gogo5660 17.04.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Lepiej tego nie zakrywaj... w przypadku awarii rolety bedziesz musial kuć gips i bedzie bajzel w domu a tak tylko otworzyc skrzynke i mozna naprawic rolete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 17.04.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Lepiej tego nie zakrywaj... w przypadku awarii rolety bedziesz musial kuć gips i bedzie bajzel w domu a tak tylko otworzyc skrzynke i mozna naprawic rolete Sątakże rolety z dolną rewizją.Powiedziałbym nawet,że w przeważającej większości ludzie wybierają rolety pod naprożami z rewizją dolną :) :Tomeki ja zrobiłem tak: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1733429&highlight=#1733429 Sorry ale zdjęcie jest ciut ciemne.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 17.04.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 moi rodzice mają ten sam problem.. ojciec chciał to obudować drewnem mahoniowym jak okna, ale wtedy okna wyszłyby przyciężkawie skrzynek nie mogą zasłonić na stałe, gdyz w razie awarii nie będzie dojścia.. najwieksza roleta zostala zerwana przez ostanich fachowców wczoraj zdecydowaliśmy poszukać okleiny na skrzynki, którą będzie można pomalowac akrylem jak sciany; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeki 17.04.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Mam dojście od spodu. Mogę zabudować od strony pomieszczeń. Tylko jak ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HomeLess 17.04.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 A może też styropian przykleić, zaciągnać siatkę klejem, (zagruntować) i otynkować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotru7 18.04.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 Mam dojście od spodu. Mogę zabudować od strony pomieszczeń. Tylko jak ...? Najprościej kawałkiem płyty g-k, ale dłuższym niż skrzynka, tak żeby zachodził na ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 03.05.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 hej,no wlasnie o ile powiekszony otwor okienny przygotowac tak by potem bez stresu zamontowac tam roletke zewnetrzna ... najlepiej schowac w scianie. mam jedno okno o szerokosci 180 cm, reszta ponizej 150 cm i drzwi balkonowe 100 cm szerokie na 234 cm wysokie. czy otwor do przygotowania zalezy od producenta rolety? bede wdzieczny za pomoc,pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogumiła 03.05.2007 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Producenci mówią - ok 20 cm na roletkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusik 03.05.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 witam U nas murarze zostawili odpowiednio - 16cm na okno i 20cm na drzwi tarasowe - to chyba standard... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 04.05.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 dzieki Wamczyli wsyokosc otworu zalezy od wysokosci okna. gdiez slyszalem ze rowniez na okna o szerokosci powyzej 150 cm trzeba zostawic 18 lub 20 cm? pozdrp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksandra1 04.05.2007 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Mnie powiedziano, że wysokość skrzynki rolety to 205 mm, niezależnie czy drzwi balkonowe czy okno. Lepiej zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek_Z 04.05.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 Zależy od systemu rolet. Na przykład dla skrzynek RKS musisz podnieść nadproże o wysokość skrzynki (SKN 200 wys 250 mm SKN 300 i SKN 360 wys 290 mm) a przy ststemie Integro nie podnosisz nadproża a jedynie zostawiasz po stronie zewnętrznej miejsce na skrzynkę - nadproże jest cieńsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 04.05.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 witam U nas murarze zostawili odpowiednio - 16cm na okno i 20cm na drzwi tarasowe - to chyba standard... Tak powinno być u nas przy oknach z firmy M and S. Niestety murarz wszędzie zostawił 20 cm i trzeba było domurowywać. Moja rada idz do firmy zoknami i się dowiedź. My tego nie zrobiliśmy i to był błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 04.05.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 dzieki Wam bardzowybiore sie wiec w poszukiwaniu rolet ... dostawca bedzie inny niz okien. pozdrp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 04.05.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 ... przy okazji moze polecicie jakiegos producenta rolet? pzodrp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SŁAWOMIRD 04.05.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2007 witam...zakładam rolety zewnętrzne nakładane na rame okienną.... i otwór jak się pytałem (i zrobiłem) ...musi mieć 20cm więcej niż okno montowane....... I to już jest z luzem...a okna robią wszędzie na wymiar więc nie będzie problemu...pozdrawiam....cena za rolete zewnętrzną u nas jest około 200zł zza metr2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madoks_kk 09.05.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Firma zamontowała mi rolety, których skrzynki sa szersze od muru i wystają 2,5 cm do wewnatrz! Teraz ekipa tynkująca poinformowała mnie, że nie zatynkują tych skrzynek, bo za dyżo tynku (gipsowego) musiliby nałozyc. Nie mam pojęcia co teraz z tym zrobić. Zaproponowali mi tynkowanie równo ze skrzynkami ale i tak beda widoczne. Nie wiem czy bedzie mozna je pomalowac pozniej pod kolor scian, i jak to bedzie wyglądac. Może ktos podpowie mi jakies rozwiazanie, żeby nie było widac tych skrzynek wewnątrz domu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 09.05.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 A może dasz jakąś sztukaterię koło okien i wtedy można to jakoś zamaskowaćpopatrz tutajhttp://www.sztukateria-tomaszow.pl/?id=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madoks_kk 09.05.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Myślałam o tym, w jednym pokoju mozna zamaskowac sztukaterią ale w kazdym pokoju tak robić, to nie za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 09.05.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Wybacz. Żle przeczytałem twój post myślałem że skrzynki wystają na zewnątrz.No to może coś takiegohttp://www.ardeko.pl/IMGallery/galeria.php?kategoria=3 Tutaj napewno coś wybierzesz A co do pomalowania to też nie jest zły pomysł. Ja u siebie mam klapy rewizyjne od kaset do rolet pomalowałem je na ten sam kolor co sciany i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts