przeszkadzajka 26.01.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 rany nasze maja 18 miesiecy ( fakt ,że 2 na raz) ale wogóle sobie nie wyobrażam teraz kolejnego malucha te sa wystarczająco małe jeszcze:) a jakie imionka?? Oczywiście maluchy boskie ,ze o domku nie wspomne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 27.01.2006 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 Oliwia I Igor. My też sobie nie wyobrażaliśmy jak Oliwka miała cztery miesiące i żona znowu "zaszła" . Teraz nie jest lekko, szczególnie że żona cały dzień siedzi z krasnalami sama a te potrafią dać popalić . Czekamy aż Igi zacznie chodzić, wtedy będzie trochę spokoju ( tak przynajmniej było z Oliwką ). Ale ogólnie cieszymy się z takiego układu. Nie wyszły bliźniaki to wyszły rok po roku i to dwa inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 27.01.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 hm cóz znamy znamy boje z 2 na raz a dubeltowe kolki!!!! ale my jestesmy przed budowa , rety budowa ,zona w ciazy , mała córeczka to chyba prosta droga do wariatkowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 28.01.2006 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2006 a tak mnie naszło jedno pytanko kupiliście do nowego domu nowemeble??? Mam na myśli chodniczki,kanapy??? Bo to co wyrabiaja nasze blizniaki ..................... na prawde ciesze sie ,że wszystko w domu jest kilkuletnie ( jakies 4 lata temu sie wprowadzaliśmytutaj) i dopiero do nowego domku mamy zamiar zakupic nówki. Rety te plamy na kanapie, wyskrobana paluszkiem dziura w fotelu namietnie pogłebiana pomimo licznych protestów rodziców.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 30.01.2006 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 (...) rety budowa ,zona w ciazy , mała córeczka to chyba prosta droga do wariatkowa:) Do tego jeszcze kłopoty we firmie w znacznym stopniu uszczuplające "budżet budowlany", muszę powiedzieć że teraz nie jest nam łatwo. Ale ja jestem dobrej myśli, kiedyś z tego dołka wyjdziemy Mebli nie kupowaliśmy nowych ( poza kuchnią oczywiście ) i nie prędko kupimy, środek domu mamy można powiedzieć w 95-98% skończony natomiast z zewnątrz, działka, ogrodzenie, kostka to jeszcze dużo, dużo kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przeszkadzajka 30.01.2006 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 to i tak 90% wiecej niz my mamy:) bo my tylko działke do tego z lasem chwastów i drzewami samosiejkami. tak czy siak chyle czoła wobec budowy, wykończeniówki i dzieci my ten samk dopiero poznamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pass 30.01.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2006 Bardzo ladny domek, i te bajkowe kolory , ech! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 01.02.2006 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2006 Witaj Co jakiś czas podglądam twój domek, i coraz bardziej podoba mi się ta chińska podłoga No, nie wiem czy nie ściągnę, choć mam jeszcze ze dwie podłogi ( w domach forumowiczów) - faworytki. A dzieciaczki superanckie. Ciesz się, póki co, bo już niedługo zaczną pyskować. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 06.02.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Adriano Ten ciemny pas to pas drewna ( dąb ) malowany w b.ciemny kolor, ma nawiązywać do ciemnych drzwi, kuchni i schodów. To "coś" jeszcze to jest taśma malarska przyklejona aby nie popaćkać gresu ciemną bejcą JM jak polaczyliscie gres z pasem drewna? chodzi mi o spoiny czym wypelnione pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 06.02.2006 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 chopinetka Chyńske nie jest złe Agnieszka1 Ta szpara między gresem a pasem drewna jest wypełniona silikonem to uzupełniania ubytków w drewnianych podłogach ( nie wiem jak to się fachowo nazywa ) w każdym razie kupiłem to to w markecie budowlanym na dziale z lakierami, bejcami i innym badziewiem do drewna ... ech dobrze że mam to już za sobą i jak widać wypieram to już z pamięci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 06.02.2006 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Wreszcie wczoraj zebrałem się w sobie i oświetliłem słupek http://foto.onet.pl/upload/7/14/_57585_n.jpg Zawartość słupka zupełnie przypadkowa. Natomiast moja lepsza połowa stwierdziła że białe nie jest już piękne ( tu padło na klapę ) http://foto.onet.pl/upload/7/19/_57584_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 20.03.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 tak tak ,wydaje się, że jak zbudujemy, wyposażymy, to wreszcie odpoczniemy........ Dom to nieustające zmiany We własnym domu wspaniałe jest to, że mamy tyle potencjalnej przestrzeni do ciągłych przemian A najfajniejsze są zabawy kolorem Mam do Ciebie pytanie odnośnie tych drzwi pomiędzy garażem a kuchnią - czy zimą nie powodują, że wewnątrz jest chłodniej? Mnie takie wejście do garażu wypada w hallu - z jednej strony drzwi wewnętrzne ocieplone, z ciepłymi szybami - a te do garażu? Dodam, że będą w niewielkiej odległości od bramy - czyli po uchyleniu bramy przez moment będzie tam zimno (przypominam sobie tegoroczne -30 stopni brrr). Jakie są twoje odczucia użytkownika?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 22.03.2006 01:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 adaman Co do kolorów to moja lepsza połówka już kombinuje zmienić te fijolety we salonie na "beże i borda" ... ja tam nic nie mówię, ponoć ściana, podobnie jak papier wszystko przyjmie Druga sprawa to kolor elewacji. Czekamy na odpowiednią temperaturę , jak zrobimy to pokażę, kolor też ma być mało pospolity Co do drzwi pomiędzy garażem a domem to mamy zwykłe drzwi takie jak do pomoju, z szybami Dokleiłem do nich tylko dodatkowe uszczelki i jest O.K. U mnie nie są blisko bramy więc takie rozwiązanie się sprawdza. Nie jest chłodniej ani nie śmierdzi z garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adaman 22.03.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 No widzisz ile radości daje całe mnóstwo ścian do pomalowania? Cieszę się, że macie już co malować. My na razie ciągle w kolorze cegły , wiosna jakoś tak w białym chadza - czyli bez zmian A za informację dziękuję. Wstawimy chyba też takie zwykłe, a jeśłi się nie sprawdzą? Się wymieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soniq 24.03.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 mam pytanko dotyczace szafek w kuchni, bardzo fajnej kuchni zreszta...widze, ze macie wpuszczane uchwyty... czy mozna je zabezpieczyc przed ciekawskimi lapkami maluszkow ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 24.03.2006 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 adaman Ech ... z tym malowaniem, w weekend znowu poprawianie kolorów na poddaszu, wreszcie może będę mógł coś wkleić z górnych pomieszczeń. Soniq Niezastanawialiśmy się nad możliwością blokowania szuflad. Staramy się w nich nie trzymać nic trującego czy też ostrego i tyle. Nasza starsza krasnoludka wie że w każdej chwili może do nich zajżeć i chyba właśnie to sprawia że szuflady są poza sferą jej zainteresowań odkrywczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soniq 26.03.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Soniq Niezastanawialiśmy się nad możliwością blokowania szuflad. Staramy się w nich nie trzymać nic trującego czy też ostrego i tyle. Nasza starsza krasnoludka wie że w każdej chwili może do nich zajżeć i chyba właśnie to sprawia że szuflady są poza sferą jej zainteresowań odkrywczych pytam dlatego, ze moj prawie dwulatek uwielbia trzaskac szafkami i szufladami w kuchni. i tak garnki i pokrywki nieustannie wyjmowane sa z szafek. szukam wlasnie odpowiednich uchytow, bedzimy blokowac bo jak tak dalej pojdzie to za kilka miesiecy szafki zostana bez drzwiczek. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.03.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2006 KOlory piękne - wszędzie - biorę jak jest Kuchnia w moim stylu - będzie wiśnia i wanilia. W salonie też planuję zaszaleć w salonie - na górze będzie spokojniej - wystraczy:) Czy móglibyście się podzielić namiarem na wykonawcę kuchni - szukam, patrzę, szukam i na nic się nie moge zdecydować , choć to jeszcze daleko.... Baaaaardzo mi się podoba - i domek i Robaczki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 31.03.2006 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Soniq To ja niestety w sprawie uchwytów nie poradzę My nie blokujemy. Nefer Namiary na kuchniarza wysłałem na prv. nie skończyłem pisać a Ty już odczytałaś prv szybkość mnie powaliła Aaa i nie doczytałem żeś Ty z Wawy ale wiesz mam taki tekścik przygotowany o tej kuchni i go poprostu wklejam Znowu weekend ... i znowu kolejne podejście do kolorów na poddaszu. W ostatni nie wyszły takie jakie miały być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 06.04.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Jm! No nie bądź taki! Rzuć publicznie namiary na kuchniarza! Popisał się czy niezbyt? Jak wypadł cenowo w porównaniu z innymi wykonawcami? Na pewno przecież robiłeś różne wyceny. Długo mu zajęło zrobienie Twojej kuchni? Miałeś z nim jakieś kłopoty czy sielankowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts