kze 22.11.2005 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 parter 70% powierzczni z wyłaczeniem 2x sypialni i garażu i wstawek z parkietu w salonie. zaprojektowane jako podstawowe medium grzejne + grzejniki, parę sztukjako wspomaganie I jak się sprawuje? Z grzejników korzystasz? jeszcze nie odpaliłem ..dopiero za miesiąc, ale nie przewiduję większych problemów i dyskomfortu w użytkowaniu To jeszcze nie grzejesz? Nie jest zomno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 22.11.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 parter 70% powierzczni z wyłaczeniem 2x sypialni i garażu i wstawek z parkietu w salonie. zaprojektowane jako podstawowe medium grzejne + grzejniki, parę sztukjako wspomaganie I jak się sprawuje? Z grzejników korzystasz? jeszcze nie odpaliłem ..dopiero za miesiąc, ale nie przewiduję większych problemów i dyskomfortu w użytkowaniu To jeszcze nie grzejesz? Nie jest zomno? gazownia mnie wystawiła z podłaczeniem gazu ... czekam na podłaczenie gazu aby robić wykończenówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 09.12.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 My bedziemy miec na calym parterze oprocz garazu i kotlowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 12.12.2005 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 My bedziemy miec na calym parterze oprocz garazu i kotlowni. A w kotłowni będziesz miał kaloryfery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.12.2005 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 A jaki macie roztaw rurek w podłogówce ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 12.12.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2005 A jaki macie roztaw rurek w podłogówce ??? moja drobna stopa ledwo sie między nimi mieściła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.12.2005 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2005 A jaki macie roztaw rurek w podłogówce ??? moja drobna stopa ledwo sie między nimi mieściła Ciekawe jak to sie ma do cm. ??? 10, 15 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIOUX 18.12.2005 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Jeden z fachowców, który miał montować u mnie podłogówkę mówił, że na 1 m2 wchodzi 8 mb rurek. Czy to aby nie za dużo ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 30.03.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 My bedziemy miec na calym parterze oprocz garazu i kotlowni. A w kotłowni będziesz miał kaloryfery? Tak - w kotłowni i garażu będą kaloryfery (mniejsze - ale będą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 30.03.2006 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 A jaki macie roztaw rurek w podłogówce ??? My mamy taki rozstaw http://www.yds.pl/Murator/_2198423___.jpg http://www.yds.pl/Murator/_2198425___.jpg http://www.yds.pl/Murator/_2198426___.jpg http://www.yds.pl/Murator/_2198427___.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 30.03.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Dobór odległości rurek zrobi Wam program np Purmo CO który jest dostępny za free. Trzeba jednak trochę się namęczyć z "wklepaniem" domu do programu, z wyliczeniem zapotrzebowania na ciepło (np program Herz OZC) i opanowaniem samego programu. Nie ma reguły że 8 m rury na m2. Moim zdaniem jest to b. dużo. Ja mam wyliczone rozstawy w salonie (nad piwnicą ogrzewaną do 20 stopni) 50 cm (!). Dobór "na oko" może nie zaszkodzi ale jak to mówią u nos: "na oko to starka umrzyła". Jeżeli wykonawca liczy po 8mb/m2 to dobrze sprawdź czy tak zrobił - czy płacisz za coś co faktycznie dostajesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 30.03.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Dobór odległości rurek zrobi Wam program np Purmo CO który jest dostępny za free. Trzeba jednak trochę się namęczyć z "wklepaniem" domu do programu, z wyliczeniem zapotrzebowania na ciepło (np program Herz OZC) i opanowaniem samego programu. Nie ma reguły że 8 m rury na m2. Moim zdaniem jest to b. dużo. Ja mam wyliczone rozstawy w salonie (nad piwnicą ogrzewaną do 20 stopni) 50 cm (!). Dobór "na oko" może nie zaszkodzi ale jak to mówią u nos: "na oko to starka umrzyła". Jeżeli wykonawca liczy po 8mb/m2 to dobrze sprawdź czy tak zrobił - czy płacisz za coś co faktycznie dostajesz. jeżeli masz rozstaw 50 cm, to masz nieprawidłowo, z jednego względu, rozstaw rur nie powinien być większy niż 35 cm, przy większych rozstawach podłoga nie jest równomiernie ciepła, żeby nie przegrzewać pomieszczenia, w tym wypadku powinno się zastosować, albo siłownik, albo niższe temperatury zasilania podłogówki, na mieszaczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 01.04.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 U nas roztaw rurek jest co 15 i 10 cm, podłoga jest równomiernie ciepła Ogrzewanie podłogowe jest SUPER zbaczymy czy zimą też będę tak piała z zachwytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts