JM 14.11.2005 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Postanowiłem sie nieco obnażyć. Tak trochę z zadowolenia że mimo doła jaki powoduje u mnie wykończeniówka są też chwile radości powodowane przechodzeniem w coraz to inne etapy. Coraz bliżej i bliżej końca dopiero co wyszły montery Brakuje jeszcze lampek pod szafkami, kontaktów, gniazdek, zmywarki, baterii i kilku mniejszych szczegółów...no ale ogólny zarys już jest. Jako że równolegle trwają prace nad wykończeniówką u moich rodziców pozwoliłem sobie także na wstawienie ich kuchni. Ta sama ekipa ją robiła. A tu instrukcja pokazowa jak nie należy korzystać z kominka. To dzieło kolejnych ekip dogrzewających się kominkiem. A jet też krasnal ogrodowy, który szuka tu schronienia przed zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amj2 14.11.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Śliczna kuchnia,szkoda tylko,że zdjecia takie ciemne i pewnie w pełni nie oddaja jej uroku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysia 14.11.2005 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 bardzo mi sie podobaja takie proste kominki - sami mamy taki. to okopcone po prostu pomaluj i pomyśl co by bylo gdybyście położyli piaskowiec na całym kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 14.11.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 hm.. ładna ta kuchnia ta pierwsza oczywiscie bo ta druga nie w moim guscie troszke ciemna ale..., mam pytanko jesli mozna wiedziec ile was kosztowala? i czy macie tam zwykle szuflady czy z systemem bluma np? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 14.11.2005 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Piekne kafle w kuchni i salonie. Mozesz pokazac te kuchenne na scianie w zblizeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 14.11.2005 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 ładna ta kuchnia ta pierwsza oczywiscie bo ta druga nie w moim guscie troszke ciemna to pierwsza jest ciemna, druga jest jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 15.11.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 NatkaB dzieki za uwage oczywiscie chodzilo mi o pierwsza kuchnie ze jest ciemna troszku ale i tak ładna(mialo byc po przecinku i tyczyc sie pierwszej:)) i cały czas pytam o pierwsza kuchnie ta CIEMNA:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 15.11.2005 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Śliczna kuchnia,szkoda tylko,że zdjecia takie ciemne i pewnie w pełni nie oddaja jej uroku... Dzięki, ciemne jakieś wyszły właśnie. Mój aparacik jakoś tak ciemno robi mimo lampy błyskowej. Faktycznie wg mnie lepiej prezentuje się na żywo. bardzo mi sie podobaja takie proste kominki - sami mamy taki. to okopcone po prostu pomaluj i pomyśl co by bylo gdybyście położyli piaskowiec na całym kominku Właśnie teraz zastanawiam się czy by czasem czymś nie obłożyć tego kominka, czymś co daje się łatwo zmywać Choć może jak się będzie go użytkować w sposób należyty tzn. otwierać szybę z jednocześnie otwartym szybrem to takie osmolenie nie wystąpi. hm.. ładna ta kuchnia ta pierwsza oczywiscie bo ta druga nie w moim guscie troszke ciemna ale..., mam pytanko jesli mozna wiedziec ile was kosztowala? i czy macie tam zwykle szuflady czy z systemem bluma np? Ta druga jest u moich rodziców, między nami jest przepaść pokoleniowa więc podzielam Twoje zdanie. Koszt naszej mogę dać na prv. EDIT JM : /A jednak mam Bluma/ Piekne kafle w kuchni i salonie. Mozesz pokazac te kuchenne na scianie w zblizeniu? Te w kuchni na ścianie to "Gres Naturelle" czy jak to się tam pisze, oczywiście Opoczno - kolekcja łazienkowa , kupione w piętnowanym tu na forum za bylejakość płytek Praktikerze . Cieszę się że nie tylko nam się podoba. Postaram się popstrykać trochę zbliżeń w lepszym świetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 15.11.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Te w kuchni na ścianie to "Gres Naturelle" czy jak to się tam pisze, oczywiście Opoczno - kolekcja łazienkowa , kupione w piętnowanym tu na forum za bylejakość płytek Praktikerze . Cieszę się że nie tylko nam się podoba. Postaram się popstrykać trochę zbliżeń w lepszym świetle. czasem zwykli uzytkownicy wiedza co gdzie lepiej pasuje piekne plytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 15.11.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 JM w takim razie prosze odpisz na priv albo gg 3446711 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 15.11.2005 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Sliczne zdjęcia, choć faktycznie troszkę ciemne. Chcemy jeszcze!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 15.11.2005 15:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Tu fotorelacja z fragmentu mojej drogi przez mękę http://foto.onet.pl/upload/4/43/_55286_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/45/8/_53100_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/45/56/_55286_n.jpg Jeszcze nie pomalowany w kolor, gres oblepiony plastrami, wyjście na taras grozi kalectwem ale już, już widać koniec. before http://foto.onet.pl/upload/17/35/_55465_n.jpg after http://foto.onet.pl/upload/31/87/_55253_n.jpg Na poniższych zdjęciach znajdź trzy różnice : http://foto.onet.pl/upload/0/70/_55466_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/15/29/_55253_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/7/14/_57580_n.jpg Trochę poprawiłem wklejone zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 15.11.2005 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 NatkaB dzieki za uwage oczywiscie chodzilo mi o pierwsza kuchnie ze jest ciemna troszku ale i tak ładna(mialo byc po przecinku i tyczyc sie pierwszej:)) i cały czas pytam o pierwsza kuchnie ta CIEMNA:) podrążę dalej czyli jak? podoba Ci się ta ciemna na pierwszym zdjęciu czy ta jasna (wanilia z wiśnią jak domniemuję) na drugim zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 15.11.2005 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Witam Cieszę się, że trafiłem na ten wątek, ponieważ meble kuchenne które widze na pierwszych zdjęciach są bardzo zbliżone do tego co planuje u siebie. A dodatkowo kształt pomieszczenia idealnie odpowiada mojemu. Oglądając te zdjęcia mogę wyobrazić sobie jak bedzie wygladała moja kuchnia. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 15.11.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Oj NatkaB oczywiscie ze podoba mi sie ta ciemna kuchnia, a nie ta jasna ale moge sie zalozyc ze moja mama tak jak rodzice JM wybrałaby kuchnie jasna inne gusta, inne pokolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 15.11.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 JM dzieki za odpowiedz jestem w szoku, duzo, mam mniejszą kuchnie mam nadzieje ze u mnie bedzie cena duzo nizsza ale meble podbaja mi sie własnie w tym stylu tylko inny kolor dzieki narazie obserwuje dalej twoje postepy w domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 16.11.2005 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 No więc dopytałem się dokładnie instalatora moich mebli i oto co ustaliłem. Mam okucia Blum - Austria. Szuflady niższa półka cenowa, bez hamulców, szafki top półka z amortyzatorami uniemożliwiającymi trzaśnięcie drzwiczkami ( takie cycki hamujące jak w drzwiach samochodowych do wyłączania swiatełka wewnetrznego ). Coś mi tam tłumaczył wcześniej ale ja od kuchni to decyzyjną mam żonę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 20.11.2005 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 JM , bardzo mi się podoba Twoja podłoga w salonie. Czy mógłbyś zdradzić co to za ciemny pas wtopiono w posadzkę ? Czy to drewno, czy również gres z Opoczna ? I coś chyba jest tam jeszcze...co to takiego ? Widzę też, że zdecydowałeś się na ogrzewanie podłogowe plus grzejniki. Jaka firma Ci to instalowała ? Czy jest to bardzo kosztowne? Sami zastanawiamy się nad takim rozwiązaniem, ale do końca nie jesteśmy przekonani. Kuchnię też macie bardzo ładną. Gratuluję wyboru ! Bomba ! Pozdrawiam. Życzę dalszych dobrych wyborów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 21.11.2005 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Adriano Ten ciemny pas to pas drewna ( dąb ) malowany w b.ciemny kolor, ma nawiązywać do ciemnych drzwi, kuchni i schodów. To "coś" jeszcze to jest taśma malarska przyklejona aby nie popaćkać gresu ciemną bejcą Co do połączenia podłogówki i kaloryferów to jest to optymalne rozwiązanie. Obecnie mieszkam w domu bez podłogówki i w zime na parterze jest masakra temperaturowa podłogi. Jest tak zimna że boso nie da się po tym chodzić. W bloku nikt tego nie doświadcza i dlatego ludzie nie doceniają ważności podłogówki. Natomiast grzać tylko podłogą z kolei nie jest najlepiej poniważ różni ludzie różnie znoszą tego typu grzanie. Taki kompromis moim zdaniem jest idealny. Podłoga ma za zadanie jedynie trzymać temperaturę taką aby było przyjemnie w nogi a główne grzanie idzie tradycyjnie z grzejników. Co do kosztów to napewno jest to rozwiązanie droższe ale ja po kilku latach mieszkania w domu gdzie do hydrauliki podszedłem nadzwyczaj "oszczędnie" chcę mieć wreszcie ciepło. Dom to nie mieszkanie w bloku gdzie grzeją sąsiedzi. Firma, która to robiła to zwykła firma hydrauliczna jakich wiele. Pozdrawiam. Cieszę się że kuchnia się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 21.11.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Oj NatkaB oczywiscie ze podoba mi sie ta ciemna kuchnia, a nie ta jasna ale moge sie zalozyc ze moja mama tak jak rodzice JM wybrałaby kuchnie jasna inne gusta, inne pokolenie ciekawa jestem jakie jesteś pokolenie bo ja np. wybrałam jasną kuchnię. I moim zdaniem to nie jest kwestia pokolenia tylko ogólnej koncepcji urządzenia domu, wielkości pomieszczenia, jego naświetlenia. Proszę mi więc tu nie wyjeżdżać z przepaścią Acha, ja to trzydziestka jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts