slawciol 24.01.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 I sie nie pojawili, niestety, może ktoś zna firmę co by to sprzedała i zamontowała z pomorskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miklamer 05.08.2010 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Witam, Mam 2 osobne firmy w tym jedna od okien inna od rolet. rolety montowane pod nadprozem na ramie okiennej. z racji ze okna sa zamowione u innej firmie nalezy pierw zamontowac okno czy rolete? nie wiem jak sie umowic na montaz. pozdrawiamMichal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolek30 05.08.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 najpierw okno , potem roleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 07.08.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Pomijając całkowicie fakt, że gdzie indziej zamawiane są okna z montażem, a gdzie indziej rolety nadstawne z montażem rzecz cała musiałaby wyglądać następująco. Okna i rolety muszą na budowę dojechać w tym samym dniu o tej samej porze. "Montażyści roletowi" powinni zintegrować puszki rolet z ramami okien, a potem montażyści okien, osadzić tak przygotowane zestawy w otworach okiennych, po czym montażyści od rolet po sprawdzeniu położenia parapetów zewnętrznych powinni zamontować na ramach okna prowadnice pancerzy rolet. Pomijając całą procedurę "uszczelniania". Powiem krótko, okienno-roletowa paranoja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 07.08.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 nie do końca U mnie zawsze połączenie okna z roletą następuje już na terenie budowy i cały zestaw wstawiany jest w otwór BeClewer - najpierw musi powstać zestaw okna z roleta Integro - najpierw okno - później roleta (U mnie łączy się całość i później wstawia okna z roletą) RKS - najpierw nadproże, później okno na końcu roleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
T12345T 07.08.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 rolety montowane pod nadprozem na ramie okiennej nie do końca U mnie zawsze połączenie okna z roletą następuje już na terenie budowy i cały zestaw wstawiany jest w otwór BeClewer - najpierw musi powstać zestaw okna z roleta Integro - najpierw okno - później roleta (U mnie łączy się całość i później wstawia okna z roletą) RKS - najpierw nadproże, później okno na końcu roleta Dla mnie to co pisze miklamer to roleta nadstawna, marka obojętna, dwie ekipy na budowie nie potrzebne. Wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 08.08.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 A jeśli kiedyś wystąpią jakieś problemy to dużo rozrywki możesz mieć rozstrzygając po czyjej stronie (okniarzy czy roletowców) leży wina i kto ma załatwić reklamację. Takie zestawy zamawia się w jednej firmie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t0mekk 18.05.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 (edytowane) Witam, kupiłem dom w stanie surowym otwartym, chciałem zamontować rolety podtynkowe, żeby tego dokonać z tego co mi wiadomo otwory muszą być odpowiednio przygotowane. Niestety w projekcie domu założone było z góry, że rolety będą nadstawne. I tu pojawia się pytanie, czy jest możliwość przerobienia otworów/nadproży tak aby było możliwe zamontowanie rolet podtynkowych? Z góry dzięki za wyczerpujące odpowiedzi, czas mnie goni, trzeba podejmować decyzje... Edytowane 18 Maja 2011 przez t0mekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woj33tek 18.05.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 można pomniejszyć okna wstawiając tzw. poszerzenie okienne od góry do którego przymocowana będzie skrzynka roletowalub gdy dom nie jest jeszcze ocieplony nie pomniejszając otworów bezpośrednio nad nimi konieczna będzie odpowiednia grubość ocieplenia w zależności od wielkości skrzynekzawsze można jakoś wybrnąć z sytuacjiw razie problemów proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t0mekk 18.05.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 a więc wyglądałoby to tak (tu podziękowania dla marmaxa za link na priv) LINK DO GRAFIKI nie będzie problemu jak okno będzie lekko "cofnięte"? I jak ewentualnie ocieplić dolną część, żeby uniknąć mostków termicznych? Czy ktoś może zastosował takie rozwiązanie i może podzielić się wrażeniami? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmax 19.05.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Skrzynka do okien o wysokości 148cm ma 137x137mm, skrzynka do balkonów 180x180mm. Przy 20cm ociepleniu montujesz wszystkie okna na lico, jeżeli masz przewidziane 15cm ocieplenia to okna montujesz na lico (tak jest najlepiej). Balkony muszą być cofnięte - jeżeli chcesz mieć dobrze docieploną szpaletę zmniejszasz balkon i dajesz po bokach poszerzenie takie same jak nad oknem, na szerokość docieplenia. Często stosuje się to rozwiązanie kiedy np. otwory są za szerokie i nie ma możliwości wykonania takiego okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t0mekk 19.05.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Chyba zostanę przy 15cm styropianu, ciężko mi sobie wyobrazić jak będzie wyglądał dom z 20cm?Jeśli mam ściany 25cm, nie będzie problemu z cofnięciem przesuwnych drzwi tarasowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProMyst 10.06.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2011 jakie rozwiązanie jest najlepsze z punktu widzenia energooszczędności? czy ten system integro podany w linku nie tworzy mostka cieplnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilka_ka 15.12.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 http://images45.fotosik.pl/1270/537986c82ba745e9.jpg tak to wygląda teraz - jak przykręcić żeby było dobrze? tasma będzie szła pod kątem.. czy to nie przeszkadza? czy może na ścianie obok? a co z oknem tarasowym - tam jest korbka i nijak nie wiem jak to przykręcić jak jest u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 15.12.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 taśma jak najbardziej może iść pod kątem, najlepiej przykręcić do ściany (szpalety) tak, żeby otwierając okno nie zgniatał jej profil okna, tylko żeby oparła się o szybę. Szybie się nic nie stanie a będzie można bardziej otworzyć okno i puszka dłużej pożyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piohal 29.07.2013 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Mam pytanie: mam na razie zamontowane skrzynki integro. Rolety będą potem. Zrobiona jest elewacja, i przyszedł czas na montaż parapetów. Mam parapety z boczkami. Po włożeniu parapetu w okno, tylna część boczków zasłania końce prowadnic. Czy tak może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts