rafałek 16.11.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 No włąśnie podobno jak będzie bez fundamentu to nie potrzebne pozwolenie na budowę. Idąc dalej, czy jeśli wyleję lub wymuruję małą stopę pod słupy to będzie to traktowane jako fundament?czy ktoś samodzielnie wykonał taką wiatę i może się podzielić doświadczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.11.2005 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Według znowelizowanego prawa budowlanego budynki gospodarcze do 25 m2 nie wymagają pozwolenia na budowę a jedynie zachodzi konieczność zgłoszenia tego faktu w starostwie. Urząd ma wtedy miesiąc na wydanie sprzeciwu. W przypadku kiedy tego nie zrobi można budowac. Skąd wziąłeś ten zapis o fundamentach. W prawie budowlanym zdaje sie nic o tym nie maPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 17.11.2005 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Z tego co pamiętam z tłumaczeń mojego kier. budowy to chodzi o to co budujemy jest związane trwale z gruntem czy nie. Jeśli nie to nie podlega nawet zgłoszeniu. Dokładnie tego już nie pamiętam - chyba się go jeszcze raz zapytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filo 18.11.2005 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Witam, Pozwolenia na budowę nie wymaga. Wymaga zgłoszenia do wydziału architektury, który może sprawdzić czy istnieje miejscowy plan zagospodarowania terenu i jeśli nie to zarządać decyzji WZT (zależy jak dany urząd interpretuje obowiązujące prawo budowlane i o zagospodarowaniu przestrzennym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 21.11.2005 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Pierwszą drewutnię (obecną kazałem zaprojektować za domem z przedłużenia dachu) zdobiłem ze stempli które postawiłem na dużych płytach chodnikowych a przykryłem dachem jednospadowym na który położyłem gont zrobiony ze starej pomalowanej boazerii. Funkcjonuje nadal od kilku lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts