mafu2 15.11.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 Witam, mam problem. Mam dom z porotermu 44` z dwóch stron otynkowany tynkiem cementowo-wapiennym(tradycyjnym). Teraz gdy zaczęłem grzać mój dom zuważyłem że na ścianach w narożnikach na piętrze, od wewnątrz zbiera się woda(SĄ TO DROBNE PLAMKI ALE WKURZAJĄ). Mój dom jest zakończony ocieplonym stropem betonowym. Mam okna PCV. Może ktoś ma podobny problem i wie jak go rozwiązać>>> BARDZO PROSZĘ :----(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 15.11.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 grzać i wietrzyć i tak na zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mafu2 15.11.2005 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 i pomoże>??? To trochę bez sensu...??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 15.11.2005 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 i pomoże>??? To trochę bez sensu...??????? A powiedz co samo grzanie daje? Wlgoć będzie cały czas dyfundować w obrebie pomieszczenia - musi miec gdzieś ujście i dlatego grzać - wietrzyc usuwając "wilgotne" powietrze i tak na okrągło aż wyschnie. Jeśli stsować Twoją logikę i i wentyalcja tez nie potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mafu2 15.11.2005 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 ale przecież na dworze też jest wilgoć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 15.11.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2005 ale przecież na dworze też jest wilgoć... Ilosc wilgoci w pomieszczeniu zalezy od temperatury powietrza. I teraz tak. Podgrzewasz powietrze wtedy wiecej wilgoci sie w nim "miesci" Wypuszczasz cieple powietrze na dwor i wpuszczasz zimne, w ktorym jest mniej wilgoci niz w cieplym, bo powietrze po ochlodzeniu oddaje wilgoc (skraplanie, mgla itp). To zimne powietrze ogrzewasz wiec ono wchlania wilgoc z mieszkania, bo po pgrzaniu moze sie w nim "zmiescic" wiecej wilgoci niz wtedy gdy bylo zimne. Wypuszczasz ciple wilgotne powietrze na dwor i znow wpuszczasz zimne i suche. Jasne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts