mAgnes 06.05.2004 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Jeśli wolno spytać, jaki to projekt? Ostatecznie wybralismy i juz budujemy AP55 z Archiprojektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffii 06.05.2004 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Ostatecznie wybralismy i juz budujemy AP55 z Archiprojektu Jest gabinet, ale na końcu domu a nie przy wejściu, szkoda. Poza tym kuchania zamknięta, mnie by interesowała otwarta przestrzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mAgnes 07.05.2004 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 My zmienilismy projekt i otworzylismy kuchnie - zrezygnowalismy ze spizarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffii 07.05.2004 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 My zmienilismy projekt i otworzylismy kuchnie - zrezygnowalismy ze spizarni. Ja chyba wezmę APS 71. Najbardziej spełnia moje oczekiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffii 12.07.2004 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Cześć i czołem Z masy projektów które mieliśmy z mężem okazję oglądać w końcu zdecydowaliśmy się na dom w dalicha 2 z Archonu. http://www.archon.com.pl/index.php?act=12&sid=m3f2622855c5ac&all=1&intra=a44b6876f8772696e3d482a90c983a5e&crc=bee504e7174f687b05cb950f2251e6ef&intra=a44b6876f8772696e3d482a90c983a5e Czytałam "forumowe" wątki dotyczące tego projektu. Może jest ktoś kto jest w trakcie budowy lub ukończył dalie? Za wszelkie sugestie będę wdzięczna. Jest też wersja z dachem 4 spadowym, ale myślimy raczej o dwuspadowym (więcej miejsca na poddaszu). Garaż raczej 2 stanowiskowy. Co myślicie o tym domku? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffii 15.07.2004 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 Naprawdę nikt nie interesował się tym projektem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 15.07.2004 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 Wprawdzie nie buduje ale moze cos napisze:) Kotlownia malutka, z tego co pamietam kubatura dla kotła gazowego to min 12m3 ta jest mniejsza, wiem ze sa te z zamknieta komra spalania i do nich teroetycznie nie obowiazuje ta kubatura, pisze teoretycznie bo podobno nie kazdy "gaziarz" dopuszcza mniejsza kubature. Te dwrzi tez powinny sie wtedy na zewntrz otwierac czyli do garazu.... Jezeli ustawi sie kociol na kominie to moze przeszkadzac w przechodzeniu. Pokusłbym sie o przesuniecie w dól drzwi do garazu. Brak wentylacji w łazienkach na parterze i pietrze Smiem twierdzic ze wanna ustawina w spoob pokazany na rzutach nie bedzie zbyt wygodna do korzystania znajduje sie tus pod skosem dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffii 16.07.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Dzięki za słowo Drzwi od garażu nie prblem przerobić. Kotłownia chyba wystarczająca, wejdzie piec. Znam ludzi co mają jeszcze mniejszą powierzchnie na piec. Fakt o wentylacji trzeba pomyśleć, no i z wanna też sądzę problem się rozwiąże. Pzdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffii 16.07.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Dzięki za słowo Drzwi od garażu nie prblem przerobić. Kotłownia chyba wystarczająca, wejdzie piec. Znam ludzi co mają jeszcze mniejszą powierzchnie na piec. Fakt o wentylacji trzeba pomyśleć, no i z wanna też sądzę problem się rozwiąże. Pzdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PITU 16.07.2004 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2004 Ja również nie buduje, ale pozwolę sobie trzy grosze do dyskusji wtrącić Jeśli chodzi o wentylację łazienek, to jest zarówno na parterze jak i na poddaszu. Na parterze znajduje się w rogu łazienki przy schodach, natomiast na poddaszu przewód wentylacujny jest w rogu za kabiną przysznicową. Obydwa przewody są wyprowadzone na dach w postaci wywietrzaków (stąd brak widocznych kominów na elewacjach i planie sytuacyjnym). Jeśli chodzi o wannę zgadzam się że może faktycznie jest umieszczona ciut niefortunnie, ale też nie jest to jakis dramat. Wejść się da - mniej więcej ok. połowy długości wanny jest wysokość 190cm. Ale zgadzam się że mogłoby być bardziej komfortowo. Kotłownia za mała nie jest. Zgodnie z § 171 rozporządzenia o warunkach technicznych jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie "Kubatura pomieszczeń, w których instaluje się urządzenia gazowe, nie powinna być mniejsza niż: 1) 8 m3 - w przypadku urządzeń pobierających powietrze do spalania z tych pomieszczeń, 2) 6,5 m3 - w przypadku urządzeń z zamkniętą komorą spalania." Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 19.07.2004 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 coffi trochę na ustawności traci przez schody pod kątem, ale moze to jego urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffii 30.07.2004 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2004 Miło, że widzicie tyle zalet tego domku Mi się bardzo podoba Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 31.07.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2004 Domek naprawdę fajny. Sam się nad nim zastanawiałem, ale wybór padł na Niezapominajki 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 02.08.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 To był mój faworyt, jednak ze względu na wielkość wybraliśmy LMP 01. Bardzo podoba mi się układ na dole, już nawet nanosiłam sobie zmiany, też miał być dwuspadowy... Bardzo dobry wybór - gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr B 02.08.2004 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 mnie bardzo podobał sie ten projekt ale niestety nie pasuje do warunków zabudowy mojej działki, jeden "mankament" za dużo okien do mycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffii 06.08.2004 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2004 He he he z tymi oknami to faktycznie robota ale są inne przważające ! zalety tego domku;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr B 09.08.2004 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 Przy okazji oglądania twojego projektu wpadłem na projekt Dom w daliach 3. Po przeanalizowaniu jest on u mnie nr 1 na liście i chyba się na niego zdecyduję. Poprzednio chciałem budować Cyprysa (jest na forum) ale musiał bym ponieść zdecydowanie większe koszty. W daliach 3 jest modyfikacją 2 z bocznym układem garażu. Zobacz może też wpadniesz na jakieś rozwiązania dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 11.08.2004 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Podoba mi się.Dobrze wykorzystana przestrzeń,mało "strat" na komunikację.Zaskakująco duże są koszty wykonania.Może to ten keramzyt.Zresztą,ja bym z tego nie budował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffii 12.08.2004 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Przy okazji oglądania twojego projektu wpadłem na projekt Dom w daliach 3. Po przeanalizowaniu jest on u mnie nr 1 na liście i chyba się na niego zdecyduję. Poprzednio chciałem budować Cyprysa (jest na forum) ale musiał bym ponieść zdecydowanie większe koszty. W daliach 3 jest modyfikacją 2 z bocznym układem garażu. Zobacz może też wpadniesz na jakieś rozwiązania dla siebie. Miło, że "zaraziłam" typem projektu Ja "trójki" nie wybuduję, bo bardziej odpiwada mi usytuowanie pomieszczeń w "dwójce". Powodzenia w budowaniu. Daj znać jak idzie. Kiedy zaczynasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffii 12.08.2004 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Podoba mi się.Dobrze wykorzystana przestrzeń,mało "strat" na komunikację.Zaskakująco duże są koszty wykonania.Może to ten keramzyt.Zresztą,ja bym z tego nie budował. A z czego byś budował? Może mi coś doradzisz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts