HM 23.01.2006 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Jeśli chcesz mięć "ciepłą podłogę" - poczytaj o zaletach podłogi z korka.http://www.domkorkowy.com.pl/pk.htmlhttp://egen.pl/korek.html PozdrawiamHania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek .K 23.01.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 WitamPolecam wykładzine. Miałem ten sam dylemat ale sypialnia to takie miejsce gdzie musi być ciepło i przytulnie. W mojej ocenie gruba wełaniana, ładna wykładzina taki klimat tworzy.ostatnio bedąc w sklepie sieci komfort czy podobnych widziałem sporo takich wykładzin. Wydaje mi się że wykładziny wełniane sa do sypialni najodpowiedniejsze. W salonie bedę miał parkiet ale w sypialni na pewno bedzie wykładzina - wełniana!!!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 23.01.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Ja też z opcji parkietowej,ze względów higienicznych. Myślałam,że na wsi nie będzie się tak kurzyć i brudzić jak w mieście. Nic bardziej mylnego.Tu dopiero są "koty",po kilku godzinach już się zbijają w kłębki. Ponieważ w domu jest przypadek alergii więc ciągle muszę sprzątać i widzę ile brudu się zbiera,w czystym domu nawet. Jak sobie pomyślę,że to wszystko zbiera się w dywanach i wykładzinie... Może właśnie dlatego,że nie mam dywanów,ani wykładziny,tylko kilka chodniczków widać ile tak naprawdę tych brudów się do domu dostaje. Dlatego jestem za drewnem czy gresem,panelami,które łatwo doprowadzić do porządku,umyć.Poza tym na wykładzinie łatwo robią się trwałe plamy,nie do usunięcia czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
superDanio 23.01.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Ja mam korek w mieszkaniu jakieś 30m2 od 98roku sam go układałem i warto polecam ciepły i elegancko to wygląda a w nowym domku będzie na poddaszu deska sosnowa a salon chyba parkiet przemysławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzako 21.04.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Parkiet mozna kupic nawet od 20 zł i jest zdecydowanie lepszy od najlepszych wykładzin i paneli.http://www.parkiecik.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neeon 21.04.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 dla mnie wykładzina to tandeta .. ale wiadomo trzeba liczyć siły nad zamiary .. jak cię stać to polecam parkiet ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 08.12.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 odświeżam wątek. Co teraz myślicie o wykładzinach? Jak się sprawują wasze wykładziny? Planujemy na podłogę na poddaszu położyć wszędzie wykładzinę. Panele są jednak zimne w dotyku, szczególnie w sypialni, a nie chcę na to wszystko jeszcze kłaść dywanów, dywaników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamol 08.12.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 W obecnym mieszkaniu mam wykładzinę i powiem jedno: syf. Nasz mały syn w ciągu 3 lat zdążył ją: obrzygać, osikać, do tego soczki wszelkiej maści łącznie z marchewkowymi itd, itp. Nie wiem co trzeba robić, żeby się nie brudziła. Poza tym z czasem na środku się wydepcze a przy ścianach nadal będzie puszysta. Dlatego nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 10.12.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Miękka posadzka żywiczna poliuretanowa - miękkie, ciepłe, ozdobne - do sypialni super. Są wersje elastyfikowane z dodatkiem granulatów gumowych + ew. podkłady wygłuszczjąc np. Nanosilent np. Mastertop 1324 lub podobne Preparaty do obejrzenia na stronie http://www.basf-cc.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 10.12.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 W obecnym mieszkaniu mam wykładzinę i powiem jedno: syf. Nasz mały syn w ciągu 3 lat zdążył ją: obrzygać, osikać, do tego soczki wszelkiej maści łącznie z marchewkowymi itd, itp. Nie wiem co trzeba robić, żeby się nie brudziła. Poza tym z czasem na środku się wydepcze a przy ścianach nadal będzie puszysta. Dlatego nie polecam zgadzam się w zupełności - syf. Zwłaszcza, jak są dzieci i zwierzęta. Oczywiście, można czyścić na mokro, ale... trzeba mieć sprzęt (lub wypożyczyć) i czas. Łatwiej się czyści parkiety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolf2008 10.12.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 tylko parkiet - trwalszy, łatwy w utrzymaniu czystości, brak roztoczy etc. mieliśmy przez kilka lat i wykładzinę i parkiet. decyzja jedna - tylko parkiet. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniazbyszek 14.04.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 A mam takie pytanko : czy pod wykładzinę dywanową daję się coś jeszcze - żeby tak nie leżała na gołej podłodze (jakiegoś "gołego leona" )?? Czy bez problemu można dać tylko wykładzinkę - jak Wy macie? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markal2 05.06.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 A mam takie pytanko : czy pod wykładzinę dywanową daję się coś jeszcze - żeby tak nie leżała na gołej podłodze (jakiegoś "gołego leona" )?? Czy bez problemu można dać tylko wykładzinkę - jak Wy macie? Pozdr. Pod Wykłądzinę dywanową można zastosować podkład Pianomat : http://www.pianomat.pl/. Jest bardzo dobrym i trwałym podkładem . Bardzo dużo tego montuje i sprawdza się a i klienci są zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarlenitaS 09.06.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Uwaga na alergie! Wykładzina gromadzi w sobie (a raczej pod siebie) dużo "pyłków kurzu" Nie wystarczy odkurzanie. Ostatno miałem przykład - niby czysta wykładzina (pokój prezesa), ale jak ją zrywali (była położona na gumolicie) nie chcielibyście widzieć co jest pod nią. Jestem zdania, że od wykładziny się "kurzy". W temacie jest o wykładzinie PCV a Ty piszesz o dywanowej Ja polecam i jedno i drugie.Parkiet oczywiście hol i salon a wykładzina obiektowa do pokoi i sprawdza się genialnie sama mam teraz wykładzinę(jeszcze mieszkamy w bloku) i chodzę ja i moje dziecko na boso i jest super ciepło i miękko. Jeżeli chodzi o "wycieranie się" to w tej chwili producenci wykładzin dają 10 lat a nawet więcej gwarancji. Brudzi się wszystko i trzeba sprzątać. Zarówno parkiet jak i wykładzinę trzeba przykleić.Trzeba być samobójcą aby układać ją samemu(chyba że się umie,klejenie,spawanie,wywinięcia itd ) lub rzucić wykładzinę bez kleju na podłogę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 09.06.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 A nie lepiej panele i na to dopiero dywany/wykładziny.Całkiem rozsądne kosztują 30-40 zł/m2. Położenie to dziecinna układanka.Wtedy wykładziny tylko w te miejsca, gdzie ma być miło dla nóżek/dziecka.Zebrać ją z podłogi i porządnie wytrzepać nie problem, bo nie stoją wtedy na niej meble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni111 15.07.2008 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Witam Jestem absolutnie za parkietem wiem ,że duży wydatek,ale naprawdę warto.Na szczęście mój tata jest parkieciarzem wolf2008-poprostu zgadzam się z tobą w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol.p 15.07.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Osobiście wolę parkiet. Może więcej kosztuje, ale takie rzyeczy robi się dosyć rzadko, a wygląd mieszkania jest świetny. Co do wygłuszenia, istnieją specjalne maty pod parkiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 15.07.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Ja stawiam na wykładzine w części sypialnianej domu. Ładna i dobra wykładzina kosztuje czasem więcej niż panele, a do parkietu nie warto jej porównywać, bo te 2 materiały dają zupełnie inna atmosferę i charakter wykończenia pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol.p 30.07.2008 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Jak kto woli. Jeżeli chodzi o wykładzinę, przeraża mnie jeszcze opcja zmywania, czyszczenia plam, ogólnie dbania o higienę tej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 21.03.2012 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Niebawem będziemy robić podłogi w sypialni i pokojach i tak się zastanawiamy nad panelami lub wykładziną dywanowąZ panelami mamy doświadczenie, ale gorzej z wykładziną dywanowąmoże ktoś coś wie na ten temat jakieś za lub przeciw??chętnie zapoznam się z waszymi opiniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts