Gość 06.01.2003 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Czy ktoś mi może powiedzieć, czy zimny, nieocieplony taras żelbetonowy połączony ze stropem może powodować zawilgocenie pod posadzką w środku domu. W domu mam zrobioną posadzkę potrząc od dołu: strop, folia czarna budowlana, styropian, 5cm betonu. Wilgoć zbiera się między styropianem a folią w pomieszczeniu przy tarasie. W pomieszczeniu nie mającym styczności z tarasem ta wilgoć nie występuje. Proszę o pomoc, gdyż bez rozwiązania tego problemu nie mogę przystąpić do układania paneli drewnianych. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewunia1719499073 06.01.2003 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Na pewno powoduje. Ja mam też w pokoju na poddaszu podłogę, którą stanowi strop nad salonem i częsciowo zadaszonym tarasem. W części zewnętrznej (nad tarasem) od spodu jest ocieplenie z 10cm styropianu z osiatkowaniem. Ponadto normalnie w warstwach posadzkowych pokoju na poddaszu jest też 3 cm styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.01.2003 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Czy ocieplenie tarasu wystarczy aby pozbyć się tej wilgoci ? Taras mam wiszący na całej długości domu (projekt Zuzanna z Archetony), więc w związku z tym kolejne pytanie: czy ocieplać go również z dołu czy tylko z góry wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woreczek 07.01.2003 02:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2003 Generalnie para wodna skrapla się łatwo w miejscach zimnych, więc ocieplenie powinno pomóc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wladek 11.01.2003 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2003 Jak masz płytę balkonową to trzeba ją ocieplać ze wszystkich stron góra dół prawo lewo i przód i to rubo np 10cm styropianu, bo to taki radiator wyciąga ciepło z domu i to w bardzo dużych ilościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 13.01.2003 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2003 Ja mam kawałek pokoju na poddaszu który znajduje się nad tarasem. Ocieplenie z zewnątrz 10cm styropianu. od środka w wylewce też 10 cm. Nie występuje żadne zawilgocenie. Robiłem pomiary temperatury przy posadzce i nie ma różnic na całej powierzchni pokoju. Czyli muszisz docieplić swój taras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts