Gość 06.01.2003 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2003 Poszperałem trochę po forum i po liście pl.misc.budowanie (BTW - czy forum muratora nie mogłoby też być dostępne w takiej normalnej formie?) oraz po internecie ogólnie i niestety nie znalazłem nic konkretnego na temat normalnych kominków (nie wkładów, tylko zwykłych kominków budowanych z szamotu. Sam wybudowałem kilkanaście lat temu 2 takie kominik (które zupełnie dobrze funkcjonują). Ale teraz chciałbym zbudować sobie pieco-kominek. Widziałem kilka takich pieców z otwartym paleniskiem w różnych albumach. Ale chciałbym wiedzieć jak są zbudowane (chodzi o konstrukcję wewnętrzną). Nigdzie nie znalazłem rozrysowanego wnętrza takiego kominka ani choćby podstawowych wzorów zależności, które trzeba zachować. Czy ktoś może widział gdzieś takie plany (w książce, internecie) lub ma doświadczenie w budowaniu takich kominków z piecem? Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2003 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2003 Ja chyba coś takiego sobie kiedyś ściągnąłem, chyba z dom.pl. poszukam i jak znajdę to Ci mogę przesłać faksem. To były takie rysunki przypominające wewnętrzny labirynt dla spalin by nie wydostawały się odrazu z pieca do komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.01.2003 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2003 Gdybym mógł prosić na fax 0-42-684-25-84 (całą dobę). Tylko z dużymi literami "DLA MARKA WIERZBICKIEGO) Z góry dziękuję Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts