Magośka 14.11.2005 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2005 Czy tylko ja tak mam, czy to jakieś nieporozumienie? Napisałam przedwczoraj post z pytaniem na wnętrzach - forumowicz odpisał, chcę podzękować, a tutaj "przepraszamy, ale na tym forum na posty mogą odpowiadać moderatorzy". To, że co?! Podziękować nie można??? Wiem, że są jakieś wojny - już nawet nie wiem kogo z kim, bo nie śledzę ich zbyt uważnie, jestem zwyłym forumowiczem, nie ustalam: kto ile ma klonów, kto jest trollem, a kto Muminkiem (w końcu to też trolle ). Czemu więc coś takiego mnie spotyka?? Jeżeli to ogólnoforumowa restrykcja, to uważam, że jest to głupie, bo założę się, że cała masa ludzi zaglądała tam szukając pomysłow rad itp. Jedni szukali ich u Mimi, inni nie - ale znajdowali rady innych. Szkoda marnować tego forum z powodu głupich lub może lepiej napisać dziecinnych awantur. Myślę, że były tam naprawdę fajne pomysły podpowiedzi fachowe i mniej focowe, ale dla każdego coś miłego. Redakcjo, jeżeli są wątki zaśmiecone, z postami niemerytorycznymi, to może je zamykać, a nie blokować całego forum. Byłam swego czasu moderatorem na jednym z forów społecznych i tam odbywało się to tak, ze moderator upominał osobę nieszanującą regulaminu, a potem, jak nie poskutkowało, zamykał wątek wyjaśniając w ostatnim w wątku poście czemu tak zrobił. Taki wątek odpływał w niebyt i po sprawie. Były waśnie, ale zwykli użytkownicy mieli dostęp do forum i w większości nie wypowiadali się ani za jedną ani za drugą stroną. Mam wrażenie, że podobnie jest tutaj - wojnę toczy kilka (kilkanaście ?) osób, a reszta chce sobie spokojnie szukać rady lepiej zorienowanych, dzielić się swoją wiedzą itp. Aaa i jeszcze jedno. To "moje" forum miało mało kasy i duży ruch, bo problemy były tam omawiane były ważne. W związku z tym admini wyłączyli możliwość wklejania zdjęć (bo to drogo kosztowało) , prosili też o ograniczenie ikonek emocjii. Może tutaj też zlkiwidować taką opcję - choć z innych powodów, bo chyba kłopot jest najwiekszy z powodu zdjęć wklejanych (niemal nałogowo) przez niektórych. Przecież zawsze można podrzucić link i jak ktoś jest zainteresowany to sobie zobaczy. Proszę o wyjaśnienie o co chodzi, wciąż mam nadzieję, że to przejścowy problem pozdrawiam Małgośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 15.11.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Małgośka, sytuacja jest przejściowa. Mróz ochlodzi rozgrzane głowy.................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 15.11.2005 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Jest ciekawy wątek o elewacjach. Nie wiem jak długo będziemy mieć ten żenujący kaganiec na "Wnętrzach", więc wkleję tutaj te propozycje, które podobają mi się najbardziej.Potem, po odblokowaniu "Wnętrz" niech moderator uporządkuje i przeniesie posty na właściwe miejsce. http://www.hgatelier.com.pl/n1/N3D_1.jpg http://www.studioatrium.pl/res/290/big_0.jpg Ewentualnie cały w drewnianej elewacji: http://www.dom-projekt.pl/projekty/debina/debina.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 15.11.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 ... W związku z tym admini wyłączyli możliwość wklejania zdjęć (bo to drogo kosztowało) , prosili też o ograniczenie ikonek emocjii. Może tutaj też zlkiwidować taką opcję - choć z innych powodów, bo chyba kłopot jest najwiekszy z powodu zdjęć wklejanych (niemal nałogowo) przez niektórych. Przecież zawsze można podrzucić link i jak ktoś jest zainteresowany to sobie zobaczy. ... Małgośka, to chyba dobry pomysł, gdyby zamiast wklejania nałogowo zdjęć potoczyła się rozmowa, nie byłoby tego problemu, z jakim teraz borykamy się (zamiast zdjęć - linki - zainteresowany zajrzy, niezainteresowany ominie). Wklejanie zdjęć to żaden wysiłek, opisanie problemu wymaga zastanowienia się. Możliwośc wklejania zdjęć mogłaby ewentualnie pozostac jedynie w Dziennikach budowy i domach Forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magośka 15.11.2005 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 AnSi, Dzięki za poparcie pomysłu, niestety zamrożone forum pasowałoby w końcu odmrozić, a z dziejów wojny forumowej wynika, że restrykcje niewiele dają, ew. nakręcają zainteresowanych jeszcze bardziejDlatego proponuję zastanowić się tu, co by tu zrobić, żeby na stałe oczyścić atmosferę "we wnętrzach".dwa pomysły już są, bo uważam, że zamykanie szczególnie wybuchowych wątków też przyniosłoby efekt, może ktoś też dorzuci coś od siebie??Co do zdjęć, to może zrobić inne forum, z założeniem, że tam przeniosłyby się bluzgi i na wnętrzach byłby spokój? Tylko czy firma płacąca za funkcjonowanie forum ma ochotę na opłacanie tego typu harcy językowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 15.11.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Forum bez zdjęć, a tylko z linkami, staje się nieciekawe.Skoro Redakcja, (w której dyspozycji znajduje się serwer) daje możliwość wklejania zdjęć, proponuję nie wysuwać się przed szereg i zaniechać takich propozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magośka 15.11.2005 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Słoneczko, też uważam, że ciekawiej jest ze zdjęciami, problem w tym, że robi się za ciekawie. Lepiej mieć forum bez zdjęć, ale czynne i bez bluzgów niż odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 15.11.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Wybieram forum ze zdjęciami i bez bluzgów Jest taka opcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.11.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Wybieram forum ze zdjęciami i bez bluzgów Jest taka opcja? Nie... Obawiam sie ze nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 15.11.2005 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Wybieram forum ze zdjęciami i bez bluzgów Jest taka opcja? A ja uważam, że jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.11.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Wybieram forum ze zdjęciami i bez bluzgów Jest taka opcja? A ja uważam, że jest. A ja uwazam, ze nie, bo przy takiej opcji znow ktos wpadnie w szal a ktos inny sie z tego powodu wscieknie i powtorka z rozrywki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magośka 15.11.2005 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 No dobra, załóżmy, że zostają zdjęcia, ale jak pozbędziecie się bluzgotwórców?? mnożą się jak króliki, zaśmiecają wątki, awanturują się - znaczy się mają spory potencjał energii. Wcale nie myślę, że pomysł z blokadą zdjęć jest najlepszy, ale jaki byłby inny?? A może moderatorzy coś wymyślą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.11.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 No dobra, załóżmy, że zostają zdjęcia, ale jak pozbędziecie się bluzgotwórców?? mnożą się jak króliki, zaśmiecają wątki, awanturują się - znaczy się mają spory potencjał energii. Wcale nie myślę, że pomysł z blokadą zdjęć jest najlepszy, ale jaki byłby inny?? A może moderatorzy coś wymyślą? Moderatorzy to by sie musieli zabrac powaznie do pracy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 15.11.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Teoretycznie istnieje taka możliwość, ale każdy musiałby pilnować własnego ogródka, a z tym jest najwiekszy kłopot, nie lubimy gdy na nas lub bliskie nam osoby plują, ale sami zbyt często przyznajemy sobie prawo do opluwania innych, zasłaniając się koniecznością wyższą. Myślę, że zamknięcie Wnętrz na jakiś czas (oby nie bardzo długi) dobrze zrobi wszystkim, jest czas na refleksje... Co nagle, to po diable... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.11.2005 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Teoretycznie istnieje taka możliwość, ale każdy musiałby pilnować własnego ogródka Ostroznie ze slowami. Ostanio tego typu stwierdzenia skonczyly sie na tym, ze utwierdzilo sie przekonanie, ze mozna miec na forum publicznym wlasny watek i wybierac sobie kto moze a kto nie moze sie do niego podlaczyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magośka 15.11.2005 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 No cóz moderatorzy podobno od tego są, z własnego doświadczenia wiem jak to jest. Fajnie, jak nie ma problemów, gorzej jak zaczyna się wojna. No ale na moim forum było cóś jak kolegium moderatorów i adminów i jak był problem poważny, gdzie nie było kłótni jednej pani z drugą panią, tylko wojna to zastanawialiśmy się co robić i najczęściej zamykaliśmy wątki. Bany były b. rzadko jak ewidentnie ktoś z zewnątrz przylazł porozrabiać. A do co własnego ogródka, to tak jak z życiem pięknie by było gdyby wszyscy nasi sąsiedzi byli mili nie plotkowali na nasz temat, żeyczliwi. Ale jak wiadomo sąsiedzi są różni...Jeden nie będzie reagować na zaczepki a inny zapieni się więcej, więc zaczepiający jeszcze więcej i tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 15.11.2005 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 o wielkie zdjęcia zaczęła sie moja pierwsza wojna z lapinzauważcie, że wszystkie strony wnętrzarskie maja takie rozwiązania, jakie ja proponowałm - małe zdjęcie, po kliknięciu którego, otwiera sie dużei wszyscy byliby zadowoleni wątki tematyczne powinno sie zakładac sensownie - odzielnie kominki, oddzielnie kuchnie, oddzielnie kafelkiwtedy byłby porządek i zdecydowanie większa łatwość szukania informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 15.11.2005 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Teoretycznie istnieje taka możliwość, ale każdy musiałby pilnować własnego ogródka Ostroznie ze slowami. Ostanio tego typu stwierdzenia skonczyly sie na tym, ze utwierdzilo sie przekonanie, ze mozna miec na forum publicznym wlasny watek i wybierac sobie kto moze a kto nie moze sie do niego podlaczyc... Oj, chyba niezbyt jasno wyraziłam się, , pisząc "własny ogródek" myślałam o tym, że każdy pilnuje siebie i nie daje ponosić się emocjom i nie postępuje tak jakby wszelkie hamulce słowne mu puściły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.11.2005 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 No cóz podobno od tego są, z własnego doświadczenia wiem jak to jest. Fajnie, jak nie ma problemów, gorzej jak zaczyna się wojna. Ja tez wiem i zaproponowalam redakcji, zeby zobaczyla jakie srodki stosuje sie na forum gdzie bylam moderatorem. Tylko ze jakos nie wierze, zeby im sie chcialo, za przeproszeniem, ruszyc tylki i cos zmienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 15.11.2005 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 o wielkie zdjęcia zaczęła sie moja pierwsza wojna z lapin zauważcie, że wszystkie strony wnętrzarskie maja takie rozwiązania, jakie ja proponowałm - małe zdjęcie, po kliknięciu którego, otwiera sie duże i wszyscy byliby zadowoleni wątki tematyczne powinno sie zakładac sensownie - odzielnie kominki, oddzielnie kuchnie, oddzielnie kafelki wtedy byłby porządek i zdecydowanie większa łatwość szukania informacji Też takie rozwiązanie podoba mi się i to proponowane przez Małgośkę zamykanie wojennych watków - to już byłoby coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts