kodaka 17.11.2005 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 jak w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 17.11.2005 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Niepotrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 17.11.2005 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Chyba że mylisz chudziak ze szlichtą betonową ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 17.11.2005 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Chyba że mylisz chudziak ze szlichtą betonową ... niepotrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 17.11.2005 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Chcesz powiedzieć, że pod styropian (na chudziak) i szlichtę lepsza od folii jest papa? Jeśli tak, to zgoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodaka 17.11.2005 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Mam wyciągnięte mury fundamentowe. Komory są zasypane piaskiem. teraz będzie wylewany chudziak. I właśnie tego etapu pytanie dotyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 17.11.2005 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Kodaka, sorry za przypuszczenie, że mogłeś pomylić nazwy, ale tak się już zdarzało na Forum. Pod chudziak nie trzeba folii, a przynajmniej u mnie nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 17.11.2005 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Mam wyciągnięte mury fundamentowe. Komory są zasypane piaskiem. teraz będzie wylewany chudziak. I właśnie tego etapu pytanie dotyczy Folia zbędna. Na chudy beton lepsza papa terozgrzewalna - co do układu warstwa poszukaj postó janzar mi się nie chce małpować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_Cholys 17.11.2005 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 A ja folię pod chudziak dałem, zawsze to dodatkowa hydroizolacja, tym bardziej że beton chłonie wilgoc. Na chudziak papa termozgrzewalna. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodaka 17.11.2005 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Kodaka, sorry za przypuszczenie, że mogłeś pomylić nazwy, ale tak się już zdarzało na Forum. Pod chudziak nie trzeba folii, a przynajmniej u mnie nie było. Niekoniecznie. Oglądając dziennik Sylwka i Kasi widziałem ,ze folia jest : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=41944&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 17.11.2005 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 A ja folię pod chudziak dałem, zawsze to dodatkowa hydroizolacja, tym bardziej że beton chłonie wilgoc. Na chudziak papa termozgrzewalna. Pozdr Niektórzy zbroję też chudy beton...tylko po co? Tyle w tym dobrego ,że zaszkodzic nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur_Cholys 17.11.2005 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Słuchajcie ja na folię dałem chyba z 150zł no może 200zł, taki wydatek przy całej budowie to ..... Jej rozłożenie zabrało mi 15min. Od strony technicznej jest to warstwa hydroizolacyjnaWybór należy do osoby pytającej...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 17.11.2005 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 Słuchajcie ja na folię dałem chyba z 150zł no może 200zł, taki wydatek przy całej budowie to ..... Jej rozłożenie zabrało mi 15min. Od strony technicznej jest to warstwa hydroizolacyjna Wybór należy do osoby pytającej...... Sczerze mówiąc to wolałbym te 150 czy 200 zł dopłacić w porządną papę termozgrzewalną a folia i tak znowu się przyda przy warstwie izolacyjnej - więc znowu trzeba "zabulić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcenka 17.11.2005 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2005 U nas nie było pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 18.11.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Witam, Jeżeli piasek jest dobrze ubity (a powinien) i mocno wilgotny (a powinen) to mleczko cementowe specjalnie nie ucieknie w piach - w takim razie taka folia nie jest potrzebna ale jeśli podłoże jest suche to chudziak może mocno się osłabić a jak popęka to może pouszkadzać hydroizolację nad nim (szczególnie papę termozgrzewalną)... Takie jest moje rozumowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 18.11.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 ja dawałem folie, bo zalewałem chudziaka jak było gorąco , piasek suchy i dałem folię tylko po to żeby wody z betonuy nie ciągneło , dzięki temu dało się beton jakoś rozprowadzić , w miejscach gdzie nie było folii było cieżko, beton związał zgęstniał już po kilku minutach bo odciągneło wodę i prawie nie dało rady go rozprowadzić. a pozatym to zawsze jakaś tam dodatkowa izolacja ( pewnie mało skuteczna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 18.11.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Ale tak czy siak pytanie brzmiało czy folia jest konieczna. Więc jedyna odpowiedz jaka moim zdaniem jest prawidłowa to: nie, nie jest konieczna. To że można ją dać, to już inna bajka.Aha, u mnie folii nie było, piasek był raczej mokry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 18.11.2005 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 nie dawaj folii bo szkada kasy na to zbieraj na wykończeniówkę ........ często będziesz stawał przd taki dylematem 200 zł to nie pieniądz ale 10 takich rozterek i decyzji czyli 2000 zł --- to już kawał kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekola 18.11.2005 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Ja nie dawałem. zawsze to oszczędność ok. 300zł. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DRY1719500213 24.11.2005 01:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 swego czasu w muratorze byl fajny artykulik na temat "nadgorliwosci" ... w kilku postach pojawily sie stwierdzenia, ze to zaden wydatek ...a za to dodatkowa hydroizolacja.....niestety... w przypadku (czego nikomu nie zycze..) zalania takiego domku..(a uwierzcie Panstwo ze takie awarie instalacji co i cw zdazaja sie nader czesto) mamy ogroomny problem z usunieciem wody wlasnie z tak "wyizolowanego" chudziaka...ktory w normalnych warunkach oddalby ta wode do piachu... i po osuszeniu strefy izolacji byloby po sprawie... nie jest wymagana i NIE POLECAM pozdrawiam, MirEcki - DRY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts