Johno 14.11.2005 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Witam Mam pytanie do fachowców lub bardziej doświadczonych. Chodzi mi o określenie przybliżonej ceny za przyłączenie sieci wodnej z magistrali głównej ok. 20 m od domu. Chodzi mi o cenę wykonawstwa plus koszty materiału ponieważ chciałbym wiedzieć od jakiego pułapu rozmawiać z wykonawcą. Przepraszam za być może niefachowe określenia. pozdro, Johno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 14.11.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Znajdź najbliższą Tobie Grupę i tam pytaj o ceny, bo jak to wew Polszczebywa na pn. i pd. wsch. i zach. ceny bywają różniste ( czasami bardzo ).A i warto popytać o to najblizszych sąsiadów....PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1971 17.11.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Witam czy może znalazłeś odpowiedz na postawione pytanie w tym forum? sam jestem początkującym forumowiczem ,a także od miesiąca szczęśliwym posiadaczem działki budowlanej ,jak myślałem ze wszystkimi poniesionymi kosztami na przyłącza (gaz,prąd,woda i kanaliza) jednak szybko wylali mi wiadro zimnej wody na głowę gdy okazało się ,że za podłączenie 15 metrów instalacji wodno-kanalizacyjnej przedsiębiorstwo nimi zawiadujące zaśpiewało sobie (bardzo szczegółowy kosztorys) 10000 zł (ceny jak w Warszawie a ja mieszkam w miasteczku 25 tys. Goleniów 35 km od Szczecina). Więc zastanawiam się czy można te ceny jakoś negocjować czy przyłączyć się do instalacji we własnym zakresie. Pozdrawiam Przemo1971 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 17.11.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Przemo ...Ty sobie zajrzyj tutaj :http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=3718&highlight= PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts