstawione są akurat gotowe panele. sądzę, że taki sam efekt można osiągać używając jakiegoś ostrego przedmiotu, po prostu zarysować wzór w tynku :wink:

chciałabym kupić takie gotowe panele -fajnie jakby je można było pomalować -czy ktoś wie gdzie je kupić?

A ja myślałem ze to rzeźbi w tynku , już nawet zastanawiałem sie jakie narzedzie do tego wybrać . jeśli to sa panenele to faktycznie super wygladaja

czy są u nas dostępne , ktoś coś wie , wiedział , słyszał , dotykał , .......

Witam serdecznie

jestem tutaj owa i to mój 1 post na waszym forum

podczytuję was od jakiś 2 miesięcy i bardzo bardzo podziwiam a forum staje sie dla mnie powoli uzależnieniem, troszkę się wstydziłam :wink: wcześniej odezwać.

Mieszkam z mężem i 2,5 roczną córką w takim zwykłym pustaku (z poprzedniej epoki - budowała go moja babcia i miała śliczny projekt parterowego domku z poddaszem ale PSUŁ WYSTRÓJ ULICY :o bo wszystkie pozostałe były też takimi pudełkami od zapałek :cry: :-? . Rok temu przebudowaliśmy trochę tzn. zmieniliśmy dach z eternitu na dachu blachówkę i dobudowaliśmy nad werandą kuchnie i łazienkę.

w tym roku wykończamy tę właśnie dobudówkę. Pomieszczenia są malutkie łazienka 2 na 2 ze skosem ala poddasze (bo tak leci dach) i kuchnia także ze skosem 3 na 3. Łazienka jest w trakcie wykańczania brakuje jeszcze zlewu ( ma być szklany ). Płytki strasznie mi sie podobają ciemny brąz i krem a dekory takie jakby "zeberka" z Pilch jasiennica. (Jak już będzie skończona to wstawię fotki.)

no i tu zaczyna sie mój prawdziwy powód napisania tego postu

będziemy robić powolutku kuchnie a ja po prostu nie mam na nią żadnej wizji. Płytki na podłodze już są taki średni brąz z kremowymi mazami. Ja lubię ciemne nowoczesne wnętrza. Ogranicza mnie strasznie małość tego pomieszczenia, mogę zapomnieć o wymarzonym od zawsze barze :roll: , ma sie tam zmieścić oprócz mebli także stół. chciałabym coś w kolorach brąz z zgniłą zielenią albo brąz z czerwienią. Jeśli ktoś ma pomysł albo widział gdzieś coś co by do tego pasowało niech coś podpowie.

Ps; jeśli napisałam tego posta w złym wątku to bardzo przepraszam

alicja1351 witaj na forum. wszyscy tutaj jesteśmy uzależnieni i ciebie też to czeka :lol: :lol: :lol:

przeglądnij ten wątek. jest tu tyle rzeczy, że za każdym razem, gdy do niego wracam, znajduje coś nowego. zwracaj uwagę na detale, szukaj pomysłu a nie gotowego wzoru :wink:

i podpisuję się pod Lunetką znajdziesz dobre rady i wielu chętnych do pomocy

miska wc powinna być umieszczona w odległości minimum 20 cm od bocznej ściany lub innych sprzętów, bidet minimum 30 cm. między bidetem a miską wc powinna być zachowana przerwa minimum 30 cm.

wolna przestrzeń przed urządzeniem, która zapewnia wygodne korzystanie, to dla miski wc pole 80x60cm, bidetu 100x70cm

minimalny odstęp między osiami umywalek powinien wynosić 90cm, odległość od ściany lub innych sprzętów powinna wynosić przynajmniej 30cm. wolna przestrzeń przed urządzeniem to pole o wymiarach 50x50cm (w przypadku gdy służy tylko do mycia rąk) lub minimum 100x70 (gdy służy do mycia także ciała lub gdy będzie korzystało z niej dziecko, które wymaga pomocy dorosłego)

wygląda, że mieścisz się w minimalnych granicach przy wc i bidecie, gorzej z dwiema umywalkami. pole manewru daje ci szerokość urządzeń jakie wybierzesz np. 30 przerwa dla bidetu + 36 bidet + 30 przerwa między wc a bidetem + 36 wc + 20 przerwa między wc a ścianą = 152

powinno być wygodnie, nie zapomnij o potrzebnej przestrzeni przed urządzeniami :wink:

Moja nastolatka chce mieć pokój glamour :o Mają być czerwienie, fuksje, ciemne brązy, złoto, puszek, miękkość, ornamenty, kryształki :o :lol: :lol:

Ciekawe co z tego wyjdzie :lol: A może macie jakieś wnętrza w takich klimatach? Pokój jest duży, nad garażem na 2 samochody. Ma spore skosy.