iwona_b 17.11.2005 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Czy jak zaczynam budowę na wiosnę to humus powinnam zdjąć teraz czy bezpośrednio przed rozpoczęciem budowy, czy nie ma to znaczenia? pozdrawiam, Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 17.11.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Na wiosne...ściągniecie humusu to 1godz roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 17.11.2005 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Jeśli masz glinę lub coś podobnego i zaczniesz zaraz po śniechach to przy ściagnięciu teraz może się okazać, że ekipa będzie brodzić w bagienku.Za ściągnięciem teraz przemawia jeden sezon więcej na przegnicie darny na pryźmie. Tylko trzeba pamiętać, żeby z odpowiednim wyprzedzeniem potraktować pryzmę np. Roundup'em by w chwili rozsypuwania nie była ponownie zarośnięta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona_b 17.11.2005 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 w sumie to nie wiem co mam w ziemi. działka była kiedyś sadem owocowym, więc nie sądzę żeby była tam glina. Czyli spokojnie moge poczekać z tym do wiosny... pozdrawiam i dziękuję. iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 17.11.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Na pewno nic złego się nie stanie... A jak już napisano powyżej to nie trwa długo. Dobrze tylko przemyśl miejsce skłądowania by nie kolidowało z wjazdem i komunikacją na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona_b 17.11.2005 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 ze składowaniem to nie będzie żadnego problemu. jak zabraknie miejsca na mojej działce to obok jest działka, która też należy do mnie i kiedyś będzie na sprzedaż, więc mam dodatkowe 1500m2 do wykorzystania "pomocniczego". Fajnie nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danielek 17.11.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 a co myslicie zeby zdjety humus wsypac do dolu wykopanego wczesniej ? a ziemie z dolu wykorzystac do podniesienia dzialki. (potrzebuje troche podniesc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 17.11.2005 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 a co myslicie zeby zdjety humus wsypac do dolu wykopanego wczesniej ? a ziemie z dolu wykorzystac do podniesienia dzialki. (potrzebuje troche podniesc) Pomysł mocno nietrafiony. Co na tym zyskujesz? Marną ziemię którą podnosisz działkę i dziuręktóą wykopujesz by podnieść teren. To już lepiej usypać wał z humusu, kupić pospółki i podnieść teren działki który powierzchniowo wysypiesz zdjętym humusem. Przy dobrym układzie wystarczy że posiejesz trawę, a w opisanym przez Ciebie albo kupisz drogą dobrą ziemię do podniesienia terenu, albo i tak kupisz na końcu leszą do użyźnienia podniesionego terenu przy czym poniesiesz jeszcze koszty kopania dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 17.11.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 a co myslicie zeby zdjety humus wsypac do dolu wykopanego wczesniej ? a ziemie z dolu wykorzystac do podniesienia dzialki. (potrzebuje troche podniesc) Ja myślę, że w tym dole będzie Ci się zbierała woda. Lepiej humus rozrzucić po działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 17.11.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Bez różnicy, teraz czy na wiosnę - obojętne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krupiarz 17.11.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Dla koparki to godzina roboty. Jeżeli wykopiesz teraz, a z wczesnej wiosny zechcesz ruszyć z budową dalej, to może się okazać, iż w dołku stoi sporo wody, lub sporo wody z topniejących śniegów tam spłynęło, co może uniemożlwić dalsze kopanie.Poczekałbym do wiosny, choć rozumiem, że chciałabyś już zacząć ... BUDOWĘ WŁASNEGO DOMU! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_Cholys 17.11.2005 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Tuż przed rozpoczęciem budowy bo po zimie będziesz miał pewno niezłe trzęsawisko, tak jak u mojego sąsiada... pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 17.11.2005 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Po co 2 razy brać koparkę? Na wiosnę możesz zdjąc humus i od razy zrobić wykopy pod fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 17.11.2005 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Ściągaj na wiosnę, to naprawdęjest ok. godziny pracy dla spychacza. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calibra2 18.11.2005 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Moim zdaniem nie ma co się spieszyć, zrób to przed samym rozpoczęciem robót. Nie ma pośpiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts