madoks_kk 09.05.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Bardzo dziekuje za linka, może cos wymysle. Musze szybko na cos sie zdecydować bo firma juz tynkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ray23 03.11.2007 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Jak wymurować klinkier w murze trójwarstwowym z wbudowaną roletą w warstwie izolacji. W jaki sposób wzmocnić nadproże tak żeby nie było widać np. płaskownika ? Może ktoś ma dobry sposób ? Szukam dobrego rozwiązania dla mojego budowlańca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 04.11.2007 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 http://www.habe.pl/pl/nadproza_murfor.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ray23 04.11.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 To na pewno wytrzyma ? Moje okno salonowe ma 270 cm szerokosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 04.11.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Wtedy trzeba zamówić konsolę, gdzie rolka jest podwieszana na wieszakach, a warstwa nad rolką opiera się już na konsoli. Konsola jest dosyć droga /z nierdzewki/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HANPIO 14.12.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Witam, mam pytanko, czym uzupełniliście przerwę powstałą po zamontowaniu okien i rolet. Nasz tynkarz zaproponował, że uzupełni to styropianem, szczerze mówiąc nie podoba mi się ten pomysł. Jakie Wy macie doświoadczenia w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 14.12.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 wydaje mi się, że ma to sens, takie wypełnienie ma na celu wyeliminowanie mostka cieplnego pomiędzy roleta i nadprożem, będzie to miejsce narażone na przenikanie zimna. Jedynie trzeba by to zrobić dokładnie, aby nie pozostawały jakieś szczeliny i zatynkować od zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 14.12.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 styropian i piana niskoprężna. z zewnątrz i tak przekryjesz otwór styropianem/wełną. Tynkarz ma problem, bo przecież nie będzie ładował tynku w dziurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HANPIO 19.12.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Dziekuje bardzo, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jz 21.07.2008 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Witam, Mam pytanie do osób, które być może przerabiały taki temat... Mam nowy budynek, otwory okienne są wybudowane wg projektu i chciałbym zachować ich wielkość. Nadproże nie zostało przygotowane do rolet Integro. Czy istnieje możliwość zainstalowania jakichkolwiek rolet typu podtynkowe (np. Integro) lub jakikolwiek inny sposób, żeby ukryć kasetę rolet? Nie wchodzi w grę umieszczenia kasety pod nadprożem (nad oknem), ponieważ tak jak napisałem chcę zachować wielkość okien. Planuję ocieplenie styropianem o gr. 12-15cm. Ściany BK 24cm. Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 21.07.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 rozumiem, ze kasety mialyby byc zlicowane z ociepleniem ?no to wg mnie dupa w paczkach, za późno .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 21.07.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 pupa na paczkach ładnie powiedziane ale prawda jest ze juz hmm.... pupa na paczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.07.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 schować kasery w ociepleniuprzy oknach tarasowych może być problem z grubościa kaset ale da sie zrobić ( my schowalismy w podbitce dachu) kiedys rozpisywałem sie o tym na forum - przeszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 21.07.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 schować kasery w ociepleniu no to o tym kazdy mysli tylko kto produkuje powiedzmy 14cm rolety ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.07.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 schować kasery w ociepleniu no to o tym kazdy mysli tylko kto produkuje powiedzmy 14cm rolety ?? zapomniałem - trzeba dac 20 cm styro, skrzynki mają do 185 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.07.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 a może okiennice trzeba zamontować zamiast rolet ... problem w tym że złodziej zdemontuje je w 5 sek niezależnie czy są na okienne czy na tynkowe Tylko kto myśli o roletach jako elemencie przeciwzłodziejowym. Nawet jak mają kliny, to podobno ich sforsowanie zajmuje max 5 minut. A okiennice też chyba łatwo otworzyć. U mnie budynek był budowany z zamierzeniem, że rolety schowa się pod nadprożem. Jednak jak już ściany powstały i przyszło co do czego, to stwierdzilismy, ze podobają nam się takie duże okna i mamy rolety na ścianie. Aby nie było ich widać dajemy na przyszłym ociepleniu obwódkę z dodatkowego styro i nie będzie nic widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 21.07.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 kiedys byly dostepne takie nadproza firmy JURAND, gdzies z 3-Miasta ....proste w montazu, docieplone, przygotowane do ukrycia rolety w srodku, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.07.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Problemem z roletami zewnętrznymi może być, gdy już będzie wszystko ładnie ocieplone i trzeba będzie się dostać do środka bo coś się stanie. W większości przypadków nie pozostanie nic innego jak zdemolować kawałek ocieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 21.07.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Problemem z roletami zewnętrznymi może być, gdy już będzie wszystko ładnie ocieplone i trzeba będzie się dostać do środka bo coś się stanie. W większości przypadków nie pozostanie nic innego jak zdemolować kawałek ocieplenia. jest rewizja od spodu , nawet w ralu można pomalowac pod kolor elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.07.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Problemem z roletami zewnętrznymi może być, gdy już będzie wszystko ładnie ocieplone i trzeba będzie się dostać do środka bo coś się stanie. W większości przypadków nie pozostanie nic innego jak zdemolować kawałek ocieplenia. jest rewizja od spodu , nawet w ralu można pomalowac pod kolor elewacji Rewizja od spodu - ok - tyko jak zabudujesz ze wszystkich stron puszkę, to jak się do tej rewizji dostaniesz, jak odkręcisz mocujące śróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts